שתף קטע נבחר

שקד: להקים בית משפט לשטחים במקום בג"ץ

לאחר הריסת הבתים בבית אל, "ידיעות אחרונות" חושף כי שרת המשפטים קוראת להעביר את הדיונים בסכסוכי קרקעות ביו"ש לערכאה אחרת במקום בג"ץ, "כמו שברעננה דנים בבעיות מקרקעין בבית משפט רגיל". לדבריה, "בבג"ץ יש פסיקות סבירות ופסיקות מרחיקות לכת". הלילה: פונו מתבצרי שא-נור

בית משפט עוקף בג"ץ: שרת המשפטים מציעה להקים ערכאה במקום בג"ץ שתעסוק בסכסוכי מקרקעין ביהודה ושומרון. לאחר ההריסה אתמול של "בנייני דריינוף" בבית אל, אמרה השרה איילת שקד ל"ידיעות אחרונות" כי שורש הבעיה הוא בעובדה שהפסיקות של כל סכסוכי המקרקעין נדונות בבג"ץ ולא בבתי דין רגילים. אתמול אמר חבר מפלגתה של שקד, ח"כ מוטי יוגב מהבית היהודי, כי "יש להרים כף D-9 על בג"ץ".

 

"כל השיטה מעוותת", אמרה השרה שקד אחרי הריסת הבתים בבית אל, ולפני הפינוי הלילה של מתבצרי שא-נור, פינוי שהסתיים בסביבות השעה 7 בבוקר. לדבריה, מדובר בשני עורכי דין שדרך בית המשפט העליון מיישמים את מדיניות השמאל הקיצוני. שקד התכוונה בכך למיכאל ספרד ולשלומי זכריה, עורכי הדין של ארגון "יש דין".

 

יש פסיקות בג"ץ שהן סבירות ויש פסיקות של בג"ץ שהן מרחיקות לכת, אמרה שקד, ונמנעה לומר מה נחשב בעיניה לפסיקה סבירה ומה לפסיקה מרחיקת לכת. היא ציינה בנוסף כי בג"ץ דן בכל סכסוך מקרקעין בלי שום ראיות ובלי לשמוע עדויות: "זה הנוהל, שהוא אבסורדי. צריך לעשות את זה בערכאה מתאימה, תוך שמיעת עדויות והבאת ראיות. ואנחנו אכן ננסה להקים ערכאה כזאת. כבר בממשלה הקודמת התחלנו בהקמת טריבונל לענייני יישוב סכסוכי מקרקעין. זו תהיה משימתנו גם עכשיו".

 

שקד במתחם דריינוף, לפני ההריסה (צילום: הלל מאיר - סוכנות תצפית) (צילום: הלל מאיר - סוכנות תצפית)
שקד במתחם דריינוף, לפני ההריסה(צילום: הלל מאיר - סוכנות תצפית)

למעשה, שרת המשפטים טוענת שצריך להקים ערכאה אחת במקום בג"ץ שתעסוק בסכסוכי מקרקעין ביהודה ושומרון. על פי הצעתה של שקד, יכול להיות שבסוף סכסוכי קרקעות יגיעו לבג"ץ, אבל זה יקרה רק אחרי שהעדויות והראיות כבר יידונו בערכאה מתאימה, "בדיוק כמו שיש סכסוך מקרקעין ברעננה והדיון נעשה בבית משפט רגיל - כך גם ייעשה ביהודה ושומרון".

 

זו אגב אחת ההמלצות בדו"ח אדמונד לוי - דו"ח שהימין חיבק, אבל נחשב בקרב מומחים למשפט ישראלי ובינלאומי כמסמך בעייתי הסותר ברובו את הדין הבינלאומי. אם שקד תרצה ליישם את הסעיף הזה, היא תמצא מולה את היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, שמתנגד ליישום הדו"ח - ומן הסתם גם את שופטי בית המשפט העליון.

 

הלילה פרצו כוחות גדולים של צבא ומשטרה, בסביבות השעה 3:00 לפנות בוקר, למצודה בשא-נור ופינו ללא התנגדות את המשפחות שהתבצרו בחורבות ההתנחלות שפונתה בהתנתקות. כמאה צעירים סירבו בהתחלה להתפנות, אבל כעבור כמה שעות גם הם פונו. האזור הוכרז שטח צבאי סגור.

הפינוי משא-נור, הלילה (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
הפינוי משא-נור, הלילה(צילום: איתי בלומנטל)

 (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
(צילום: איתי בלומנטל)

הרס בנייני המריבה בבית אל (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
הרס בנייני המריבה בבית אל(צילום: עפר מאיר)

מפקד הכוחות הכריז כי השהייה של הצעירים במקום אינה חוקית, אולם בתחילה הם לא נענו לקריאותיו והחלו לקרוא לעבר שוטרי מג"ב "בוגדים", בעודם עומדים על הגג, שרים ומפצירים בשוטרים לסרב פקודה. לאחר מכן נשאו שוטרי מג"ב בידיהם את המתבצרים לעבר האוטובוסים. בסופו של דבר, הושלם הפינוי בסביבות השעה 7 בבוקר.

 

לטענת המתנחלים, המג"בניקים ירו לעברם גז פלפל. "בני משפחות שנותרו במקום ואף ילדים קטנים הוכו ונגררו באלימות לאוטובוסים וטיוליות שהובאו בידי כוחות הביטחון", נטען בהודעה מטעמם. המשפחות, ורבים מבני הנוער, הוסעו ליישוב קדומים. לפי המתנחלים, שני שוטרי מג"ב סירבו פקודה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הלל מאיר - סוכנות תצפית
שקד בבית אל
צילום: הלל מאיר - סוכנות תצפית
מומלצים