שתף קטע נבחר

גשרים ייצרו חשמל מרוח?

מהנדסים מבריטניה וספרד חישבו ומצאו כי שתי טורבינות בינוניות יכולות לספק חשמל ל-500 בתים. לדבריהם, ניתן להקים את הפרויקט בכל מקום שבו יש רוח מתאימה

המתנגדים ליצור אנרגיית רוח טוענים כי פרט לפגיעה בבעלי חיים, הטורבינות גורמות בין היתר לרעש וגם פוגעות בנוף. כדי לנסות לפתור את הבעיות מציעים מהנדסים מספרד ומבריטניה למקם את טורבינות הרוח הגדולות מתחת לגשרים, כך שהן לא יתפסו מקום על הקרקע וגם הן ימוקמו במקום שממילא יש בו רעש.

 

הדמיה של הגשר והטורבינות (צילום: חברת sinc) (צילום: חברת sinc)
הדמיה של הגשר והטורבינות(צילום: חברת sinc)

 

 

המהנדסים, חלקם מחברת sinc מספרד, ערכו ניסוי באיים הקנרים. הם ערכו את הניסוי באמצעות מחשב כדי לבדוק כמה אנרגיה ייצרו טורבינות הענק, שיוצבו מתחת לגשר. על-פי המודל המוצע, מתחת לגשר יוקמו שתי טורבינות בגודל בינוני.

 

על-פי החישוב, שתי הטורבינות ייצרו 0.5 מגה וואט חשמל, חשמל שיספיק לכ-500 בתים. השימוש בשתי הטורבינות יחסוך פליטה של 140 טון דו תחמוצת הפחמן בשנה, כיוון שייחסך שימוש בדלקים מזהמים.

 

נכון לעכשיו הרעיון נשאר על הנייר, אך המהנדסים טוענים כי ניתן להקים את הטורבינות במהירות בכל מקום שהם יתבקשו. "ניתן למקום את הטורבינות בכל מקום שיש בו מספיק רוח", אמר אוסקר טוסו, אחד המהנדסים של הפרויקט. "בדרך כלל מהירות הרוח צריכה להיות בין 6 ל-25 מטר בשנייה כדי שפעילות הטורבינות תהיה מוצלחת".

 

מסתבר שאין זו הפעם הראשונה שבה מהנדסים מציעים להקים טורבינות רוח על גשרים. הרעיון הראשון היה עוד בשנת 2011 של מדענים באיטליה, שאפילו זכו בפרס על היוזמה. הם הציעו להתקין טורבינות על גשר נטוש. אותן טורבינות היו אמורות לייצר חשמל ל-15 אלף בתים, באמצעות 26 טורבינות רוח וגם פאנלים סולארים. התוכנית זכתה להתעניינות רבה ברחבי העולם, אבל בסופו של דבר הרעיון נשאר על הנייר, כיוון שלא נמצאו משקיעים שיממנו את הפרויקט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים