שתף קטע נבחר

סטרידור: מה עושים כשהילד סובל?

באישון לילה הילד מתחיל לנבוח ככלב ים ואתם בטוחים שהוא נחנק. זהו הסטרידור, מחלה ויראלית הגורמת להיצרות מיתרי הקול. איך אפשר לטפל ומתי צריך לרוץ למיון? רופא הבית שלנו משיב

כל הורה נלחץ מקולות כלב הים שבוקעים מחדר הילדים דווקא באמצע הלילה: זהו סטרידור, היצרות של קנה הנשימה, הנקראת גם "קרופ" או "לרינגו-טרכאיטיס". האחראי לה ברוב המקרים הוא וירוס, ולעתים רחוקות גם אלרגיה, חומרים זרים שנשאפו או חומצה שעלתה מהקיבה.

 

מדריכים נוספים:

מה עושים כשלילד יש עצירות?

כשהרופא אומר "ויראלי" - למה הוא מתכוון?

המדריך המלא: מה לעשות כשלילד יש חום?

 

אז איך מזהים את הסטרידור, מה אפשר לעשות בבית לפני שרצים לרופא, ומתי צריך לפנות לחדר המיון? הנה המדריך המצולם שלנו:

 


סטרידור נמשך כיומיים עד חמישה ימים. במרבית המקרים אפשר לטפל בסטרידור בבית אם הילד במצב כללי טוב, מחייך, מגיב וללא חום גבוה. קחו אותו למכונית, פתחו את החלונות למשך עשרים דקות כדי שאוויר קר יגיע אליו ויגרום לכיווץ מיתרי הקול. תוכלו לבצע גם אינהלציה של אדים שתפחית את הבצקת על מיתרי הקול.   

 

לפייסבוק הורים כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו

 

אם הסטרידור מלווה בחום גבוה, קשיי נשימה, הפרשת ריר ומצב כללי ירוד של הילד, סעו בדחיפות לחדר המיון. הטיפול התרופתי יכלול אינהלציה של אדרנלין, סטרואידים וחמצן.

 

אם מצבו של הילד חמור, יש צורך באשפוז תחת השגחה מתמדת אך ברוב המוחלט של המקרים מדובר במחלה קלה, החולפת בדרך כלל תוך כמה שעות עם אוויר קר ואינהלציות לחות בבית.

 

לשאלות בנושא רפואת ילדים - כתבו לנו

 

ד"ר איתי גל הוא הכתב הרפואי של ynet ומומחה לרפואת ילדים






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קחו את הילד לאוויר הפתוח
צילום: shutterstock
מומלצים