שתף קטע נבחר

האיחוד האירופי בהחלטה חריפה נגד ישראל: מבצעת טרנספר של בדואים

מעודדים מהסכם הגרעין עם איראן קיבלו שרי החוץ של האיחוד החלטה בת 7 סעיפים הכוללת קריאה לחידוש המו"מ הישראלי-פלסטיני: "הסטטוס קוו אינו אופציה". הם מאשימים את ישראל בין השאר באלימות מתנחלים, הקמת מאחזים לא חוקיים, הגבלות תנועה והריסת בתים ותשתיות

 

שרת החוץ של האיחוד, פדריקה מוגריני, היום בבריסל (צילום: AP) (צילום: AP)
שרת החוץ של האיחוד, פדריקה מוגריני, היום בבריסל(צילום: AP)

 

שרי החוץ של האיחוד האירופי קיבלו אמש (יום ב') בבריסל החלטה ובה גינוי לשורת פעולות שישראל נוקטת: "טרנספר בכוח של בדואים, בניית מאחזים בלתי חוקיים, אלימות מתנחלים והגבלות תנועה", נכתב בהחלטה בת שבעת הסעיפים. "ההתנחלויות מנוגדות לחוק הבינלאומי. האיחוד האירופי שב ומביע התנגדות נחרצת למדיניות ההתנחלות".

 

עוד בחדשות:

 

שרי החוץ מדגישים שצעדים כגון הקלה של ההגבלות על הפלסטינים חייבים להיות חלק משינוי המדיניות של ישראל בגדה. הם קוראים לישראל לאפשר בנייה מואצת לפלסטינים, כמו גם פיתוח כלכלי וחברתי של שטח C, כדי "לחזק את השגשוג והביטחון של שני הצדדים". בהקשר זה הם קראו לישראל לעצור תוכניות "לטרנספר של אוכלוסייה, הריסת בתים ותשתיות" בקהילות הבדואים אבו נוואר וסוסיא בדרום הר חברון. זאת לאחר שבשבוע שעבר קרא הממשל האמריקני לישראל להפסיק להרוס בתים ולהפקיע קרקעות בכפר, והגדיר זאת "מזיק ופרובוקטיבי".

 

בתגובה לכך אומר גורם מדיני: "צווי ההריסה שעומדים לצאת אל הפועל נוגעים רק למבנים בלתי חוקיים שנבנו על ידי הפלסטינים. זאת לאחר הוצאת צו הביניים על ידי בית המשפט העליון, אשר הורה על הקפאת המצב בשטח כל עוד הנושא תלוי ועומד בפני בית המשפט".

 

סעיף 6 של ההחלטה הוא הקשה והמפורט ביותר מבחינת ישראל. שרי החוץ האירופיים מציינים בו שוב שההתנחלויות מנוגדות לחוק הבינלאומי, ושהמדיניות הישראלית בשטחים מסכנת את פתרון שתי המדינות. בהקשר זה מפרטים השרים: הקמת מאחזים, אלימות מתנחלים, בניית חומת ההפרדה, הגבלת תנועה של פלסטינים, פינוי אוכלוסייה, הריסת בתים והחרמת נכסים, כולל פרויקטים שמומנו על ידי האיחוד.

גדר ההפרדה. המדיניות מסכנת את פתרון שתי המדינות (צילום: EPA) (צילום: EPA)
גדר ההפרדה. המדיניות מסכנת את פתרון שתי המדינות(צילום: EPA)

אזכור פורמלי של סוגיית מוצרי ההתנחלויות ()
אזכור פורמלי של סוגיית מוצרי ההתנחלויות

הצתת מסגד בכפר מרייר ליד רמאללה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הצתת מסגד בכפר מרייר ליד רמאללה(צילום: AFP)

הסעיף כולל גם התייחסות למזרח ירושלים, ונטען בו כי ההתנחלויות שם מסכנות את האפשרות שירושלים תשמש בירה של שתי המדינות העתידיות. "האיחוד האירופי יפקח מקרוב על ההתפתחויות בשטח וההשלכות שלהן, ויישאר מוכן לנקוט צעדים נוספים במטרה להגן על האפשרות לפתרון שתי המדינות", נכתב.

 

ההתייחסות היחידה בהחלטה לסימון מוצרים מוזכרת בסוף הסעיף, ולפיה "האיחוד האירופי והמדינות החברות בו מדגישים את המחויבות שלהם ליישום מלא ואפקטיבי של ההחלטות הקיימות וההסכמים הדו-צדדיים הנוגעים למוצרים מהתנחלויות".

 

עוד בפתח ההחלטה שלהם ציינו שרי החוץ שהאיחוד מחויב לפתרון צודק ומקיף של הסכסוך הישראלי-פלסטיני, המבוסס על שתי מדינות לשני העמים. לדבריהם, המו"מ המדיני מחויב המציאות במיוחד על רקע ההקצנה והטרור הגואה במזרח התיכון. "הסטטוס קוו אינו אופציה",

הודגש בחלטה.

 

האיחוד קרא לחידוש המשא ומתן הישראלי-פלסטיני בגיבוי האו"ם ולמשא ומתן אזורי על בסיס היוזמה הערבית, "הבטחת שלום צודק ובר-קיימא תדרוש מעורבות בינלאומית גוברת". בהקשר זה מציינים בעיקר את הנחיצות במעורבות של ארצות הברית ומועצת הביטחון של האו"ם.

 

עוד קרא האיחוד האירופי להגביר את המאמצים לשיקום עזה וציין כי לא די בהרחבת פעילות המעברים. שנה אחרי המלחמה, הם ציינו, המצב ההומניטרי ברצועה עדיין קשה וכך גם מצבו הפיננסי של אונר"א.

 

אחרי קבלת ההחלטה אמרה שרת החוץ של האיחוד, פדריקה מוגריני, כי החתימה על הסכם הגרעין מול איראן בשבוע שעבר מדרבנת אותה לגבש קואליציה בינלאומית רחבה שתחייה את המו"מ המדיני בין ישראל לרשות הפלסטינית. בהתייחסה ליוזמה הצרפתית אמרה מוגריני: "השבוע הזה לימד אותנו שבטווח הארוך, דיפלומטיה יכולה לספק את הסחורה". 


פורסם לראשונה 20/07/2015 21:20

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
שרת החוץ של האיחוד, פדריקה מוגריני
צילום: EPA
מומלצים