שתף קטע נבחר

"אשכרה יש לי טרקטור": עברה מהיי-טק לגדל פלפלים

מה גורם לאשת היי-טק מצליחה לעזוב את הכל ולעבור לערבה כדי לגדל פלפלים? כרמית משיח, שעומדת מאחורי מחאת הפלפלים, התארחה באולפן ynet וסיפרה על קשיי ההשרדות של החקלאים בישראל

ייתכן שתזהו את פניה של כרמית משיח, ממובילי מחאת הפלפלים - מהסרטון שמתרוצץ לאחרונה ברשתות החברתיות בקריאה להוזלת פערי התיווך בין החקלאים לצרכנים שגובות רשתות השיווק. משיח, שעבדה בעבר 12 שנה בהיי-טק עד שעשתה הסבה לחקלאות, התארחה באולפן ynet וסיפרה מה גרם לה לעבור להתגורר בערבה, להפוך לחקלאית ולפתוח במאבק. צפו

 

"בעלי הוא בן מושב והיתה לנו תמיד את האופציה הזו", מספרת משיח בראיון על הסיבה שבגללה החליטה לשנות את חייה מקצה לקצה ולעבור להתגורר במושב פארן בערבה. "לא רצינו לחיות חיי היי-טק משמימים לנצח אז עשינו את המעבר הזה, למשהו יותר בסיסי, אמתי, לייצר את האוכל שלנו".

 

השניים מחזיקים כיום במשק בו הם מגדלים 50 דונם של פלפלים, אך מתמודדים עם אתגרים לא פשוטים. באפריל אשתקד הקימה משיח עם חקלאי נוסף תושב האזור את עמוד הפייסבוק "חקלאות חברתית ישירה", בקריאה לצמצום פערי התיווך שגובות רשתות השיווק, בין המחיר שהחקלאים מקבלים עבור התוצרת שלהם לבין מה שהצרכנים משלמים עבורה.

 

מאז הקמתו אורגנו מספר ארועי מכירות ישירות מחקלאים לצרכנים ברחבי הארץ. "ראיתי שהתמורה שאנחנו מקבלים על הפלפל בשוק המקומי לא תתואם את מה שאנחנו כצרכנים משלמים עליו בסופר", היא מספרת על הסיבה שבגללה פתחה במאבק.

 

"70% משוק הירקות והפירות נשלט על ידי הרשתות וחברות סיטונאיות שלהן, יש קבוצת ריכוז גדולה שקובעת הכל, כמה את תשלמי כצרכנית ואני כחקלאית. משלמים לחקלאי מעט מדי וגובים מהצרכן גבוה מדי". צפו בראיון המלא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים