שתף קטע נבחר

"לינגו היתה אבן דרך בטלוויזיה הישראלית"

גיל אלון, המנחה המיתולוגי של "לינגו", נזכר בימים בהם שעשועון על השפה העברית היה הדבר הנכון בטלוויזיה. "לא התעסקו בפרסים הגדולים, או בסיפורים מרגשים כמו שנהוג לעשות היום"

עוד לפני שהסלנג והלועזית השתלטו על המסך הקטן בישראל, אי שם באמצע שנות התשעים שודר שעשועון מצליח שעסק כולו שומו שמיים - בשפה העברית. "לינגו", התוכנית שנקנתה מהולנד ושודרה בזכיינית ערוץ 2 לשעבר, טלעד, היתה אחת הבולטות של אותן השנים. גיל אלון, אז מורה לדיקציה ושחקן, נבחר להנחות אותה. "לינגו היתה אבן דרך בטלוויזיה הישראלית", נזכר אלון בראיון למדור "עשיתי סצנה", כמעט עשרים שנה אחרי שירדה משידור.

 

עוד ב"עשיתי סצנה":

יעל לבנטל:"החיים זה לא הכל' הפכה אותי לנחלת הכלל"

הנרי דוד: "הייתי נרקומן הכסף הלך על סמים"

אקי אבני: "חיילים התגייסו לגבעתי בגלל טירונות"

ליאור שמש: "קיבלתי תפקידים בזכות 'האלופה'"

 

 

"זה היה שעשועון קשה", הוא מוסיף, "לא התעסקו בפרסים הגדולים, או בסיפורים מרגשים כמו שנהוג לעשות היום. זה היה שעשועון נטו - אין כבר דברים כאלה היום".  אלון כבר בן 55, הנחה את התוכנית כשלוש שנים, אחריו אסף אשתר הנחה את הגרסה לילדים, וזה בעצם היה תפקיד שהביא את אלון לקדמת הבמה. "לינגו הביאה לי פרסום מאוד גדול, עד אז הכירו אותי מתפקידים קטנים בטלוויזיה. לא הייתי צריך שהתוכנית תייצר לי עבודה נוספת בתיאטרון כי כבר הייתי מסודר בעניין הזה, אבל היא הביאה לי הזמנות לאירועים יוקרתיים ובעיקר פרסום".  

 

אלון, שמשמש היום כמנהל האמנותי של פסטיבל עכו, לא הספיק ליהנות מתקופת הכסף הגדול בטלוויזיה. "השכר לא היה בסדר גודל כמו היום" הוא נזכר, "אני בטח לא זוכר כמה זה היה, אבל בוא נגיד שזה לא היה מפוצץ. אם זה יעזור לסבר את האוזן, אז הייתי צריך להמשיך לעבוד בתיאטרון כדי להתפרנס".

 

איזו תוכנית מבין העשרות שצילמת אתה זוכר עד היום? 

 

"קודם כל העבודה היתה מאוד אינטנסיבית, צילמנו משהו כמו חמש תוכניות ביום ועשינו רצף של ימים זה היה ממש סרט נע, זאת היתה עבודה מאוד קשה. אבל מה שאני כן זוכר זה שהיתה תוכנית עם 'בנות פסיה' בפורים, וזה היה מאוד מצחיק. ולכבוד חגיגות שנה לתוכנית נסענו לאולפני התוכנית בהולנד, והקלטנו פרק יחד עם המנחה ההולנדי שהיה נחמד".

 

"לינגו הייתה אבן דרך בטלוויזיה". גיל אלון (צילום: אליצור ראובני) (צילום: אליצור ראובני)
"לינגו הייתה אבן דרך בטלוויזיה". גיל אלון(צילום: אליצור ראובני)

 

לינגו הולכת איתך עד היום?

 

"אנשים בגילי, 40 פלוס, ניגשים אליי ברחוב ואומרים לי את המשפט הכי נפוץ 'גדלתי עליך'. עוד לפני לינגו הייתי בתוכניות ילדים ויש אנשים שגדלו על זה. היתה פעם אחת שפגשתי מישהו ברחוב שניגש אלי ואמר לי 'בטח אתה לא זוכר אותי', ואז הוא סיפר לי שהשתתף אצלי בלינגו. לא ממש זכרתי כי כמו שאמרתי צילמנו ברצף וקשה לזכור אנשים אבל זה משמח".

 

אלון אולי לא מככב על מסך הטלוויזיה בשנים האחרונות אבל הוא לא נח. מלבד פסטיבל עכו הוא משחק בעיבוד מודרני ל"המלט" בתיאטרון תמונע, ובקרוב עתיד לצאת סרט קולנוע בהשתתפותו. הוא משמש גם כמורה לפילוסופיה יפנית ומספר כי הוא מחלק את זמנו בין העבודה בישראל לזו שבחו"ל.  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים