שתף קטע נבחר

גם זה שיקול: נשואים סובלים מהשמנת יתר

מחקר שבחן עשרת אלפים אירופאים מצא כי נשואים שוקלים יותר מרווקים. אבל רגע לפני שכל הרווקים אומרים "אמרתי לכם!" ומתבצרים בעמדתם, חשוב לזכור כי לנישואים יתרונות בריאותיים מובהקים שחבל לזלזל בערכם

יש משקל לאהבה: מחקר חדש שנערך בקרב למעלה מעשרת אלפים גברים ונשים מכל רחבי אירופה, חושף כי מדדי מסת הגוף (BMI) של זוגות נשואים, גבוהים יותר ממדדי מסת הגוף של רווקים. מדענים מכל רחבי אירופה שניתחו את הנתונים, מצאו כי ממוצע ה–BMI של רווק עומד על 25.7, בזמן שממוצע ה–BMI של גבר נשוי עומד על 26.3. אצל הרווקות עומד ה-BMI בממוצע על 25.1 ואצל הנשים הנשואות הממוצע הינו 25.6.

 

עוד בנושא:

אני לא שטחי אבל ההשמנה שלה מפריעה לי

סוזן אימן שואפת להיות הכלה השמנה בעולם

 

המחקר אינו מסביר מדוע ישנם הבדלים במשקל בין אנשים נשואים ורווקים, עם זאת, כותבת המחקר, ג'וטה מאטה מאוניברסיטת באזל, מציינת כי הממצאים תומכים בתיאוריית "שוק הנשואים". כלומר, ברגע שנמצא בן הזוג הנכון או בת הזוג הנכונה – יוצא האדם מ"שוק הפנויים פנויות" וכתוצאה מכך יש לו פחות תמריץ להשקיע במראה האישי שלו ובשמירה על משקלו התקין.

 

לזוגות שמתמודדים עם המשקל שלהם ורוצים לעשות משהו בעניין, מציעה מאטה לנצל את העובדה שיש להם שותף גם לעשייה וגם למשאבים, ופשוט להתאמן ביחד. באשר לגירושין, מאטה ציינה כי במדינות בהן שיעור הגירושים גבוה, ה–BMI של זוגות נשואים הוא נמוך יותר מאשר זוגות נשואים שבמדינתם שיעור הגירושים נמוך. הסיבה, ככל הנראה, היא כי הסיכויים לחזור "לשוק הפנויים/פנויות" גבוהים.

 

יש מספיק סיבות שבגללן הם משמינים: היריון, נחת ולפעמים פשוט חוסר חשק להשקיע (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
יש מספיק סיבות שבגללן הם משמינים: היריון, נחת ולפעמים פשוט חוסר חשק להשקיע(צילום: Shutterstock)

 

מה נאכל היום?

בניגוד להיגיון המצופה, דיווחו הנשואים במחקר זה כי הם קונים יותר מזון אורגני, לא מעובד ומקומי בהשוואה לרווקים. המשמעות היא כי קיימת מודעות לאכילה בריאה יותר מרווקים, ועדיין לא תורגמה האכילה הנכונה למשקל תקין. ייתכן כי הסיבה, על פי מאטה, היא היעדר כושר גופני. במחקר נמצא כי גברים נשואים מתאמנים פחות מרווקים. הנשואים ציינו גם כי בממוצע, הם ייחסו חשיבות נמוכה יותר לרמות השומן שבאוכל, כמו שהם שמו לב פחות למשקל גופם.

 

מחקר קטן יותר בהיקפו שנערך בשנת 2013, מצא כי זוגות נשואים העלו במשקלם בשנים הראשונות לנישואיהם. תוספת של כמה קילוגרמים נוספים במשקל אינה מצביעה על בעיה בנישואים, להפך: ישנן מספיק עדויות אשר תומכות במסקנה כי לנישואים יש הטבות בריאותיות רבות. זוגות נשואים חיים בממוצע יותר שנים מרווקים, והבריאות של בני הזוג בממוצע טובה יותר. ניתן לציין כי בקרב זוגות נשואים יש בממוצע גם פחות התקפי לב.

 

 

המשקל אכן מדבר

את איילת ונעמה, חברות ותיקות - המחקר אינו מפתיע. שתיהן התגרשו לאחרונה ואיבדו כעשרה קילוגרם ממשקלן. השתיים סיפרו כי כבר בהליך הגירושים איבדו תיאבון כתוצאה מהמשבר שחוו, וכששמו לב לכך המשיכו בירידה במשקל כדי להכין את עצמן לשלב הבא. "שני ההריונות שחוויתי השאירו אותותיהם על גופי בעודף של 15 קילוגרם. אני גם מרגישה שאני מכינה את עצמי, ממש כך, לחיים שאחרי", שיתפה איילת, והוסיפה: "אני גם מבינה שאם אני רוצה שיסתכלו עליי גם בגיל 45 אני צריכה לעשות משהו עם עצמי".

 

"אני הגעתי למסקנה שאני עושה את זה יותר בשביל עצמי מאשר בשביל בן הזוג הבא שלי. במיוחד כי אני ממש לא חושבת עדיין על זוגיות שנייה ואני רוצה להרגיש טוב עם עצמי בגיל 47", הוסיפה נעמה, וסיכמה: "אני רואה בגירושים שלי הזדמנות להמציא את עצמי מחדש בכמה אופנים והמשקל הוא אחד מהם".

 

מיקי מנור היא מגשרת ומנחה זוגית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
לה יש סיבה, מה הסיבה שלך?
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים