שתף קטע נבחר

חייל נהרג בתאונה; העירייה תפצה את המדינה

צעיר בסדיר נהרג בתאונת אופנוע ברחוב משעול בבת ים אחרי שנתקל בבור תשתית. המדינה תבעה מהעירייה את הסכום ששילמה למשפחת ההרוג

עיריית בת ים וחברת הביטוח שלה ישלמו למדינה פיצוי של כ-1.75 מיליון שקל בשל תאונת דרכים שבה נהרג חייל בעקבות ליקוי בכביש. בית משפט השלום בירושלים קבע כי העירייה לא עשתה די כדי להתריע מהסכנה במקום ולא אכפה בו את איסור הנסיעה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

התאונה התרחשה באחד מימי דצמבר 2006. החייל רכב על אופנוע ללא ביטוח חובה ברחוב משעול אייל בבת ים הסמוך לביתו, ונתקל בבור תשתית שהמכסה שלו היה פגום. כתוצאה מכך התהפך האופנוע והחייל הועף ממנו, פגע בעמוד תאורה, נחבל קשה בראשו ובהמשך מת מפצעיו.

 

המדינה הגישה תביעה נגד עיריית בת ים ונגד חברת הביטוח "כלל" על תמלוגים ששילמה ותשלם למשפחת החייל. לגרסתה, ברחוב שבו ארעה התאונה לא היו שלטי אזהרה, העירייה לא דאגה לתקן הנזק או למנוע אותו, ואפשרה נסיעה ברחוב למרות התראות התושבים. רק אחרי התאונה היא דאגה להסיר את המפגעים והציבה שלטי אזהרה.

 

העירייה טענה מנגד שהחייל הוא שגרם לתאונה בכך שרכב על אופנוע בניגוד לחוק, ללא ביטוח ורישיון נהיגה בתוקף במקום האסור לכניסת אופנועים. היא הכחישה שהיה ליקוי ברחוב ולכן טענה כי אין למדינה זכות להחזר כספי מצידה.

 

"כלל" טענה שהאירוע לא מכוסה מאחר שמדובר בתאונת דרכים שהוחרגה מהפוליסה של העירייה. גם היא שהחייל הוא האשם בתאונה, ואם המדינה בחרה לשלם למשפחתו כספים בהתנדבות - זו בעיה שלה.

 

העירייה אחראית

השופטת מרים ליפשיץ-פריבס קבעה כי הסימנים מראים שהבור היה המכשול העיקרי שגרם לתאונה, ושהאחראית לכך היא העירייה – שאמונה על תחזוקת העיר וכבישיה.

 

בשאלת מידת האשם של החייל קיבלה השופטת את טענת העירייה שלפיה המקום לא היה מיועד לרכיבת אופנועים וכי המנוח נהג בו שלא בזהירות. עם זאת היא הוסיפה שחובת הזהירות של העירייה היא מוגברת, ומאחר שלא אכפה את איסור הנסיעה ברחוב ולא התריעה מהסכנה שבבור הלקוי, כך שגם הולך רגל תמים עלול היה להיפגע ממנו, מרב האחריות לתאונה חלה עליה (75%).

 

בנוגע לאחריות המבטחת קבעה השופטת כי הפוליסה לא סייגה באופן מוחלט את קיומו של הכיסוי הביטוחי באירוע שבו מעורב רכב של צד שלישי, ולכן העירייה והמבטחת חייבות ביחד ולחוד בהחזר התגמולים ששילמה ותשלם המדינה למשפחת החייל.

 

לסיכום נפסק כי הנתבעות ישלמו למדינה פיצוי בגין הפסד השתכרות בעבר ובעתיד, כאב וסבל והוצאות קבורה בסך כולל של 1,752,844 שקל. מתוכו ינוכו 25% בגין האשם התורם של המנוח. בנוסף ישלמו הנתבעות הוצאות ושכר טרחת עורך דין בסך 150 אלף שקל למדינה.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד א.גדות, עו"ד א.נוביק-מאירוב
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד ע.חרל"פ, עו"ד א.לוי, עו"ד טל שליט, עו"ד ח.דוד חיות
  • עו"ד אסף גרינבוים ממשרד עורכי דין גבריאל ראובינוף עוסק בתאונות דרכים
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים