שתף קטע נבחר

צפו: אולגה לנסקי השיגה את הקריטריון לריו

האצנית הישראלית קבעה שיא אישי חדש ב-200 מ' - 23.18 שניות בתחרות ברוסיה ובכך הבטיחה גם מקום באליפות העולם בחודש הבא בבייג'ינג. צפו בריצה

האצנית אולגה לנסקי השיגה היום (ש') את הקריטריון הבינ"ל לאולימפיאדת ריו 2016 בריצה ל-200 מ'.

 

לנסקי קבעה 23.18 שניות בתחרות ברוסיה, תוצאה המהווה עבורה שיא אישי חדש וכמובן עמידה בקריטריון הבינ"ל למשחקים האולימפיים בריו ולאליפות העולם בחודש הבא בבייג'ינג. אגב, השיא הישראלי עדין מוחזק על ידי אימה של אולגה, אירנה, שעומד על 23.15 שניות.

 

צפו בריצה (וידאו: איגוד האתלטיקה)

לנסקי, כזכור, עברה בשנה האחרונה תקופה קשה. פרשת אי-ההתייצבות לבדיקה של לנסקי בבוקר ההוא באפריל 2014, אחרי שיפור השיא המיתולוגי ב-100 מ', 11.45 השייך לאסתר רוט-שחמורוב ונקבע באולימפיאדת מינכן 1972 הפך לאחת הפרשות המדוברות בספורט הישראלי. אולגה תירצה אז את נסיעתה הבהולה לאוקראינה עם אמה המאמנת, אירינה, במצב רפואי קשה של סבתה.

 

לאחר השימוע שנערך לה עם שובה, היא טענה שחרדה לשלום סבתה ולא הקדישה מחשבה להיבט האחר, אבל בית הדין של היחידה למניעת סימום בוועד האולימפי, דן אותה להשעיה עד סוף 2014. התשובה לשאלה האם השתמשה בחומרים אסורים או לא השתמשה, לא תיוודע לעולם. אולגה טענה בנחישות שלא לקחה שום תוסף אסור, אחרים חשבו אחרת.

 

 

"אני מאושרת שהעבודה הקשה והאימונים נשאו פרי", סיפרה לנסקי. "בכך השגתי את המטרה אותה הצבתי השנה. זו הזדמנות מצוינת להודות לאמי ולאלכסנדרה פדוריבה שהתאמנה אתי בשבועיים

 האחרונים וסייעה לי מאוד".

 

בכך הפכה לנסקי לאתלטית הרביעית במשלחת לריו, לצד דונלד סנפורד (400 מ'), חנה קנזייבה-מיננקו (קפיצה משולשת) ומרגריטה דורוז'ן (הטלת כידון).

 

בסך הכל עד היום מונה המשלחת הישראלית לאולימפיאדה עשרה ספורטאים: מלבד האתלטים, הבטיחו את מקומם בברזיל גם גל נבו, יעקב טומרקין, זיו קולנטרוב, עמית עברי, אנדראה מורוז וסרגיי ריכטר.

 

משלחת ישראל לאולימפיאדת ריו 2016

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולגה לנסקי
אולגה לנסקי
צילום: אורן אהרוני
מומלצים