שתף קטע נבחר

תריסר המסעדות הכשרות שכדאי לכם להכיר

אוכל יפני או מטבח ים תיכוני? במלון יוקרה בזכרון יעקב, או מול חומות ירושלים? לפניכם תריסר המלצות למסעדות כשרות שמוכיחות שאוכל כשר יכול להיות גם יצירתי ומעניין

אורטוריו

עיצוב ואווירה: אחת מתוך ארבעת המוקדים הקולינריים של אלמא - מרכז אמנות בינלאומי ומלון יוקרה במושבה זיכרון יעקב. המסעדה פועלת כמסעדה עצמאית בתוך המתחם, והיא פתוחה לקהל הרחב. היא מציעה מגוון אפשרויות ישיבה הכוללים בין היתר שולחנות, בר שמהווה את לב המסעדה ומרפסת המשקיפה על הים ממנה אפשר לצפות בשקיעות מרהיבות.

האוכל: המטבח מבוסס על טעמים וריחות ים תיכוניים, בשילוב טעמי המטבח המקומי עם השפעות קולינריות מאיטליה, פרובאנס, יוון וספרד. מנות מומלצות במקום הן מרק דייגים צהוב (68 ש"ח) ושקדי עגל מושחמים (102 ש"ח). לצד האוכל, מגישים כאן גם מבחר יינות מיקבים אזוריים שעל התפריט שלו אחראי נועם ריזי, מאנשי היין המובילים בארץ ודיוויד ורנר – ששימש כסומלייה הראשי של מסעדות גורדון רמזי באוסטרליה.

אורטוריו (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
אורטוריו(צילום: דניאל לילה)
  

מלון אלמא, יאיר 1, זיכרון יעקב, 04-630-0110, ראשון-שישי ארוחת בוקר 12:00-08:00, ראשון-חמישי 23:00-19:00 (ביום שישי ארוחת הערב מוגשת לאורחי המלון בלבד, בשבת המסעדה סגורה לקהל)

 

הרברט סמואל

עיצוב ואווירה: חלל המסעדה מחולק לחללים קטנים ואינטימיים, והנוף משקיף למרינה של הרצליה ולים. החלל מזמין והמטבח הפתוח בקצה המסעדה הוא שחקן נוסף ביצירת האווירה הנעימה במסעדה.

האוכל: תפריט המסעדה מבוסס על חומרי גלם מקומיים כמו דגים, בשר ושמן זית איכותי. בין המנות שמוגשות כאן תוכל למצוא את סלט העגבניות המפורסם של הסניף התל אביבי "הרברט סמואל"; ניוקי תפוחי אדמה עם כמהין ערמונים ואפונה; סשימי טונה בסלק אדום; ומנת דג לברק שלם צלוי עם כורכום ועגבניות. מחיר ארוחה עסקית - 88 ש"ח, מחיר ארוחת ערב לסועד 300-250 ש"ח. לצד האוכל, מציעים כאן גם תפריט יין חדשני בו לוקחים חלק יצרני יין כשר מהארץ ומהעולם.

הרברט סמואל (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
הרברט סמואל(צילום: אפיק גבאי)
  

מלון ריץ'-קרלטון, השונית 2 הרצליה פיתוח, 073-2037707, 15:30-2:30, 23:00-19:00 

 

מינאטו

עיצוב ואווירה: עיצוב פשוט וצנוע, בדומה לזה שמאפיין מסעדות יפניות מקוריות.

האוכל: סושי בר יפני עם מבחר עשיר של רולים, ולצידם מוגשות מנות יפניות מסורתיות וסטים של מנות צהריים המורכבות מאורז וסושי. בערב מצטרפים לחגיגה היפנית גם מבחר שיפודים, מנות בשר, דגים צרובות ומנות איזאקאיה – מנות נשנוש קטנות המוגשות לצד שתייה חריפה בברים ביפן. מומלצת ארוחת השף (280 ש"ח), ארוחת טעימות חגיגית, יקרה ויוקרתית שמוגשת במקום.

מינאטו (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
מינאטו(צילום: בן יוסטר)
 

סניף הרצליה: המנופים 8, הרצליה פיתוח, 09-7731703, סניף קיסריה: 04-6360812, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 16:00-11:30, מוצ"ש-24:00

 

The meat & the wine co

עיצוב ואווירה: המסעדה בנויה מחלל מרכזי, שני חדרים פרטיים ופינת ישיבה חיצונית. גופי התאורה הגדולים ושימוש בהרבה אלמנטים מעץ, מעניקים לה אווירה חמימה.

האוכל: לצד המנות הבשריות המוצעות במסעדה, מוגשים גם יינות בוטיק ישראלים. בין המנות: קבבוני סלמון; מבחר סלטים ומנות צמחוניות; מנות עוף; עופיון בגריל ומבחר המבורגרים. מנות הדגל של המסעדה הן הספריבס שמגיע במשקל של כ-800 גרם (כולל עצם) וסטייק אנגוס במשקל של 400 גרם.

The meat & the wine co
The meat & the wine co
 

שנקר 16, הרצליה פיתוח, 09-9567004, ראשון-חמישי 23:00-12:00, מוצ"ש-23:00   

 

בלו סקיי

עיצוב ואווירה: מיקומה הייחודי של המסעדה על גג המלון, מעניקה לסועד אפשרות לצפות בנוף האורבני שמסביב. בפנים היא בנויה מחלל יוקרתי עם בר רחב ידיים, המתחיל בחלל הפנים וממשיך אל מרפסת גג מהיפות בעיר.

האוכל: תפריט המסעדה מציע מנות יצירתיות פרי מוחו הקודח של השף מאיר אדוני, כמו "ניחוחות קיץ בקשמיר" - קרם אבוקדו עם יוגורט, סלסת מנגו וקרמבל קשיו (115 ש"ח); ו"ים, יבשה, איפוק ותשוקה" - "ספגטי" סלקים עם לינגוויני אצות נורי, ענבים, פילה בר ים ועוד דברים טובים (137 ש"ח). לצד המנות המגוונות, תוכלו ליהנות במקום מתפריט קוקטיילים ייחודיים וממבחר עשיר של יינות כשרים.

בלו סקיי (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
בלו סקיי(צילום: דן פרץ)
  

מלון קרלטון, תל אביב, 03-5201830, ראשון-חמישי 23:00-17:45, 14:30-10:00

 

הלבנונית בנמל

עיצוב ואווירה: מסעדה חדשה בנמל תל אביב המבקשת לתת לסועדים חוויה קולינארית לבנונית אותנטית, ועם זאת גם מפתיעה, במחירים ידידותיים. המסעדה התמקמה במבנה היסטורי בשם "הבית הלבנוני" שנוסד בשנת 1936 לכבוד קבוצת סוחרים לבנוניים שהגיעו לישראל. המבנה שימש בעבר את "גלידה מונטנה" המיתולוגית, וכיום החלל מלא היסטוריה שמחוזקת במוסיקה אותנטית ברקע וקפה ערבי עם הל המוגש בסיום הארוחה.

האוכל: תפריט המסעדה מורכב ממקבץ מאכלים לבנונים מסורתיים עם מנות כמו סלט פאטוש לבנוני (32 ש"ח), קובה מבירות (34 ש"ח), חציל הנזיר (32 ש"ח), מסחאן לבנוני זוגי (99 ש"ח) , מנסף זוגי (99 ש"ח), מקלובה (75 ש"ח) וסינייה (59 ש"ח).

הלבנונית בנמל ()
הלבנונית בנמל
 

התערוכה 3, צפון נמל תל אביב, 03-5667878, ראשון-חמישי 10:00-24:00, שישי 10:00-17:00, מוצ"ש-24:00 

 

ניני האצ'י

עיצוב ואווירה: האווירה במסעדה צעירה וקלילה, הודות לעיצוב הצבעוני והמינימליסטי שמשתלב נפלא עם מנות הסושי המוגשות כאן ועם האופי היפני של המקום.

 

האוכל: מלבד בר סושי עמוס בדגים, תיהנו כאן גם ממקבץ מרקים, ממנות טפניאקי אוטנטיות ומנות קלאסיות של אטריות.  כדאי לטעום גם את אחד הרולים המיוחדים המוצעים במקום (45-36 ש"ח) ואת אחת מהמנות המוגשות על מחבת לוהטת עם ירקות חתוכים גס וצרובים על הפלאנצ'ה (115-52 ש"ח). לצד זה יש במקום תפריט טבעוני, מנות ללא גלוטן וגם - ארוחת טעימות שמוצעת בימי שישי בלבד, וכוללת עשר מנות מהתפריט במחיר של 95 ש"ח לסועד.

ניני האצ'י (צילום: עמית גורן) (צילום: עמית גורן)
ניני האצ'י(צילום: עמית גורן)
 

בן יהודה 228 תל אביב, 03-6249228, ראשון-חמישי 01:00-12:00, מוצ"ש-01:00

 

West Side

עיצוב ואווירה: מסעדת עלית הממוקמת בתוך מלון רויאל ביץ' בתל אביב. העיצוב הניו יורקי של חלל המסעדה מעניק לאווירה הסולידית טאץ' אופנתי, והנוף לים מוסיף קסם מקומי.

האוכל: תפריט המסעדה הוא עונתי, ומציע מנות מהמטבח הישראלי - ים תיכוני עכשווי. מהבר יציעו לכם מבחר קוקטיילים ותפריט מגוון ועשיר של יינות כשרים, ומהמטבח יוצאות מנות כמו טונה אדומה המוגשת לצד גספצ'ו ירוק עם אפונת שלג ופוקצ'ה (75 ש"ח); וצלעות טלה עם תפוחי אדמה מעושנים על קרם חציל בלאדי עם רוטב יין לבן פיקנטי (190 ש"ח).

West Side (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
West Side(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

מלון רויאל ביץ' הירקון 19 תל אביב, 03-7405054, ראשון-חמישי 19:00-23:00

 

לה בוקה

עיצוב ואווירה: מסעדת בשרים לטינית המעוצבת בפשטות. האווירה במקום סולידית ולא מחייבת, אך עם זאת נעימה ומזמינה למדי.

האוכל: מנות לטיניות עם השפעות מהמטבח הברזילאי, הארגנטינאי, המקסיקני, הספרדי והבסקי, ביניהן: מנות אסאדו מעושנות; טורטיה כבש במילוי צ'ילה קון קרנה (56 ש"ח), תבשיל צ'ילי קון קרנה עם בשר כבש (89 ש"ח); וקינוח של צ'וריסו חם עם כדור גלידה (35 ש"ח).

לה בוקה (צילום: שרון דרורי) (צילום: שרון דרורי)
לה בוקה(צילום: שרון דרורי)
 

שלומציון המלכה 8 ירושלים, 077-2147755, ראשון-חמישי 11:00-אחרון הלקוחות, שישי - 16:00, מוצ"ש-אחרון הלקוחות 

 

ראצ'ה

עיצוב ואווירה: ראצ'ה הוא חבל ארץ עשיר ופורה בגיאורגיה, וזהו גם שמה של מסעדה גרוזינית שהקימה משפחה שעלתה לארץ מאזור זה. על חוויית האירוח במקום, שמעוצב באופן סולידי, מופקדת לילי בן שלום, בת המשפחה וגם אחת המשתתפות בעונה הראשונה של משחקי השף.

האוכל: מטבח גיאורגי אותנטי ביסודו, אך מותאם לחיך הישראלי המציע מנות כמו לוביו - מרק שעועית אדומה עם תרכיז שזיפים (34 ש"ח); חינקאלי – כיסוני בצק ממולאים בתערובת בשר גרוזינית קלאסית (36 ש"ח ל- 4 יחידות); וח'ליאה – קדרת בשר בקר מסורתית (78 ש"ח). בימי ראשון ורביעי האירוח הקולינרי מקבל גם תפנית מוזיקלית בדמותן של הופעות אורח בסגנון בלקני, גיאורגי וצועני.

 

החבצלת 8 ירושלים, 02-5376600, ראשון-חמישי 13:00-אחרון הלקוחות, שישי 12:00-16:00

  

רוף טופ

עיצוב ואווירה: המסעדה ממוקמת בקומת הגג של מלון ממילא היוקרתי, ומשקיפה על הנוף של חומות העיר העתיקה. האוכל: המטבח המקומי מציע מנות כמו ברולה ארטישוק ירושלמי עם פטריות כמהין לבנות, נתחי פילה מח עגל ופטריות ברוטב קברנה (74 ש"ח); עוף אורגני (90 ש"ח) וניוקי שורט ריב עם אפונה ירוקה וציר בירה (90 ש"ח).

רוף טופ (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
רוף טופ(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

שלמה המלך 11 (מלון ממילא) ירושלים, 02-5482230, ראשון-חמישי 23:00-18:00, שישי 16:00-12:00, שבת 21:30-23:00

 

ראנץ' האוס

עיצוב ואווירה: מסעדת בשרים יוקרתית וכשרה בסגנון אמריקאי, המאופיינת בעיצוב אלגנטי ופשוט שמעניק לה אווירה קלילה ורומנטית.

האוכל: מנה מומלצת במיוחד שלא כדאי לפספס היא צלע בקר וצ'ילי בורגר, שמוגש עם צ'ילי קון קרנה בתוך לחמניה פריכה (92 ש"ח). לצד כל מנה עיקרית מוגשת חלת בצל עם תרד מאודה.

 

 רויאל ביץ' טיילת ישרוטל אילת, 08-6368989, ראשון-חמישי 23:00-19:00, שבת23:00-20:30  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים