שתף קטע נבחר

שריפת דגלים: "יום ירושלים העולמי" באיראן

כשברקע השעות האחרונות של שיחות הגרעין, חגגו באיראן ובעולם המוסלמי את החג שהגה חומייני. בלבנון מזכ"ל חיזבאללה נסראללה צפוי לשאת נאום

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

מיליוני אזרחים באיראן ובמדינות מוסלמיות נוספות יצאו היום (ו') לרחובות והשתתפו באירועי "יום ירושלים העולמי" שנערך בכל שנה ביום שישי האחרון של חודש הרמדאן. ההפגנות השנה נערכות על רקע השעות הגורליות של שיחות הגרעין בווינה. כרגיל, המפגינים שרפו את דגלי ארצות הברית וישראל.


בדומה לשנים קודמות גם השנה המוקד של התהלוכות הוא באיראן. מי שהגה את היום היה האייתולה חומייני, מנהיג המהפכה המוסלמית באיראן. היום מצוין גם במדינות מוסלמיות נוספות. בלבנון אמור היום מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה לשאת את נאומו השנתי באירוע שיתקיים ברובע דאחיה שבביירות, מעוז חיזבאללה.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
   

באתר האינטרנט של הטלוויזיה האיראנית "פרס טי וי" נכתב כי האירוע מצוין ב-770 ערים ועיירות במדינה. יו"ר הפרלמנט האיראני עלי לריג'אני אמר היום כי המטרה הסופית של המערב היא להחריב את האיסלאם וכי היא התחילה את תוכניתה עם פלסטין.

 

לטענתו, מחלוקות בין מדינות ערביות סייעו לישראל לשרוד. הוא התייחס גם לשיחות הגרעין ואמר כי אם ייכשלו זאת תהיה טעות אסטרטגית, ולא לטובת המערב. הוא הדגיש כי פיתוח טכנולוגיה גרעינית היא הישג גדול של איראן שעשתה זאת ללא סיוע של המערב.

 

מלבד ישראל וארה"ב גם סעודיה קיבלה "מקום של כבוד" בתהלוכה האיראנית לאור האיבה בין המדינות ועל רקע המבצע שמנהלת הממלכה בתימן נגד המורדים החות'ים הנתמכים על-ידי איראן.

 

גם נשיא איראן חסן רוחאני הצטרף אל הצועדים. לדבריו, "היום יש מחלוקות וסדקים במדינות רבות והמחבלים הופכים את החיים לקשים, וזאת ללא ספק בתמיכת השלטון הציוני והכוחות ההגומניים".

 

שיחות הגרעין מצויות עתה בישורת האחרונה שלהן, ופרשנים בעולם מגדירים אותן בבחינת להיות או לחדול. זאת, לאחר שתאריך היעד להגעה להסכם נדחה כמה וכמה פעמים, עד אשר האמריקנים הרחיקו והציבו אולטימטום לטהרן שלפיו אם לא יושג הסכם עד היום (ו') – ינטשו האמריקנים את שולחן המשא ומתן. עם זאת, גם הפעם הכריזו הצדדים על דחייה נוספת של "כמה ימים".

 

בצהריים אמר שר החוץ הבריטי פיליפ המונד כי "השיחות מתקדמות באופן איטי להכאיב" ואילו משרד החוץ הגרמני פרסם הודעה שלפיה החתימה על הסכם קרובה, אך "השטן מצוי בפרטים הקטנים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
יום ירושלים העולמי
צילום: AFP
מומלצים