שתף קטע נבחר

לינקים: הצ'אט שיהפוך אותנו למצחיקים

האם אנחנו בדרך לרובוט שיודע להצחיק? אולי, אבל בטח יהיה אסור לו להעליב אף אחד. וגם: מטוס תקיפה על שלט למשרד, שום תפוחים לא יבואו ותראו ציפור. סיכום שבוע טכנולוגי

האם מחשב יכול לעזור לנו להיות שנונים? חוקרי מיקרוסופט בשילוב אוניברסיטת קרנגי מלון מציגים את היישום שאמור להפוך את כולנו ליותר מצחיקים. צריך להדגיש - "יותר" ולא ייצר יש מאין. אפשר לקרוא לזה תמיכה: הם מציעים שיתוף פעולה בין אדם למחשב לצורך אינטראקציות הומוריסטיות, או כפי שהם מנסחים "מערכות שיעזרו לאנשים להיות מצחיקים ולבטא את חוש ההומור שלהם".

 

 

לעוד לינקים: ביוש בלבן// נא לא ללעוג // גיבורי הרוק חוזרים 

 

למערכת התומכת שהם יצרו ובדקו קוראים CAHOOTS ומדובר בצ'אט. כמה מאות נסיינים שניסו אותו דיווחו כי שהשיחות הפכו מצחיקות יותר ומהנות בהשוואה לצ'אט רגיל.

 

 

למה איחרת? בתמונה מהמאמר תמונות A, B ו-E ניתנו בחיפוש של המילים "מצחיק" ו-"איחרת",  F הוא חיפוש של "מצחיק" ו-"למה", D הוא מם שהתוכנה יצרה ו-C הוא תגובה אוטומטית.   ()
למה איחרת? בתמונה מהמאמר תמונות A, B ו-E ניתנו בחיפוש של המילים "מצחיק" ו-"איחרת", F הוא חיפוש של "מצחיק" ו-"למה", D הוא מם שהתוכנה יצרה ו-C הוא תגובה אוטומטית.

  

תוכנת CAHOOTS עובדת ברקע של צ'אט בין שני בני אדם, והיא מציעה בנוסף לחלונית הטקסט כמה תמונות מצחיקות (ממים, גפים, תמונות) מהן על המשתמש לבחור. זה ממש כמו ההשלמה האוטומטית בהודעות, רק שכאן התוכנה מנסה להצחיק ועבור ההצעות היא נוקטת בכמה אסטרטגיות שנבנו בעזרת קומיקאים סטודנטים ולמידה של שיחות קודמות.

 

אחת הדרכים היא לזהות בצ'אט רגש שיכול להיות כעס, גועל, שמחה, עצב או הפתעה, ולמצוא תמונות תגובה באתר תגובות כגון זה.

 

נניח בשורה שמחה כמו "וואו אני לא מאמין שנוסעים לשם!!!"

 

התוכנה מזהה את השמחה ויכולה לתת תמונה של פנדה צוהלת

 

עוד דרך היא תגובות מוכנות וממים.  כמו שנניח על התגובה "לא בטוח אם" - סביר להניח שמתאימה התמונה של פריי מפיוצ'רמה. 

 

במקרים מסויימים המערכת גם תעשה ממים מהטקסט:

 

פרייי מפיוצ'רמה. ()
פרייי מפיוצ'רמה.

 

דרך נוספת היא לחפש (במנוע בינג של מיקרוסופט כמובן) תמונות בצירוף למילה "מצחיק" ולהציע את התמונות המתקבלות. למשל, כשהמשתמש יכתוב את המשפט "נסעתי באוטובוס עם הכלב שלי", התוכנה תחפש "כלב מצחיק" ו"אוטובוס מצחיק", ותציע לו כמה תמונות.

 

אם נניח שהמשתמש יבחר בכלב, אז כאן עשוי לפעול מנגנון של "תגובת תמונה על תמונה", כלומר, התוכנה אצל המשתמש השני תציע גם היא כלב מצחיק.

 

וכאן יש עוד רעיון מעניין: החיפוש האוטומטי יחפש לאחר מכן "כלבים מצחיקים" כלומר ברבים וייצור ממש בדיחה.

 

הדוגמה מהמאמר:

 

 

אפשר גם עם חתולים.

 

דוגמה ב': משתמש א' שולח חתול, התוכנה ממליצה על חתול אחר, ולאחר מכן על קבוצת חתולים - ליצירת רגע קומי ()
דוגמה ב': משתמש א' שולח חתול, התוכנה ממליצה על חתול אחר, ולאחר מכן על קבוצת חתולים - ליצירת רגע קומי

 

LOL

מתי נראה יישומים כאלו שלא במסגרת מחקר? וודאי בשנים הקרובות. זה לא נראה בשמיים, בסך הכל עניין קונספטואלי, ובגלל שהוא אינו מסוכן (כמו מכונית אוטונומית) והוא בפיקוח בן אנוש - אז למה לא בעצם.

 

(מעניין אם פעם יהיה בוט ישראלי שעושה "חחחחחחח" אוטומטית).

 

עוד דברים שקרו (או לא) השבוע

  • בינתיים אין לנו אפל מיוזיק. החברה השיקה את השירות ביותר ממאה מדינות אבל אנחנו לא שם. במצרים, בירדן, במלטה כן. בישראל ככל הנראה ימשיכו לקנות דיסקים.

אגב, אפשר להתעדכן פה איפה בעולם מקבלים פונקציונליות מלאה ואם כבר יש אצלנו.

 

(אין)

 

 

יחד עם קטאר. ()
יחד עם קטאר.

 

 

  • ובפינת האמנות: ראיין שודה יוצר סצנות ענק ומתעד אותן. ב-WIRED מדווחים כי הוא מוציא החודש ספר וכי לתמונה של הבריכה נדרשו 60 נסיונות.

 

  • ול-tobyrich.vegas יש רעיון אדיר. הם מציעים בפרויקט הקיקסטאטר שלהם מטוס צעצוע שנשלט על ידי סמארטפון ומיועד למשחק - שהוא כמו משחק וידאו אבל במציאות.לצי המטוסים יש שלל חיישנים ומצלמה, ובאמצעות הסלולרי שני מתמודדים (או יותר) יכולים לירות וירטואלית אחד על השני, ולהתחרות במירוצים ופעלולים. אפשר, אם אין לכם מטוס, להוריד אפליקציית נ"מ ולשחק גם כך (ברצינות).

 

 

בדף מסבירים כי למטוסים יש GPS, חיישנים ב-9 מימדים (גובה, מהירות וכו') בלוטות' ומצלמת HD. על המסך של הסמארטפון מקבלים את הצילום עליו גרפיקה של מציאות מועשרת (AR).

 

מחיר המטוס מתחיל מאזור ה-370 שקלים. נראה טוב. כמובן, אין לדעת אם זה עובד באמת.

 

  • ובפינת הביזאר: בגוגל מהתנצלו לאחר שתוכנה קבעה ששני אנשים הם גורילות.

מדובר במנוע החיפוש של אפליקציית סידור התמונות האישיות של החברה, שתייג תמונות של מתכנת ניו יורקי בשם ג'קי אלקין וחברתו, שניהם שחומי עור, כגורילות.

בהמשך, לאחר שג'קי העלה ציוץ שמראה את זה, מהנדס גוגל הגיב וכתב בשפה די היסטרית שזה לא אמור לעבוד ככה. הוא גם הסביר שלעיתים אנשים מתויגים גם ככלבים בטעות והם עובדים על שיפור מנגנון הזיהוי.

 

בכל מקרה הסירו את תגית הגורילה בינתיים. שלא להעליב אף אחד חלילה. מזה הם הכי מפחדים. 

 

הכי אמריקאי לא? יוצרים רובוטים מצחיקים ואנשים מבאסים.

לא, לא אמרתי שזה מצחיק. אמרתי שהם מאוד מפחדים.

 

לא משנה הנה ציפור!

 

 

 שבת שלום.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים