שתף קטע נבחר

ניקתה ונכוותה ממסיר שומנים. הפיצוי: 30 אלף

אישה שהתכוננה לליל הסדר השתמשה ב"אלקה גריל" לניקוי השיש, וסיימה את העבודות עם צלקת מכוערת בידה. בית המשפט קיבל את תביעתה

בית משפט השלום בירושלים קיבל תביעת פיצויים שהגישה אישה שנכוותה בעת שימוש במסיר השומנים "אלקה גריל". השופטת מרים אילני קבעה שהיצרנית הפרה את תקנות הבטיחות, ולכן תשלם לאישה 30 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

סמוך לחג הפסח שחל במרס 2010 התכוננה התובעת לנקות את החרסינה שמעל הכיריים במטבח, לבשה כפפות גומי והשתמשה בחומר "אלקה גריל" המיוצר על ידי חברת "דאלאס – מוצרי נייר". תוך כדי העבודה נזל חומר הניקוי על הכפפה והתרכז בקצה שלה. הכפפה "נאכלה" ונקרעה והחומר שנגע בעור ידה של האישה גרם לצלקת מכוערת סמוך לשורש כף היד.

 

בתביעה שהגישה טענה הלקוחה שדאלאס לא עמדה בתקנות הבטיחות החלות עליה כיצרנית חומרים מסוכנים, בהן הדבקת תווית המתארת את המרכיבים במכל והוראות השימוש בו.

 

דאלאס הכחישה שהאירוע קרה וטענה שיש הרבה סתירות בדברי התובעת, כולל טעות בשם המוצר.

 

אבל השופטת מרים אילני החליטה לקבל את התביעה. היא הסכימה עם החברה שקיימות סתירות בדברי התובעת, אך קבעה שאלו אינן מהותיות. היא ציינה שהתרשמה שמדובר מאישה פשוטה ולא מתוחכמת שלעיתים אמרה "לא יודעת" או "לא זוכרת" מתוך לחץ וחוסר בהירות מחשבתית ולא מתוך מניפולציה.

 

השופטת קבעה שחומר הניקוי מוגדר בתקנים ככזה שגורם לכוויות ונדרש לדלל אותו לפני השימוש. נתונים אלו, ציינה, לא הופיעו על תווית האריזה, בניגוד לנדרש בתקנות הבטיחות, ולכן התובעת לא ידעה על כך.

 

השופטת אילני הגיעה למסקנה שהנתבעת הפרה את חובת הזהירות ואת תקנות הבטיחות בכך שלא שיקפה את הסיכונים שעלולים להיווצר משימוש בחומר, וגם לא את אמצעי הבטיחות שנדרש לנקוט בעת השימוש בו.

 

השופטת אילני קבעה שהמידע שמופיע בתווית המוצר לא תואם את דף המידע שהוצג בבית המשפט, ולפיו המוצר מיועד לשימוש מוסדי בלבד; הציון שלשומנים קשים אין צורך לדלל את המוצר; מהו יחס הדילול לשימוש רגיל; ובעיקר, שבתווית מצוין "מנע מגע עם העור והעיניים". בדף המידע היה כתוב: "להשתמש בכפפות ומשקפי מגן".

 

כך יוצא שחוסר ההתאמה בין תווית המוצר לדף המידע הוא מהותי וחמור במיוחד, שכן הוראות הבטיחות המחמירות יותר מצויות בדף המידע שאינו צמוד למוצר ואינו נגיש לציבור, בניגוד לסימון בתווית שנגיש לכל משתמש.

 

משכך, קבעה השופטת שהפיצוי שמגיע לתובעת בגין כאב וסבל הוא בסך של 30 אלף שקל, ולכך יתווספו שכר טרחת עו"ד בשיעור 23.6% והוצאות המשפט של התובעת.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד סימון דונכין
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד ירון יידוב
  • עו"ד דותן לינדנברג עוסק בדיני נזיקין
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים