שתף קטע נבחר

מתכון לקדאיף במלית רטטוי

הקן שהתמלא: רותי קינן מצאה את הפיתרון המושלם לאירוח במזג האוויר המהביל שבחוץ - היא לקחה אטריות קדאיף והערימה עליהן רטטוי. אפילו הילדים לא יכלו לסרב

לא קל לארח בימים מהבילים אלה, כשרק תכנון הארוחה מעלה אגלי זיעה רותחת ואת לחץ הדם. וכך, מצאתי את עצמי בדקה ה-90 בלי שום רעיון הגיוני למנה ראשונה. במקרים כאלה אני נוהגת לנבור במקפיא, כדי שלא יעלה בדעתי משהו שמחייב יציאה לחנות או לשוק. הפעם זה גם השתלם, כי מצאתי חבילה של בצק אטריות קדאיף – יופי של בסיס לכל אחד מחלקי הארוחה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

בדרך כלל שמורות אצלי האטריות האלה להכנת קינוחים מתוקים כמו קדאיף או כנאפה – תלוי במצב הרוח ובאירוע, אבל אני מכינה מהן גם מאכלים מלוחים בסגנון פאי, כשאת מקום הקלתית והבצק העליון ממלאות שכבות של אטריות פריכות. הפעם החלטתי ליצור מהן קלתיות, ולהחליט מאוחר יותר במה למלא אותן.

 

הוצאתי את החבילה מהמקפיא, וכשאטריות הבצק הפשירו על משטח העבודה כבר הייתי עסוקה בהכנת המלית. אספתי מהמקרר את כל הירקות שנותרו במגירה, והוספתי להם כמה מצרכים מהמזווה כדי להכין מעין רטטוי מרענן. משהו שמתאים כמעט לכל אחד מהמוזמנים, כולל ילדים.

 

את אטריות הבצק שהופשרו הקפצתי בשמן זית, וסידרתי אותן בצורת קנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אחרי כ-20 דקות בתנור חם הן הגיחו שזופות ופריכות, מוכנות לקלוט כל מה שאניח בקרבן. ברגע האחרון הוספתי לרטטוי שלי מעט גבינת ריקוטה, שהוסיפה רובד נוסף למרקמו הרך וטעמו הנעים.

 

התערובת התמקמה בנוחות בחלל המפנק שבמרכז כל קן פריך, פיזרתי עליה כמה מהאטריות השזופות שנותרו על מגש האפייה וזה היה מדהים ומקסים. הגשתי בטמפרטורת החדר (על אף שאפשר גם לחמם קצת, אם רוצים) - מנה ראשונה קצת אחרת שכולם אהבו.

 

קן קדאיף במלית רטטוי

אפשר כמובן לערום על את "קני" הקטאיף כל תערובת אחרת – מבושלת או קרה. ואפשר גם לערום עליהם מלית מתוקה (רצוי להשתמש לשם כך בשמן ניטרלי או בחמאה מומסת להרטבת האטריות) - מה שתרצו יהיה טוב.

 

המצרכים (ל-8-6 מנות):

200 גר' (1/2 חבילה) אטריות קדאיף

4-3 כפות שמן זית

 

למלית:

1 בצל גדול קצוץ

2 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות (עם הקליפה)

1 פלפל ירוק או אדום, חתוך לקוביות

2 קישואים, חתוכים לקוביות קטנות

2 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות

1 כף תערובת עשבי תיבול פרובנסאלית (קורנית, ריחן, רוזמרין, מיורן)

מלח, פלפל

קורט פפריקה חריפה

2 כפות גדושות גבינת ריקוטה  - לא חובה

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה.
  2. מכינים את קן הבצק - מפשירים את האטריות ומניחים אותן בקערה. יוצקים את השמן, ומקפיצים עד שכל האטריות מתכסות בו היטב.
  3. מסדרים את האטריות על נייר האפייה בצורת קני ציפורים (עיגולים שקצותיהם גבוהים יותר מהמרכז). אפשר להכין מהכמות כ-12 קנים קטנים או 8-6 גדולים. אופים כ-20 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור.
  4. מכינים את המלית - מחממים את השמן במחבת גדולה או בסיר שטוח, ומטגנים בו את הבצל עד שנעשה שקוף. מוסיפים את השום, ומטגנים עוד חצי דקה.
  5. מוסיפים את החצילים, וממשיכים בטיגון עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים את הקישואים והפלפל, מתבלים במלח ומבשלים על להבה נמוכה עוד 5 דקות. מוסיפים את העגבניות, עשבי התיבול והפפריקה ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות או עד שכל הירקות רכים מאוד.
  6. מסירים את התערובת מהאש, מעדכנים את התיבול. מוסיפים את הריקוטה (אם משתמשים בה), ומערבבים היטב. ממלאים את ה"קנים" ומגישים.
    לכל הטורים של סיר שמח ושל רותי קינן  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
קדאיף במילוי רטטוי
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
רותי קינן
צילום: ירון ברנר
מומלצים