שתף קטע נבחר

צלחות מסתובבות: מי עזב, מי עבר ומי חוגג

מסעדת La Boca הירושלמית עוברת לחלל חדש, שינויים מפתיעים במסעדת ברטי בתל אביב ובקבוצת טורקיז מונה השף רז סלע כשף ראשי ונערך שינוי בהרכב השותפות של בעלי הקבוצה

חלל חדש למסעדת La Boca

אחרי עשר שנים במושבה הגרמנית בירושלים, עברה מסעדת La boca הכשרה לחלל חדש בן שתי קומות בסמוך למדרחוב, חלל שאכלס בעבר את מסעדת קנלה. לרגל המעבר משיקה מסעדת הבשר הלטינית תפריט חדש המבוסס על מנות הדגל של המסעדה לאורך השנים. 

ספריבס טלה, מסעדת לה בוקה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
ספריבס טלה, מסעדת לה בוקה(צילום: יח"צ)
 

במטבח השף גיא קימחי (לשעבר סו שף במסעדת רפאל של השף רפי כהן), שרקח גם מקבץ ספיישלים שילוו את התפריט, כולם מהמטבחים הברזילאים, הארגנטינאים, המקסיקנים והבסקים.

קרפצ'יו, מסעדת לה בוקה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
קרפצ'יו, מסעדת לה בוקה(צילום: יח"צ)

בין המנות יש מיקס בשר על הגריל עם סלט ותפוח אדמה קריספי; אסאדו טלה ברוטב יין עם ירקות שורש ופירה; סביצ'ה סלמון עם פירות על טפיוקה; ואסאדו שבושל במשך שש שעות בתנור, לא לפני שהושרה במרינדה שלושה ימים לפני כן. אותנו זה כבר שכנע.

 

La boca, שלומציון המלכה 8 ירושלים, 2147755־077

 

השף רז סלע: השף הראשי של קבוצת טורקיז

קבוצת טורקיז הכוללת את מסעדת "טורקיז" במתחם סי אנד סאן בצפון תל אביב, את מסעדת גראנד קפה בקניון רמת אביב ואת מסעדת "מעבר לקצה" בחוף הצוק הצפוני, עברה בתקופה האחרונה לא מעט שינויים: השף רז סלע (30), שהיה השף בפועל של מסעדת טוטו של ירון שלו במשך חמש שנים, התחיל את דרכו בקבוצה לפני כשנה כשף של מסעדת "גראנד קפה".

שף רז סלע, שף ראשי בקבוצת טורקיז (צלום: אביבית סלע) (צלום: אביבית סלע)
שף רז סלע, שף ראשי בקבוצת טורקיז(צלום: אביבית סלע)

לאחרונה הוא מונה לשף הראשי של הקבוצה, וכפי שהדברים נראים כרגע, עושה רשם כי הוא הגיע בשביל להישאר.

אבל בזה לא מסתכמים השינויים בהנהגה הבכירה של הקבוצה: לפני כמספר שבועות עזב את השותפות, לאחר 16 שנה, איתן ורדי, אחד השותפים הפעילים והמרכזיים בקבוצה. מקורב לורדי מסר כי "איתן התעייף ויצא לדרך חדשה, וכי בכוונתו לעשות דברים נוספים בתחום המסעדנות". בשותפות נשארו שני השותפים הבכירים - אלי סמרי וגלעד שקד.

 

גראנד קפה, קניון רמת אביב, 5536677־03

 

ברטי חוגגת ומתחדשת

את מסעדת ברטי ברחוב קינג ג'ורג' פתחו בדיוק לפני ארבע שנים שני שפים – רועי ענתבי ואור ברי. החיבור בין השניים, והרזומה המרשים שלהם הוליד את אחת המסעדות העצמאיות הטובות בתל אביב.

שף רועי ענתבי, מסעדת ברטי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף רועי ענתבי, מסעדת ברטי(צילום: ירון ברנר)

לפני כחודש פרש מהמסעדה השף אור ברי, וענתבי מכהן כעת כשף והבעלים היחיד של המקום. לרגל השינוי בהרכב החליט ענתבי לערוך מתיחת פנים לחלל המסעדה, שכלל עיצוב מחדש ופלייליסט שעליו חתום שמוליק "פאנקיפיש" (מי שעיצב את המוזיקה למסעדות רבות ובהן טוטו, רפאל, סיטארה, דוד ויוסף), וכן מספר מנות חדשות.

פטוצ'יני אנשובי קרבונרה, מסעדת ברטי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
פטוצ'יני אנשובי קרבונרה, מסעדת ברטי(צילום: ירון ברנר)

בין המנות יש פריקסה בצלחת עם נתח טונה כבוש, רוטב לימון, ביצה עלומה ועיגולים של זלביה, מעין סופגניות מטוגנות קטנות שתופסות את מקום הפחמימה במנה; מולים טריים עם קראנץ' בייקון; וחמוסטה שרימפס וניוקי. ביום חמישי (6/8) תיערך במקום מסיבת יומולדת, החל מהשעה 19:00.

 

ברטי, קינג ג'ורג' 86, 2512950־072

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פטוצ'יני אנשובי קרבונרה, ברטי
צילום: ירון ברנר
מומלצים