שתף קטע נבחר

צפו: כך תכינו קינוחי קיץ בריאים בשלוש דקות

גלידונית, חטיף אנרגיה, מוס בכוסות אישיות ועוד: השף תום פרנץ מדגים כיצד תוכלו גם להעסיק את הילדים וגם להאכיל אותם בקינוחים בריאים

הילדים מטפסים על הקירות או רובצים כל היום מול הטלוויזיה ומנשנשים ג'אנק פוד? הקיץ אפשר גם אחרת: השף תום פרנץ מציע ארבעה מתכונים פשוטים וקלים לקינוחי קיץ בריאים וטעימים, המתאימים גם לאירוח וגם להכנה עם הילדים.

צפו בתום פרנץ מדגים באולפן ynet איך עושים את זה:

 

"גלידוניות" יוגורט ושוקולד

תערובת יוגורט גרנולה שאותה מקפיאים בתבנית קרח, ולאחר מכן טובלים בגנאש שוקולד. גם הילדים ישמחו לעזור בהכנה, של מה שנראה כמו הגלידוניות של פעם, רק בגרסה ביתית בריאה יותר.

 

המצרכים:

250 גר' יוגורט יווני (2 מיכלים)

1 כוס גרנולה

1-2 כפית דבש

קורט קינמון

לגנאש שוקולד -

100 מ"ל שמנת מתוקה

100 גר' שוקולד מריר/150 גר' שוקולד חלב/200 גר' שוקולד לבן

25 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את היוגורט עם הגרנולה. ממתיקים עם הדבש ומוסיפים גם קינמון לפי הטעם.
  2. בעזרת כפית (או שק זילוף עם צנתר רחב) ממלאים את השקעים בתבנית קרח. מקפיאים. כשהתערובת קפואה, מוציאים מהמקפיא ומחלצים את הקוביות מהתבנית.
  3. מחממים שמנת בסיר קטן, וכשהיא על סף רתיחה מסירים מהאש.
  4. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. יוצקים מעל את השמנת ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
  5. כשהתערובת הצטננה והיא בטמפרטורת החדר טובלים את החלק התחתון של ה"גלידוניות" בגנאש ומסדרים על גבי צלחת. מחזירים למקפיא להתייצבות.
  6. מאחסנים בקופסה אטומה במקפיא, מפרידים בעזרת ניירות אפייה בין השכבות.

 

מוזלי שייק לארוחת בוקר

מוזלי היא ארוחת בוקר שלמה שמקורה בשוויץ, ואותה אני טוחן לשייק טעים. זה מזין בטירוף, מהיר ויש בזה תועפות של בריאות בשייק אחד - יוגורט, שיבולת שועל, בננה, תמר, דבש או סילאן, אגוזים וקרח. הכל נטחן יחד לשייק סמיך וטעים המתאים לכל גיל.

 

המצרכים (ל 4 כוסות):

2 מיכלי יוגורט 3% שומן

1 כוס חלב

1 כוס קרח

1-2 כפית דבש

2 בננות בשלות

2 תמרים מזן מג'הול, מגולענים

4 כפות שיבולת שועל דקה

2 כפות חמאת בוטנים (עדיף טבעית)

1/2 כפית קינמון

 

אופן ההכנה:

מעבירים את כל המרכיבים לבלנדר ומפעילים עד לקבלת מרקם אחיד כך, ועד שכל המרכיבים טחונים היטב. אם השייק סמיך מדי לטעמכם אפשר להוסיף מעט מים או חלב.

 

חטיפי אנרגיה קיציים

תערובת שמבוססת על יוגורט יווני, פירות טריים ויבשים קצוצים, אגוזים קצוצים, דבש ונטיפי שוקולד או חמאת בוטנים (לא חובה). את כל התערובת משטחים בתבנית ומקפיאים, ואז חותכים למלבנים בדומה לחטיפי אנרגיה, רק שכאן אנחנו שולטים במה שנכנס פנימה.

 

המצרכים:

4 מיכלי יוגורט יווני

1/2 1 של פירות טריים קצוצים לפי טעמכם - מנגו, בננה, אפרסק, שזיף, פטל, תות, דובדבנים, משמשים

1/2 כוס תערובת אגוזים קלויים וקצוצים (פקאנים, פיסטוקים, אגוזי מלך, בוטנים- מה שאתם אוהבים)

1/4 כוס נטיפי שוקולד או נטיפי חמאת בוטנים

3/4 כוס גרנולה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
  2. מרפדים תבנית עם נייר אפייה היטב (הכי טוב לקמט את הנייר ואז ליישר אותו כדי שיכנס גם לפינות). אפשר להשתמש בתבנית סיליקון ואז אין צורך בנייר אפייה.
  3. משטחים את התערובת היטב בעזרת מרית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא עד להתייצבות. כשהתערובת קפואה מוציאים מהמקפיא, ממתינים מספר דקות וחותכים למלבנים בגודל של חטיף אנרגיה.
  4. שומרים במקפיא בקופסא אטומה עם נייר אפייה שמפריד בין השכבות.

 

קינוחי מוס יוגורט ופירות בכוסות אישיות

מוס יוגורט עדין ומושלם, עם מחית פירות טריים. מדובר במעדן קל להכנה וטעים מאוד.

 

המצרכים (ל-6 כוסות):

2 גביעים יוגורט 3% שומן (500 מ"ל)

150 גר' סוכר (3/4 כוס)

1 שקיק סוכר וניל

קליפה מגוררת מ-1 לימון

1 מיכל שמנת מתוקה

להגשה -

500 גר' פירות טריים כמו מנגו, פירות יער, תותים או פסיפלורה

מעט סוכר לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב בקערה את היוגורט, הסוכר, סוכר הווניל וקליפת הלימון.
  2. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה מאוד. מקפלים את הקצפת בהדרגה לתוך היוגורט, עד שהיא נבלעת בו לחלוטין ומתקבל קרם חלק.
  3. מערבבים את הפירות עם סוכר לפי הטעם, וטוחנים לרוטב חלק.
  4. מזלפים את המוס לכוסות אישיות ויוצקים מעל את הרוטב.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים