שתף קטע נבחר

3 ישראלים נעצרו במבצע חובק עולם נגד האקרים, אחד חשוד בסיוע לטרור

משטרות מכל העולם שיתפו פעולה נגד משתמשי פורום אינטרנט מחתרתי, ועצרו במקביל 28 חשודים ממדינות שונות. הם חשודים בתקיפת אתרים, גניבת פרטי אשראי ועוד. ישראלי אחד חשוד שסייע בהעברת כספים לארגון טרור

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
  

הותר לפרסום: במסגרת חקירה בינלאומית שהקיפה 18 מדינות, עצרה אתמול (ג') יחידת הסייבר של להב 433 שלושה ישראלים שלקחו חלק בפורום אינטרנטי מחתרתי, Darkode.com, וחשודים בביצוע שורה של עבירות סייבר, בהן תקיפת אתרים, השתלטות על חנויות ברשת, גניבת פרטי אשראי ועוד. על פי החשד, אחד הישראלים סייע לארגון טרור בהעברת כספים. בתמורה לשירותים הפליליים קיבלו החשודים בין היתר תשלום בביטקוין. בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרם עד יום ראשון.

 

את המבצע ניהלה סוכנות ה-FBI, ואתמול לפנות בוקר בוצעו 28 מעצרים ב-18 המדינות. להב 433 לקחה חלק בחדר בקרה משותף לכל המשטרות שהיו שותפות למבצע, בהן ארה"ב והודו, וממנו ניתן היה לעקוב אחרי המעצרים ברחבי הגלובוס.

 

Darkode.com החל לפעול בסוף 2007 ומאז מאגד בתוכו האקרים מהמתוחכמים בעולם, שמחליפים ומוכרים ביניהם מידע. על פי המשטרה, מדובר בפלטפורמה שמאפשרת לאנשים עם ידע נרחב לבצע עבירות פליליות בתחום הסייבר.

שלושת החשודים שנעצרו אתמול (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שלושת החשודים שנעצרו אתמול(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: חטיבת דובר המשטרה) (צילום: חטיבת דובר המשטרה)
(צילום: חטיבת דובר המשטרה)

 (צילום: חטיבת דובר המשטרה) (צילום: חטיבת דובר המשטרה)
(צילום: חטיבת דובר המשטרה)

 (צילום: חטיבת דובר המשטרה) (צילום: חטיבת דובר המשטרה)
(צילום: חטיבת דובר המשטרה)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

הארכת המעצר של החשודים, אתמול (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הארכת המעצר של החשודים, אתמול(צילום: מוטי קמחי)

 

האתר נחשב מחתרתי מאחר שהגולש הפשוט לא יכול להיכנס אליו. הגלישה מתאפשרת רק אם שני חברים בפורום "חותמים" עבור המבקש, וגם כאן לא מסתיים הליך סינון. לטענת המשטרה,

לפני הפיכתו לחבר בפורום מתבקש הגולש להציג "תיק עבודות" שכולל ראיות לכך שפרץ לאתרים וגרם נזק תוך השארת חותמת אישית.

 

"האתר אפשר להרבה מאוד עבריינים לשתף ידע בתחומים פליליים", אמר ראש מערך הסייבר במשטרת ישראל, סגן ניצב מאיר חיון. "הם יצאו למתקפות משותפות ועזרו אחד לשני על מנת לבצע עבירות פליליות".

 

מתוך שלושת החשודים הישראלים, שניים הם אחים שסחרו על פי החשד במידע של כרטיסי אשראי. חשוד שלישי, תושב מרכז הארץ, חשוד כאמור לא בעבירות פליליות אלא גם בסיוע לארגון טרור, אולם צו איסור פרסום הוטל על פרטי הפרשה.

 

המבצע היה למעשה תוצאה של מאמץ בינלאומי מתואם הגדול ביותר עד כה של רשויות האכיפה בתחום הפורומים האינטרנטיים הפליליים, נטלו בו חלק רשויות אכיפה בארה"ב, ברזיל, הודו, דנמרק, קרואטיה, לטביה, מקדוניה, רומניה, סרביה, שבדיה, בריטניה, פינלנד, קנדה, אוסטרליה, קוסטה ריקה, קפריסין וניגריה, כשעל התיאום, כאמור, מנצחת סוכנות ה-FBI.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חטיבת דובר המשטרה
אילוסטרציה
צילום: חטיבת דובר המשטרה
מומלצים