שתף קטע נבחר

התחרות החשובה ביותר לפני ריו / טור

כמעט שנה לפני האולימפיאדה, מיטב השחיינים יצללו לבריכה בקאזאן, בהצהרת כוונות ממשית לקראת האירוע הגדול. מי הפייבוריטים הברורים ומה המטרות הישראליות? ד"ר בוקי צ'יש בטור אישי ל-ynet ספורט

אליפות העולם בשחייה בקאזאן, רוסיה נפתחת והיא התחרות הכלל עולמית החשובה ביותר לפני משחקי ריו 2016 בעוד שנה.

 

מבין שתי אליפויות העולם הנערכות בין המשחקים האולימפיים, זו המקדימה את המשחקים היא החשובה יותר. היא זו שלמעשה נותנת את יריית הפתיחה במרוץ לזהב האולימפי, היא זו המתחילה לתת צבע, צורה וצליל לקראת ההצגה הגדולה - המשחקים האולימפיים.

 

אין מקום יותר יפה, ורטוב, מאשר הבריכה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
אין מקום יותר יפה, ורטוב, מאשר הבריכה(צילום: gettyimages)

 

שוב אליפות עולם אליה יגיעו כמעט כל השחיינים הטובים בעולם, להוציא מספר פצועים ומורחק אחד ענק. שוב נבחרת ישראלית גדולה ובה שחיינים הנוסעים לשחות משחה אחד שאינו אולימפי והמצטיינים שינסו לקבוע את הקריטריון לריו. שוב אליפות עולם מרגשת ובה מבחני יכולת, מאבקי כוח ותחרות על מקום זינוק משמעותי וטוב יותר לקראת תחרויות השחייה שיפתחו את משחקי ריו.

 

הנקודה (הקטנה) הישראלית

שתי שחייניות השחייה האומנותית כבר סיימו את הופעתן ולא בהצלחה מרובה. השחיינית הבכירה אנסטסיה גלושקוב סיימה במקום ה-10 ביחידות והיא ובת זוגתה יבגניה טטלבאום (מקום 19 במוקדמות - לא עלו שלב) תמשכנה לחפש את הכרטיס לריו בתחרויות הבינלאומיות הבאות. שני שחייני המים הפתוחים (רסמן וטולדנו) סיימו במקומות 40+ ו-50+ במשחה האולימפי ל-10 ק"מ וגם הם לא חוזרים מחוייכים מקאזאן.

 

11 שחיינים נמצאים בקאזאן ויזנקו למים לפחות 25 פעמים ואולי אף יותר, במידה שיעלו לחצי הגמר או לגמר. ד"ר ליאוניד קאופמן המאמן הלאומי אמר כי "ל-3- 4 שחיינים יש סיכוי לעלות לגמר אבל ייתכן ויהיה לנו רק גמר אחד".

 

גמר אחד או שלושה? ליאוניד קאופמן (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
גמר אחד או שלושה? ליאוניד קאופמן(צילום: אורן אהרוני)

 

בלונדון היה זה יעקב טומרקין שהגיע לגמר וסיים 7 ב-200 גב, בברצלונה היו לנו שני שחיינים (ברנע וקופלב) באותו הגמר - 50 גב במשחה שאינו אולימפי. מי יגיע הפעם למעמד הגמר?

 

נראה ששוב הסיכוי העיקרי הוא של שני שחייני הגמר מברצלונה ב-50 גב ביום הלפני אחרון, שבת ה-7/8. סיכויים פחותים יהיו לטומרקין ב-200 גב, או לעמית עברי ב-50 חזה או פרפר.

 

מאד מעניינת יכולה הייתה להיות הופעתו של השיאן הישראלי ואלוף אירופה לנוער, זיו קלונטרוב (18), ב-50 מ' חופשי, אבל מסיבה שאינה ברורה לי הוא ככל הנראה לא ישחה שם,  אלא רק בשליחים.

 

זוהר שיקלר הצעירה תנסה לקזז 14 מאיות משיאה האישי ב-50 מ' חתירה ולקבוע קריטריון אולימפי לריו 2016 ונבחרת השליחים 4X 100 חופשי (גמבורג, קלונטרוב, קונובלוב וטומרקין), תנסה להמשיך ולשמור בחיים את "פרויקט השליחים לריו" ולמצוא מקום בין 12 הראשונות או לפחות מקום 14.

 

ישחזר את לונדון 2012? טומרקין (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
ישחזר את לונדון 2012? טומרקין(צילום: אורן אהרוני)

 

הנעדרים והנהדרים

באליפויות העולם ישראל היא אך ורק נקודה קטנה החשובה לנו. והנקודה הזו מתגמדת במיוחד באליפות עולם קדם אולימפית! המאבקים יהיו הרחק קדימה לפני הישראלים על הזהב והשליטה בבריכה העולמית.

 

האליפות תחסר את האס של השחייה העולמית בכל הזמנים, מייקל פלפס האמריקאי, שהוענש ע"י האיגוד האמריקאי ולא ישתתף. אלוף העולמי בשתי האליפויות הקודמות במשחה הקלאסי ל-100 חתירה האוסטרלי ג'יימס מגנוסן עבר ניתוח בכתף וייעדר, הכוכב היפני, שחיין השנה בעולם לשנת 2014 קוסוקה האגינו, נפצע וייעדר, הכוכבת הספרדיה מיריאה בלמונטה עוברת בעיה גופנית ותחסר וכן גם האלוף האולימפי ב-200 מ' חופשי, הצרפתי יאניק אנייל, ייעדר אף הוא. אבל זהו, אין עוד סיבה לדבר על מי שלא כאן, אלא על מי שהגיע.

 

לא יהיה. לא הפעם. מייקל פלפס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לא יהיה. לא הפעם. מייקל פלפס(צילום: AFP)

 

בין הגברים בתחרות העולמית בקאזאן ניתן לומר שכמעט הכל פתוח. ובכל זאת, האלוף האולימפי והעולמי ב-200 פרפר צ'אד לה קלוס (דרא"פ) מועמד לחזור ולהגן על תוארו. ראיין לוכטה האמריקאי מועמד לחזור ולנצח במשחה החזק שלו ל-200 מ.א. בו הוא אף מחזיק בשיא העולם, הסיני סון יאנג חוזר להגן על תאריו במרחקים הבינונים והארוכים ומן הסתם יהיה מועמד טבעי לנצח אם כי אין ידיעה על כושרו הנוכחי. לדעתי, יש עוד שחיין ענק אחד שאמור לחזור עם זהב מקאזאן - פלורן מאנודו הצרפתי ב- 50 חתירה.

 

בין הנשים, המועמדת הכמעט ודאית היחידה לזהב משולש, עליה אני מוכן לשים את כספי, היא האמריקאית קייטי לדקי, שיאנית ואלופת העולם ב-400, 800 ו-1,500 מ' חופשי. מועמדות נוספות אך לא בצורה ברורה הן קייט קמפבל מאוסטרליה ב-50 ו-100 מ' חופשי, שרה סוישטרום השבדית ב- 100 פרפר ואשת הברזל של השחייה, קטינקה הוסזו ההונגרייה במשחי המעורב אישי. בכל שאר המשחים יהיו הקרבות פתוחים והכרעות על מאיות בודדות.

 

לישראלים יש הזדמנות לקביעת קריטריון אולימפי והגדלת הקבוצה האולימפית מעבר ל-5 השחיינים שכבר קבעו אותו ולשחייני שאר העולם תחרות מותחת איכותית שכמו שכבר נאמר תיתן לנו הרבה מידע על שיתחולל בבריכה האולימפית בריו, ברזיל בעוד שנה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים