שתף קטע נבחר

בקשה לייצוגית: מזרחי-טפחות גובה עמלה בניגוד לחוק

לטענת התובע, הבנק גובה עמלות עו"ש מחשבון "תמורה" המנוהל רק לצורך ביצוע פעולות בחשבון אחר של הלקוח וכללי בנק ישראל אוסרים לגבות בו עמלות

תביעה ובקשה להכיר בה כייצוגית, על סך כ-7.7 מיליון שקל, הוגשה בסוף השבוע לבית המשפט המחוזי בת"א נגד בנק מזרחי-טפחות.

 

  • שיאים במשכנתאות: הבנקים לא ממהרים

 

לטענת התובע, הבנק גובה עמלות מבעלי חשבונות עו"ש מסוג "תמורה", למרות האיסור על כך בכללי בנק ישראל.

 

נציין כי "חשבון תמורה" מנוהל רק לצורך ביצוע פעולות בחשבון אחר של הלקוח, אבל חל איסור לגבות בו עמלות. חשבונות תמורה נפתחים וקיימים עבור מגוון רחב של מטרות, בהן: הלוואות מובטחות במשכנתא, הלוואות לרכישת רכב, הלוואות סטודנטים, הוצאת ערבויות, חשבונות מט"ח, חשבונות ני"ע, חשבון למטרת חיסכון או פיקדון בלבד.

 

על פי כתב התביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד רם גורודיסקי, ניהל התובע במשך שנים חשבון תמורה בבנק מזרחי טפחות אשר נלווה לחשבון מט"ח המוחזק לצורך קבלת פיצויים מגרמניה ביורו. לדבריו, הבנק שינה את סיווג "חשבון התמורה" וגבה דמי ניהול עו"ש בחשבון. זאת, למרות שהפעולות היחידות שבוצעו קשורות קשר ישיר למטרת ניהול החשבון אותו הוא משרת. כמו כן, הבנק לא הודיע על שינוי בגביית דמי ניהול עו"ש, שבועיים טרם כניסת השינוי לתוקף, על פי המתחייב בכללי בנק ישראל.

 

לטענת התובע, במהלך חודש נובמבר 2010 הוא ביקש לבצע העברה בנקאית מחשבון המט"ח, אל חשבון צד ג'. לצורך כך בוצעה פעולה של המרת המט"ח לשקלים והעברה לצד ג'. כמה חודשים מאוחר יותר גילה התובע, כי הבנק חייב אותו בעמלה בסך 13.6 שקל לחודש עבור ניהול עו"ש למשך למעלה משנה. לאחר בירור שנערך, הסתבר כי הבנק, על דעת עצמו, ביטל את סיווג "חשבון התמורה" והפך אותו לחשבון רגיל. כמו כן חוייב התובע על המרת המט"ח.

 

לאחר פניית התובע, השיב הבנק את סיווג החשבון ל"חשבון תמורה", אולם לא השיב לתובע את עמלות דמי הניהול שנגבו.

 

במקרה נוסף, במהלך בחודש מאי 2014 ביקש התובע לבצע העברה בנקאית מחשבון המט"ח אל חשבון צד ג'. הפעם, לפני ביצוע הפעולה, יצר נכדו של התובע קשר עם הסניף בו מתנהל החשבון, על מנת לוודא שסיווג החשבון לא ישונה. אולם הבנק שינה פעם נוספת את סיווג החשבון ושוב גבה עמלות עו"ש חודשיות מיום ביצוע הפעולה.

 

על פי כתב התביעה הנזק לכלל הלקוחות הרלוונטיים בבנק מזרחי מוערך בכ-7.7 מיליון שקל.

 

ת"צ 24014-07-15.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים