שתף קטע נבחר

קלינטון: אי-מיילים? בנגזי? אני אמינה

סקר CNN מצא ששישה מתוך 10 אמריקנים חושבים שהמועמדת הבולטת לנשיאות לא אמינה. בראיון לרשת היא הדפה את הביקורות. "משתלחים בי, הציבור סומך עליי". על מחיקת האי-מיילים: "קודמיי עשו את זה גם"

 

מתגוננת ותוקפת. הילרי קלינטון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מתגוננת ותוקפת. הילרי קלינטון(צילום: AFP)

"אנשים צריכים לסמוך עליי והם סומכים". כך הגיבה הלילה (ד') הילרי קלינטון, המועמדת הדמוקרטית הבולטת בבחירות לנשיאות ארצות הברית בשנת 2016.

 

הצטרפו ל-ynet חדשות בעולם בפייסבוק וקבלו סיפורים מרתקים היישר לפיד שלכם

עוד חדשות בעולם:

אירופה ליוון: הכרעה עד סוף השבוע

פולין כמו תל-אביב: אירופה מתבשלת בחום

תלונה על אוכל סיני הובילה למעצר. האזינו

 

בראיון ראשון זה זמן רב לכלי תקשורת ארצי בארה"ב נאלצה קלינטון לענות על שאלה קשה בעקבות סקר שמצא ששישה מכל 10 אמריקנים חושבים שהיא לא הגונה ואינה ראויה לאמון. לדבריה, היא אישה אמינה והציבור האמריקני מאמין לה.

 

התדמית הבעייתית נדבקה למזכירת המדינה לשעבר בעיקר בשל שתי פרשות: הראשונה היא פרשת בנגזי בספטמבר 2012, אז נרצח השגריר האמריקני בלוב כריסטופר סטיבנס. נגד קלינטון, ששימשה אז כמזכירת המדינה, הועלו טענות בעיקר מצד רפובליקנים שהיא טייחה את החקירה.

 

הפרשה השנייה שמעיבה על מועמדותה היא פרשת האי-מיילים, שבה השתמשה בכתובת מייל פרטית בניגוד לנהלים. החקירה העלתה גם כי היא מחקה 33 אלף מיילים והרפובליקנים הזדעקו וטענו שהיא ניסתה להסתיר ממצאים מחקירת הפיגוע בשגרירות בבנגזי.

גם מזכירי מדינה קודמים השתמשו במייל פרטי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
גם מזכירי מדינה קודמים השתמשו במייל פרטי(צילום: רויטרס)

לטענתה, פרשת האי-מיילים נופחה על-ידי יריבים פוליטיים. "הייתי נתונה למטח התקפות. כשנבחרתי פעמיים לסנאטורית בניו יורק עמדתי מול אותה הסתערות. זה מובן שאנשים חושבים על זה כשמועלות שאלות כאלה. אני בטוחה שבמהלך הקמפיין אנשים יבינו מי יילחם עבורם, מי יהיה שם עבורם ואיזה אדם אני. זה מה שאעשה, לא רק בקמפיין – אלא כנשיאה", אמרה קלינטון.

 

קלינטון האשימה כי השתלחו בה ובבעלה, הנשיא לשעבר ביל קלינטון, בצורה כזו במשך עשרות שנים. עם זאת, היא בטוחה באזרחים האמריקנים. "אנשים כותבים עליי ספרים מלאים בהתקפות חסרות בסיס ואפילו מודים שאין להם ראיות. אני סומכת על האזרח האמריקני שיבין את זה וישקול כראוי את ההאשמות".

 

על מחיקת האי-מיילים הבהירה קלינטון כי הכול נעשה ברשות. "אין חוק ואין תקנות והייתה לי סמכות מלאה על צורת ההתקשרות שלי. מזכירי מדינה קודמים עשו את אותו הדבר. אנשים בממשל ידעו שאני משתמשת במכשיר אחד. לא הייתי חייבת להעביר כלום, אבל במסגרת החקירה בחרתי להעביר 55 אלף עמודי אי-מיילים כי רציתי לחשוף הכול".

 

בראיון לרשת CNN התייחסה קלינטון גם ליריביה במפלגה הדמוקרטית, וחשוב יותר – לאלה מן העבר השני של המתרס, במפלגה הרפובליקנית. קלינטון נשאלה על האיום מצדו של הסנאטור ברני סנדרס, שאירועי הבחירות שלו מושכים אלפי תומכים. "תמיד חשבתי שזה יהיה מרוץ תחרותי", אמרה. "אני מרגישה טוב מאוד".

קלינטון פותחת חזית מול מי שצפוי להתמודד מולה על הנשיאות. ג'ב בוש (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קלינטון פותחת חזית מול מי שצפוי להתמודד מולה על הנשיאות. ג'ב בוש(צילום: רויטרס)

באשר לרפובליקנים, קלינטון מתחה ביקורת נגד הדברים שהשמיע המיליארדר דונלד טראמפ, שיצא נגד גל ההגירה ממכסיקו וקרא למהגרים משם אנסים שמביאים פשע וסמים.

 

"התאכזבתי מאוד מדבריו ומכך שהמפלגה הרפובליקנית לא גינתה את מילותיו", אמרה קלינטון. גם ג'ב בוש, שצפוי להיות האיש שיתמודד מול קלינטון ראש בראש על המקום בבית הלבן, היה בקו האש של המתמודדת הבולטת.

 

"הוא לא מאמין באזרחות למהגרים. אם פעם הוא האמין, עכשיו לא כך הדבר", דברי קלינטון. במטהו של בוש מיהרו להגיב בחזרה. "קלינטון תעשה הכול כדי להיבחר, והזיגזג שלה בנושא מדיניות ההגירה הוכיח זאת שוב".

 

בתוך כך, מועמד רפובליקני נוסף, 15 במספר, נכנס הלילה למערכה. מושל וירג'יניה לשעבר ג'ים גילמור הודיע כי בכוונתו להכריז על מועמדותו בשבוע הראשון של חודש אוגוסט. עם זאת, נראה שלגילמור, שכבר ניסה להתמודד בשנת 2008 אך פרש רגע לפני שהחל המרוץ באופן רשמי, אין סיכוי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בטוחה בעצמה. קלינטון
צילום: רויטרס
מומלצים