שתף קטע נבחר

לא יכיר את נכדתו: בתו של רון ארד ילדה בת

יובל ארד, בתו של הנווט שנפל בשבי בלבנון ב-1986, ילדה בת בכורה. אות החיים האחרון שהתקבל מארד היה לפני 28 שנה ולטענת חיזבאללה הוא נהרג

לו רון ארד היה עדיין עמנו, זה היה אחד הרגעים המאושרים בחייו. בתו יובל, שהייתה רק בת שנה ושלושה חודשים כשנפל בשבי שממנו לא חזר, ילדה השבוע בת בכורה. 

 

ב-16 באוקטובר 1986 נטש בלבנון הנווט ארד ביחד עם הטייס את מטוס הפנטום שיצא למשימת הפצצה שגרתית. ארד בן ה-28 נלכד בידי אנשי ארגון "אמל" השיעי ונלקח בשבי. ב-27 השנים האחרונות מלקטים בישראל כל שביב מידע על אודות גורלו, אבל למרות המאמצים הרבים התוצאות עגומות.

 

יובל ארד (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
יובל ארד(צילום: אלכס קולומויסקי)

בשנתיים הראשונות לשבי נשמר הקשר עם הנווט השבוי. מכתבים ותמונות שלו הגיעו לישראל, ובאמצעות מתווכים אירופאים נוהל משא ומתן על שחרורו. לאחר כשנתיים וחצי הועבר רון ארד, ככל הנראה, לידי חיזבאללה, וב-5 במאי 1988 התקבל אות החיים האחרון ממנו.

 

ב-2008 התקבל בישראל דו"ח של חיזבאללה בעניין ארד. בארגון טענו שארד נהרג ב-1988 כשניסה לברוח משוביו. ארגון הטרור של נסראללה הוציא אז מכלל אפשרות שארד הועבר לאיראן. מדו"ח סודי של המודיעין שנחשף ב"ידיעות אחרונות" ב-2009, עולה שארד נחטף בידי כוח אל-קודס של משמרות המהפכה מביתה של משפחת שוכור בכפר נבי-שית שבלבנון, שבו נכלא על ידי מוסטפה דיראני.

התמונה המפורסמת של ארד עם בתו יובל ()
התמונה המפורסמת של ארד עם בתו יובל

בנובמבר 2011 נחשפו בתוכנית "עובדה" מכתבים שכתב רון ארד לבני משפחתו כשהוחזק בלבנון. "ועכשיו ליקרות לי מכול, תמי ויובל - אני משתדל לשכוח אתכן כי כל זיכרון שהוא חונק את גרוני, אבל דעו לכן שאני אוהב אתכן וכנראה אתן הסיבה היחידה המונעת ממני לחשוב על הרע מכול", כתב במכתב מ-1 בנובמבר 1986. "אני מבטיח לכן לפחות את הדברים הבאים: א. אני עוד אחזור. שנה? שנתיים? ב. לעולם ושוב לעולם לא אעזוב אתכן שנית אפילו אם אצטרך להפסיק לטוס. ג. יהיה לנו בית חם ואוהב וטוב כפי שלא היה לנו מעולם".

 

יובל ארד, כיום בת 30, התגייסה ליחידה מובחרת בצה"ל וב-2005 קיבלה אות הצטיינות מנשיא המדינה. בעבר סיפרה ארד על הדמיון בינה לבין אביה: "כל הזמן אומרים לי שאני דומה לאבא שלי, גם במראה החיצוני וגם באישיות. אנשים שהכירו אותו מוצאים כל הזמן סימנים דומים".

 

בחדר שלה תלויה תמונה שלה ושל אביה. גם שם היא על כתפיו, אבל לא זו התמונה שכולם מכירים. "אימא צילמה אותנו על רקע ואדי מילק. תמונה מאוד יפה. אני ואבא שלי לא מסתכלים למצלמה. תמונה מאוד טבעית ואנחנו נראים בה מאוד מאושרים".

 

יובל, כמו אמה תמי, נמנעה לרוב מחשיפה, אולם כשעלתה האפשרות לעסקה לשחרור גלעד שליט, היא חשה חובה לתמוך בה בפומבי. "אסור שמשפחת שליט תחיה באותה תחושת החמצה שאני חיה איתה", אמרה בראיון אז ל"ידיעות אחרונות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
יובל ארד
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים