שתף קטע נבחר

הוט ספוט: מקומות מומלצים ברובע השלישי בפריז

בשנים האחרונות, הרובע השלישי בפריז הפך מרובע שקט ומנומנם לרובע אופנתי ותוסס, גדוש בחנויות מעצבים צעירים, גלריות וחנויות קונספט. יפה עירון-קוץ ממליצה על המקומות שחובה לבקר בהם - ויש גם מתכון

לרובע השלישי של פריז, עשרות מבנים היסטוריים מרשימים שנבנו במאות ה-17 וה-18 המסתתרים מאחורי חומות ודלתות עץ עבות וכבדות ורחובות קטנים ושקטים בהם נמצאים כמה מהמוזיאונים החשובים של העיר. בשנים האחרונות, הרובע עבר, ועדיין עובר, שינויים משמעותיים, מרובע שקט ודי מנומנם, של בעלי מלאכה וחנויות סיטונאיות לאביזרי אופנה ותכשיטים, הוא הפך לרובע אופנתי בזכותם של מעצבים צעירים, שהגיעו לאזור, פתחו כאן חנויות והצטרפו לעשרות הגלריות לאומנות עכשווית, בניהן כמה מהגלריות המובילות בפריז, שהתמקמו ברובע לפני מספר שנים.

יזמים רבים גילו את הפוטנציאל הגלום בחללים הגדולים והיפים שהתפנו באזור, ופתחו בהם חנויות קונספט ומסעדות גדולות כדוגמת חנות הקונספט "מרסי" או חנות האוכל הגדולה והיוקרתית

LA MAISON PLISSON, שבה יש גם בית קפה ומסעדה.

שוק האוכל הישן והמקורה של הרובע, Les Enfants Rouges, שופץ, ונפתחו בו גם מסעדות ודוכני אוכל רחוב, וברחובות המקיפים אותו, נפתחו מסעדות וחנויות אוכל חדשות. כיכר השוק המקורה של הרובע,Carreau du Temple, שביוזמת תושבי האזור והעירייה מתפקדת היום כמרכז תרבות וספורט, היא היום אחד מאזוריי הבילוי החמים והתוססים ביותר של מרכז פריז.

 

הרובע השלישי, המכונה גם "הוט מארה", הנמצא מצפון לרובע המארה, על ארמונותיו המרשימים ורחובותיו הצרים, הוא מהרובעים היפים ביותר בפריז. הצלבנים אבירי מסדר הטמפלרים היו הראשונים שהתיישבו באזור אחרי שחזרו מארץ הקודש, ורחובות רבים ברובע עדיין נקראים על שמם. במאה ה- 15 הוא הפך להיות חלק מהעיר פריז. במאות ה-16 וה-17 בני משפחת המלוכה, אצילים וסוחרים עשירים, בנו באזור ארמונות ובתי מגורים מרהיבים.

אחרי המהפכה בני האצולה והבורגנות העשירה נטשו את הרובע, ואת מקומם תפסו בעלי מלאכה ובתי מסחר קטנים בעיקר של אביזרי אופנה, תכשיטים, ועבודות עור כתיקים וחגורות. במאה ה- 19 ובתחילת המאה 20 התגוררו במקום מהגרים בניהם יהודים רבים. היות וידו הארוכה של הברון הוסמן, שהרס לא מעט בתים בפריז כדי להפכה לעיר מודרנית, לא נגעה ברובע, ותוכנית שימור הרובע, ביוזמת ממשלת צרפת, שהוכרזה כבר בשנות השישים של המאה הקודמת, אסרה על הריסת בתים ועודדה לשפץ את הקיימים, הרובע נשמר ושמר על אופיו מבחינה אורבאנית. רבים מהארמונות הנטושים, הפכו למוזיאונים כמו המוזיאון היהודי, ומוזיאון פיקאסו נפתח השנה מחדש אחרי שלוש שנות שיפוצים.

 

היכן כדאי לבקר:

Musée des arts et métiers-Cnam

60 rue Réaumur

מוזיאון היסטורי למדע וטכנולוגיה - חלל המוזיאון מרשים ביופיו. עד המאה ה-18 הוא שימש כמנזר וכנסייה. בחצר המוזיאון מוצב דגם קטן ומקורי של פסל החרות. בתערוכה הקבועה והגדולה של המוזיאון, מוצגים חפצים נדירים כמו דגמים ראשונים של מטוסים מעץ, של מכוניות ואופניים ומכשירי רדיו וטלגרף ישנים. המוזיאון מתאים לביקור של כל המשפחה. במקום יש קפה ומסעדה וביום ראשון מגישים כאן בראנץ' משפחתי במחיר של 21 אירו.

 

Le musée Cognacq-Jay

8 Rue Elzevir

מוזיאון קוניאק ג'אה - המוזיאון ממוקם בארמון יפה, ויש בו אוסף אומנות וכלים מהמאה ה-18 שנתרמו לעיריית פריז על ידי משפחת קוניאק ג'אה, המייסדים והבעלים לשעבר של חנות הכול בו הגדולה סמריטן. בנוסף לתערוכה הקבועה, מתקיימת במוזיאון, עד ה-27 לספטמבר, התערוכה "תה, קפה ושוקו", העוסקת בטקסי השתייה וצורת והשימוש של המשקאות הללו באירופה ובצרפת במאה ה-18. באותן שנים הם נחשבו למוצר מותרות, ולגמו מהם רק בני המעמד הגבוה. לצד ציורים ועבודות אומנות מהתקופה, מוצגים בתערוכה גם כלי חרסינה מצוירים, קומקומים, ורהיטים ששימשו לשתיה ולהגשת משקאות.

 

Hotel du Petit Moulin

29 Rue de Poitou

מלון דו פטיט מולן - בדרכי למלון הבוטיק הקטן "דה פטיט מולאן", פנו אלי שלושה תיירים יפנים ובקשו לדעת היכן נמצא הבולנג'רי בו נהג לרכוש את הלחם שלו, מדי יום, הסופר ויקטור הוגו. המלצתי להם להצטרף אלי, וכמו תיירים רבים המגיעים למקום, הם גילו שהבולנג'רי לא מתפקד יותר כמאפיה, ומשמש היום כאולם הקבלה לבית מלון פטיט מולאן שנפתח במקום. המלון עוצב על ידי מעצב האופנה כריסטיאן לקרואה, חלון הראווה ותקרת הזכוכית המקורית המצוירת של המאפיה נשמרו כפי שהיו בימיו של הסופר הדגול, וכדאי גם להציץ בבר ובית הקפה היפיפה של המלון המשרתים את אורחיו.

 

היכן לאכול ולקנות אוכל:

 

MERCI

111 Boulevard Beaumarchais

מרסי היא חנות קונספט המשתרעת על פני שלוש קומות, המעוצבת כלופט לבגדים ורהיטים, וקומה שלמה המוקדשת לכלי בית ואביזרים למטבח. החנות הוקמה על ידי הזוג כהן, בעלים לשעבר של רשת בגדי ילדים יוקרתית, שהגשימו חלום ישן - לפתוח חנות קונספט שבה עשרה אחוזים מהרווחים יועברו לתרומות. היום, גם הבעלים החדשים של החנות, שומרים על מסורת זו. בחנות שני בתי קפה אחד מהם הוא גם ספרייה, אך מומלץ לאכול דווקא במסעדה LA CANTINE DE MERCI, הנמצאת בקומת המרתף בין מחלקת כלי הבית לפטיו נחמד.

 

המנות המוגשות כאן נדיבות כאופי החנות, ובהן מנות בריאות. מדי יום מכינים כאן סלטים מקוריים מירקות ופירות העונה כמו סלט מלון כתום עם עגבניות ועלי בזיליקום. בתפריט יש גם מרקים חמים וקרים או קישים למנה ראשונה, ולמנות עיקריות עוף או ודגים. בתפריט יש גם מבחר קוקטיילים של פירות טריים ויינות אורגנים. המקום מתאים לצמחונים, והוא פתוח בין השעות 12:00-18:00 בלבד. המחירים נעים בין 25-35 יורו לשלוש מנות.

 

LA MAISON PLISSON

93 Boulevard Beaumarchais

לה מזון פליסון היא חנות האוכל המדוברת ביותר כרגע בפריז. במשך שנה חיפשו בעלי המקום ברחבי אירופה מוצרים מובחרים וייחודיים, חלקם של יצרנים ומגדלים קטנים, כדי להרכיב את תמהיל הפריטים שימכרו בה. התוצאה היא שבחנות, המתפקדת כמיני שוק, יש מבחר משובח כשל 3000 מוצרים, ובהם גבינות מעולות עם מבחר גבינות עזים נהדר; ירקות ופירות איכותיים, חלקם נדירים; מוצרי בשר טריים; וגם יינות, שמנים, תה, קפה ושוקולד. החנות מציעה גם שירותים נוספים כמו חיתוך של ירקות ופירות לסלטים ולבישול לקחת הביתה, ומקיימות בה טעימות וסדנאות אוכל.

לחנות צמודה מאפיה, בית קפה ומסעדה. הקרואסונים כאן מצוינים והסנדוויצ'ים עשויים מבאגטים טריים תוצרת הבית, וממולאים גבינות וירקות ממבחר החנות. החלל המרווח של המסעדה מעוצב בפשטות, ויש לה מרפסת גדולה המשקיפה על שדרה רחבת ידיים. התפריט מגוון ובו מבחר סלטים, מרקים, סטייק טרטר, קציצות עוף על בורגול, עוגות הבית וסורבטים. את הארוחה מלווים לימונדת הבית ויינות מיקבים קטנים, רבים מהם אורגנים. אפשר לקחת הבית או לשבת במקום.

מחיר: 7-20 יורו למנה. פתוח מדי יום בין השעות 8:30-21:00.

 

Beaucoup

7 Rue Froissart

קפה, מסעדה ובר בעיצוב עכשווי. אפשר לשבת על הבר הארוך והמוזהב שאורכו מטר, וללגום יין או קוקטיל מתוך 200 סוגי המשקאות הנמצאים כאן. אפשר גם לאכול סביב שולחנות גדולים (עד 20 איש) או לבלות עם בן או בת זוג בפינה אינטימית על ספת קטיפה, מדי יום מדי יום בין השעות 18:00-2:00. בימי ראשון מוגש במקום בראנץ' עם בר מנות ראשונות חופשי ומנה עיקרית. תפריט המסעדה בסגנון צרפתי ובין לאומי, המנות בסיסיות אך עשויות היטב. למנות ראשונות יש מבחר סלטים, ובקיץ מוגשים מרקים קרים. בין המנות תמצאו שם המבורגר, סטייק פילה, צלי כבש, סורבטים וגבינות. לחובבי עוף בגריל יש במסעדה פינה נפרדת עם בר נחמד, ואפשר להזמין עוף שלם למספר סועדים. מחיר: 8-21 יורו למנה.

Pain de Sucre

14 Rue Rambuteau

פטיסרי וחנות אוכל מוכן - "פאן דה סוכרה", לחם סוכר, היא אחת ממאפיות העוגות היצירתיות ביותר בפריז, והיא שייכת לזוג אופים שעבד בעבר לצידו של השף פייר גרנייר. מלבד העוגות הנפלאות המעוצבות בצורה ייחודית, כדאי גם לבדוק מה מציעים בחנות הסמוכה לחנות העוגות, שם יש לחמים, מאפים מלוחים, ומנות קלילות לקחת הביתה כמו קישים, סלטים, פטה ומבחר מנות אחרונות. התפריט משתנה בהתאם לעונות השנה, והמנות, כמו העוגות, לא רק נראות נהדר אלא משובחות בטעמן ובאיכותן המחירים בהתאם. המחיר: 4-9 יורו לפריט.

 

MEERT

16 Rue Elzevir

סניף פריזאי של פטיסרי ובית קפה מפורסם מהעיר ליל, הידוע בעוגיות הגופרה המעולות שלו בטעמי ווניל או פטל. בחנות גם שוקולד לבן מעולה עם פרלינים אותו רוכשים לפי משקל וסוכריות קרמל נהדרות.

Les Enfants Rouges

9 rue de Beauce

Daï Shinozuka דאיי שינוזוקה הוא אחד מהשפים היפנים הצעירים הפועלים בפריז, המבשלים אוכל צרפתי. הביסטרו הקטן שבו הוא משמש כשף, נמצא ברחוב הגובל בשוק כשם המסעדה. העיצוב פשוט אך המנות היוצאות ממטבחו הן כמעט ברמה של מסעדת עילית במראה ובטעמים, ומוקפדות ואסתטיות. המחיר יותר מסביר - 40 יורו לשלוש מנות בארוחת ערב.

 

Chez Omar

47 Rue de Bretagne

מלך הקוסקוס הפריזאי - הצרפתים אימצו את הקוסקוס. תמצאו אותו מככב בתפריטן של מסעדות רבות. "שה עומר" היא מסעדת קוסקוס וותיקה, הממוקמת בביסטרו ישן, מוסד אוכל ידוע ומכובד. פריזאיים מכל רחבי העיר אוכלים כאן קוסקוס וגם לא מעט תיירים. אווירת המקום חמה וידידותית, השירות יעיל, הקוסקוס מעולה, ומיסייה עומר מקבל את אורחיו בחיוך רחב.

המחיר מעט יקר ביחס למסעדות קוסקוס אחרות בעיר, ונע בין 20-26 יורו למנה גדולה של קוסקוס.

 

Le Troisieme Cafe

9 rue de Beauce

בביסטרו הפיצפון הזה תוכלו לאכול אוכל ביתי טרי וזול  - 6 יורו למנה עיקרית ו- 2 יורו למנה אחרונה. לכאן מגיעים בעיקר כדי לפגוש את תושבי הרובע המפעילים את המקום בהתנדבות למען תושבי האזור, ובתמיכת עיריית פריז. הביסטרו פתוח לארוחות בוקר וצהריים, ויש להירשם קודם לכן לאגודה המפעילה את בית הקפה תמורת סכום של 5 יורו.

 

מתכון לסלט מלון קיצי

המצרכים:

1 מלון כתום

2 עגבניות

חופן עלים טריים של בזיליקום

2 כפות חומץ בלסמי

5 כפות שמן זית או שמן חמניות

מעט מלח

אופן ההכנה:

קולפים את המלון וחותכים אותו לקוביות.מעבירים לקערה. חותכים את העגבניות לחצי, וכל חצי פורסים לפרוסות. מוסיפים את העגבנייה לקערה. מערבבים היטב את החומץ, המלח והשמן ושופכים על הסלט. מערבבים בעדינות. מוסיפים את עלי הבזיליקום לפני ההגשה ומערבבים שוב.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים