שתף קטע נבחר

4 מתכונים לבריוש בקלי קלות

לא סופרים קלוריות: מתכון בסיסי לבריוש ביתי ועוד שלושה מתכונים משודרגים של המאפה הצרפתי עם פירות קיציים, קרם פטיסייר ועוד הפתעות מגרות

בריוש

 

המצרכים (ל-4 מאפי בריוש):  

675 גר' חמאה

18 גר' מלח ים

1 ק"ג קמח לחם

425 גר' קמח לבן  

30 גר' שמרים טריים

90 גר' סוכר

190 גר' ביצים

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים חמאה ומלח עד לריכוך. מוציאים מהקערה.
  2. מוסיפים לקערה את 2 סוגי הקמחים, השמרים, הסוכר והביצים ולשים במהירות איטית במשך 5 דקות. מוסיפים את החמאה והמלח בהדרגה לתערובת, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד לחלוטין.
  3. מעבירים את הבצק לקערה נקייה, מכסים היטב ומעבירים למקרר למשך לילה.
  4. למחרת, יוצרים מהתערובת 4 מאפים, מתפיחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך כ-40 דקות.

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
  

ברוסקטה של בריוש עם קרם פטיסייר וסלט פירות

 

המצרכים (ל-4 מנות):

4 פרוסות בריוש, קלויות בתנור

 

לקרם פטיסייר:

500 גר' חלב

80 גר' חלמונים (4 חלמונים)

100 גר' סוכר

50 גר' קורנפלור

מעט תמצית וניל

 

להגשה:

פירות העונה, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את קרם הפטיסייר: מבשלים את החלב עם הווניל בסיר עד לרתיחה. 
  2. בינתיים, טורפים במטרפה חלמונים עם סוכר ומוסיפים את הקורנפלור. עושים השוואת טמפרטורות: מוזגים לאט את תערובת החלב והווניל מהסיר אל הקערה עם החלמון, ומבשלים עד להסמכה. מעבירים לכלי נקי, מכסים היטב ומקררים כשעה.
  3. מרכיבים את המנה ומגישים: חותכים את הפירות לקוביות קטנות ומערבבים. יוצקים כף של קרם פטיסייר
  4. על הבריוש הקלוי, ומעליו מניחים את סלט הפירות. מגישים.  

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
  

ברד פודינג (bread pudding)

 

המצרכים (לתבנית פיירקס בקוטר 26):  

1 כיכר בריוש, קרועה לקרעים

400 גר' חלב

400 גר' שמנת מתוקה

200 גר' סוכר

6 ביצים

2 כפות פרג טחון

100 גר' צימוקים כהים

 

אופן ההכנה: 

  1. יוצקים את החלב, השמנת, הסוכר והביצים לקערה, טורפים היטב ומסננים במסננת.
  2. משרים את הבריוש בבלילה במשך כ-1/4 שעה, מוסיפים 2 כפות פרג טחון ואת הצימוקים ומעבירים לתבנית אפייה.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך כשעה.
  4. מניחים לפודינג להתקרר מעט, ומגישים עם דובדבנים טריים וגלידה.  

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

בריוש תפוחים בקרם אנגלז

במקרה הזה, אנו מגלגלים את בצק הבריוש, מתפיחים ואופים.

 

לקומפוט תפוחים:

4 תפוחי גראנד סמית

150 גר' סוכר

 

לקרם אנגלז:

250 גר' שמנת מתוקה

70 גר' סוכר

80 גר' חלמונים (4 חלמונים)

תוכן של מקל וניל

 

  1. מכינים את קומפוט התפוחים: מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות. מבשלים בסיר עם סוכר עד לקבלת מרקם אחיד של ריבה. נזהרים לא לבשל יתר על המידה.
  2. מכינים את קרם האנגלז: יוצקים את השמנת ואת הווניל לסיר ומבשלים עד לרתיחה.
  3. בינתיים, טורפים חלמונים עם סוכר בקערה, ועושים השוואת טמפרטורות: מוסיפים את השמנת לקערה עם החלמונים, ומבשלים תוך טריפה מתמדת עד להסמכה עדינה ביותר. מעבירים דרך מסננת לקערה נקייה, ומקררים היטב.
  4. מרכיבים את המנה ומגישים: פורסים פרוסה מהבריוש ומניחים בקערית. יוצקים את קרם האנגלז מסביב, ומניחים כף של קומפוט תפוחים מעל.

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
ברד פודינג
צילום: דודו אזולאי
מומלצים