שתף קטע נבחר

5 יחידות מתמטיקה: הבונוס יעלה ל-30 נק'

התלמידים יזכו ל-5 נקודות נוספות בבואם להתקבל לאוניברסיטה. המטרה: לעודד לגשת לבחינה מעוררת האימה. הבונוס ב-4 יחידות לימוד לא ישתנה

 

בגרות במתמטיקה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בגרות במתמטיקה(צילום: מוטי קמחי)

צעד לעידוד תלמידים ללמוד מתמטיקה: שר החינוך נפתל בנט וועד ראשי האוניברסיטאות הודיעו היום (ד') כי הבונוס הניתן בגין לימודי 5 יחידות במתמטיקה במעמד הקבלה לאוניברסיטאות יעלה ל-30. עד היום עמד הבונוס על 25 נקודות. המשמעות היא שהחל מציון 70, הוא יעמוד בואניברסיטה על 100 לפחות. את גובהו הסופי של הבונוס תקבע כל אחת מהאוניברסיטאות. הבונוס ב-4 יחידות לימוד לא ישתנה, ויעמוד על 12.5.

 

מהרגע שנכנס לתפקידו כשר חינוך הצהיר בנט כי אחת ממטרותיו העיקריות היא הגדלת מספר התלמידים שניגשים לבחינת בגרות ברמת 5 יחידות במתמטיקה, שנחשבת לקשה יחסית. 

 

מנתוני משרד החינוך עולה כי בין השנים 2013-2006 חלה ירידה של כ-30% במספר הניגשים לבחינות הבגרות ברמת 5 יחידות במתמטיקה. ב-2006 ניגשו לבחינה יותר מ-13 אלף תלמידים, ואילו ב-2013 עשו זאת פחות מ-8,500.

 

לאחרונה פרסם מרכז טאוב מחקר שמצא כי תלמידים שנבחנו ב-5 יחידות לימוד במתמטיקה מגיעים להשגים גבוהים יותר בשוק התעסוקה ואף משתכרים טוב יותר. נתון מעודד נוסף: יותר מ-90% ממסיימי תואר ראשון בפקולטות להנדסה באוניברסיטאות במדינת ישראל הם בוגרי 5 יחידות במתמטיקה.

 

שר החינוך ויו"ר המל"ג נפתלי בנט אמר: "עם כניסתי לתפקיד הצבתי את העלאת מספר הניגשים ל-5 יחידות לימוד במתמטיקה בראש סדר העדיפויות. מדינת ישראל צריכה את בוגרי 5 יחידות להמצאת כיפת ברזל, להיי-טק. לצערי, המצב כיום הוא שתלמידים חוששים ממתמטיקה, ומעדיפים ללמוד בהיקף של 3 או 4 יחידות כי זה 'משתלם' יותר. זה חייב להשתנות".

 

על שינוי הבונוסים הסביר: "זה הצעד הראשון שעשינו יחד עם ועד ראשי האוניברסיטאות ובשיתוף פעולה מלא, לשינוי התמריצים. אני שמח כי באוניברסיטאות היו שותפים לעמדתי שלימודי מתמטיקה מוגברים הם יעד לאומי. מתן בונוס של 30 נקודות יניע אלפי תלמידים ללימודי 5 יחידות לימוד".

 

בנט ציין כי בימים אלה עובדים במשרד על תוכנית לאומית בנושא המתמטיקה. "חשוב לנו שתלמידים ותלמידות יבינו שמתמטיקה היא בסיס לקידמה, לטכנולוגיה, לחשיבה ולהצלחה אישית ולאומית".

 

פרופסור פרץ לביא, יו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות ונשיא הטכניון הוסיף: "אנו עוקבים בדאגה אחר המגמה של ירידת מספר התלמידים הלומדים בהיקף של חמש יחידות מתמטיקה". לדבריו, כתוצאה מכך פחות ופחות תלמידים מגיעים לאוניברסיטאות עם רמת לימודים מספקת במתמטיקה, "מה שדורש מאתנו יישום של תוכניות שנועדו להקנות להם את בסיס הידע שרק לאחר השלמתו ניתן להתקבל ולהצליח בלימודים במדעים מדויקים ובהנדסה.

 

"בשאיפה למצוינות ולהובלה ברמה הבינלאומית, עלינו להתחיל מנקודת פתיחה שתאפשר לאוניברסיטאות ולתעשייה לעמוד בשורה הראשונה של המחקר ושל הידע. זוהי מגמה שהשינוי שלה צריך לעשות בבתי הספר ואני מברך על היוזמה של שר החינוך שידע לשים את הדגש על הנושא ולקדם אותו מתוך המערכת".

 

ועד ראשי האוניברסיטאות ביקש משר החינוך לפעול להקמת ועדה משותפת שתלווה את המהלך ותבחן את הבונוסים הניתנים בתחומי לימוד נוספים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'ורג' גינסברג
בגרות במתמטיקה. אימת התלמידים
צילום: ג'ורג' גינסברג
מומלצים