שתף קטע נבחר

גם באוגוסט: הריבית נותרת ברמה של 0.1%

הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה להשאיר את הריבית לחודש אוגוסט ללא שינוי, ברמה של 0.1% - חודש שישי ליציבות. להערכת בנק ישראל תישאר הריבית ברמה זו עד סוף 2015, ותחל בעלייה ב-2016

הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה היום (ב') כצפוי להשאיר את הריבית חודש נוסף ללא שינוי, בנקודת השפל של 0.1% שאליה היא הורדה לפני חמישה חודשים. זאת בעיקר על רקע הנתונים האחרונים, המעידים גם על התכנסות האינפלציה אל תוך תחום היעד השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%) וגם על המשך ההתאוששות בפעילות הכלכלית במשק.

 

כתבות נוספות בנושא הריבית :

הריבית לחודש יולי - ללא שינוי

מה עושים עם הכסף כשהריבית נמוכה?

בנק ישראל מעריך: 0.1% ריבית עד סוף השנה

 

 

אחרי שני המדדים השליליים שנרשמו בחודשיים הראשונים של השנה, התהפכה המגמה ובארבעת החודשים האחרונים נרשם כבר רצף מדדים חיוביים, בשיעור מצטבר של 1.4%. גם האינפלציה הצפויה במשק ל- 12 החודשים הבאים התייצבה בחודשים האחרונים סביב הגבול התחתון של היעד השנתי, והיא מסתכמת כעת ב-1%. ריבית נמוכה יותר מגדילה את הביקושים במשק ופועלת בדרך זו לעליית מחירים ולדחיפת האינפלציה בחזרה אל תוך תחום היעד. אולם מדדי המחירים האחרונים שפרסמה הלמ"ס מראים כאמור שכעת אין בכך צורך.

 

ריבית נמוכה יותר והגדלת הביקושים מסייעים גם להגדלת הפעילות הריאלית במשק. אולם גם במקרה זה מראים הנתונים המעודכנים כי לפחות כרגע אין צורך במהלך כזה. לפני שבועיים עדכנה אומנם הלמ"ס בשיעור קל כלפי מטה את אומדני

 

הצמיחה שלה לרבעון הראשון של השנה. אולם בשבוע שעבר פרסם בנק ישראל סדרת נתונים מעודכנים יותר, המעידה כבר על התרחבות הפעילות הכלכלית במשק.

 

הנתון הראשון הוא סקר החברות והעסקים לרבעון השני של השנה, שהצביע על המשך קצב ההתרחבות המתון של פעילות המגזר העסקי. הנתון השני הוא המדד המשולב למצב המשק, שעלה ביוני ב- 0.4% - שיעור גידול מעט גדול יותר מקצב העלייה של המדד המשולב בחודשים האחרונים.

 

סיבה נוספת להחלטה להשאיר את הריבית ללא שינוי היא החשש של בנק ישראל מהתרומה של מהלך מסוג זה להמשך העלייה במחירי הדיור. הפחתת הריבית מקטינה את תשלומי הריבית על המשכנתאות במסלול הצמוד לריבית ה"פריים", מגדילה לכן את הביקושים למשכנתאות ותורמת בכך להמשך העלייה במחירי הדירות. מחירי הדירות ירדו אומנם בחודש שעבר ב- 0.4%, אולם ירידה זו באה אחרי שבעה חודשים של עליות רצופות, וגם אחריה גבוהים עדיין מחירי הדירות ב- 3.2% ממחיריהן הממוצעים בחודש המקביל בשנה שעברה.

 

"נראה כי מדד המחירים החיובי לחודש יוני בתוספת הרגיעה בשווקים כתוצאה מפתרון המשבר היווני והתייצבות שוק המניות הסיני, הביאו את בנק ישראל למסקנה כי כרגע אין צורך להשתמש בכלים מוניטריים נוספים מלבד התערבות בשוק המט"ח בניסיון לשמור על יציבות השקל מול סל המטבעות", אומר רו"ח בועז צליח, מנכ"ל בית ההשקעות "טופ אלפא" בתגובה להותרת הריבית על כנה בפעם השישית ברציפות.

 

"ייתכן וכי נתוני תחזיות הצמיחה המעודדים מאירופה, כאשר הפגיעה ביצוא הישראלי נגרמה בעיקר מהירידה ביצוא לשוק האירופי כתוצאה מפיחות היורו מול השקל והמשבר היווני, עמדו מול עיני הועדה המוניטרית כאשר היא באה להחליט על הריבית לחודש אוגוסט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים