שתף קטע נבחר

חברות הענק מסין מחפשות להשקיע בישראל

התאגיד הסיני דסאי (Desay) מבקר בישראל ומעוניין בשיתופי פעולה עם חברות ישראליות שמספקות פתרונות טכנולוגיים שיכולים להשלים ולהעצים את המוצרים שלהם

התאגיד הסיני דסאי (Desay) מבקר בישראל יחד עם משלחת של בכירי ממשל ואנשי עסקים מהעיר Huizhou. דסאי מצטרפת לענקיות הסיניות שכבר פועלות בישראל, ומגיעה לארץ במסגרת משלחת של מקבלי החלטות על מנת להעמיק את הפעילות העסקית שלה בישראל.

 

דסאי הינו תאגיד הפועל בעיקר בדרום מזרח סין, בעיר Huizhou שמונה 4.5 מיליון תושבים ומהווה מרכז פיתוח טכנולוגי ותעשייתי, ובין השאר זהו ביתן של חברות טכנולוגיה ענקיות רבות כמו TCL ו-Hayan.

 

את המשלחת מארחת ומארגנת חברת Demeter בבעלות שר התמ"ת לשעבר שלום שמחון ומנכ"ל משרד התמ"ת לשעבר שרון קדמי וקרן ההשקעות הפרטית ״עמליה״ בראשותם של חמי פרס ואסי שריב, זאת באמצעות חברת China AWAITS, חברה בת שהקימו בשנגחאי.

 

מחזור ההכנסות של דסאי עמד בשנה שעברה על מעל 2.5 מיליארד דולר והוא מעסיק למעלה מ־20 אלף עובדים ביותר מ־50 חברות־בנות בארה"ב ובהונג קונג ומקיים שיתופי פעולה עם החברות הגדולות בעולם ובהן אפל, סמסונג, וולמארט ו־LG.

שלום שמחון (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
שלום שמחון(צילום: גיל יוחנן)
 

בהמשך לשיתוף הפעולה עם דסאי מתקיים משא ומתן מתקדם עם חברות ישראליות בתחומי הרכב (מערכות ניווט בטכנולוגיה של מציאות רבודה, רכבים "מדברים", פתרונות לשיפור חיי סוללה), Digital healthcare (סנסורים ביולוגיים, סנסורים סביבתיים למדידת לחות ואוויר נקי, מכשור לביש), בחיבור לטכנולוגיית IOT. דסאי מעוניינת ביצירת שיתופי פעולה עם חברות ישראליות שמספקות פתרונות טכנולוגיים שיכולים להשלים ולהעצים את המוצרים שלהם, בהיקף של עד M20$

 

המשלחת שמגיעה מונה כ-11 מקבלי החלטות: בכירי ממשל, ראשי תאגידים, וחברות השקעה. המשלחת תבקר בחממת דה-טיים של אילן שילוח ואורי ויינהבר, שם תפגש עם מנהלת תוכנית החממות במשרד המדען הראשי, אניה אלדן. בין היתר תערוך המשלחת סיור באוניברסיטה העברית על מנת לבחון שיתוף פעולה להקמת אוניברסיטה חדשה בעיר Huizhou. כמו כן, תפגש המשלחת עם מרכז יישום להעברה טכנולוגית שבאוניברסיטה העברית על מנת לדון בשיתוף פעולה להקמת מרכז R&D ב-Huizhou.

 

ארוע הדגל של הביקור יהיה סמינר חדשנות שיתקיים ביום שלישי הקרוב במלון קראון פלאזה בתל אביב, במעמד מנכ"ל מכון היצוא עופר זקס, בכירים משגרירות סין בישראל, ונשיא החברה שלום שמחון.

 

בסמינר תפגש המשלחת עם חברות בשלות וסטארט-אפים בתחומי הרכב, תקשורת, IOT, חקלאות, אנרגיה, מים, Digital healthcare.

 

בין החברות שיציגו וישתתפו: חברת Magna BSP של היזם ואיש העסקים חיים סיבוני, שמפתחת מערכת התרעה מתקדמת מפני תאונות דרכיםלרכב. מערכת זו כבר הופעלה במהלך מבצע צוק איתן והיא נועדה לזיהוי ניסיונות חדירה אל מעבר לגדר או למרחבים מוגדרים.

 

חברת Autotalks שפיתחה טכנולוגיה מהפכנית לתקשורת בין רכב לרכב, ובין רכבים לתשתיות עירוניות. חברת Cellergy חברה שפיתחה טכנולוגיה פורצת דרך של Super capacitor שמאפשר ביצועים יותר גבוהים תוך מקסימום יעילות וחסכון באנרגיה.

 

חברת Algolion שמציעה פתרון אשר מאפשר חיזוי מוקדם לכשל עתידי בסוללות ליתיון יון העשוי לגרום לפיצוץ והתלקחות. חברת NCF שפיתחה טכנולוגיה חדשנית וחסכונית למערכת שמייצרת דלק מפחמן דו-חמצני ואנרגיה מתחדשת. חברת Aquallence שפיתחה מערכת ניידת לטיהור מים ללא שימוש בחשמל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים