שתף קטע נבחר

תאילנד: העליב את המלך בפייסבוק וקיבל 30 שנה בכלא

שני אזרחים תאילנדים הורשעו בשבוע שעבר בגין פגיעה והשמצה של בית המלוכה. אחד מהם נשפט לפי מפתח של 10 שנות מאסר לכל פוסט בפייסבוק

בית המשפט בתאילנד ידוע בקשיחותו ובמדינה אסור להשמיץ את בית המלוכה, אבל גזר הדין שניתן ביום שישי לפונגסאק סריבונפנג (Pongsak Sriboonpeng) על שישה פוסטים בפייסבוק קיצוני במיוחד: 30 שנה בכלא לפי מפתח של 10 שנים לכל פוסט וקיצור העונש בחצי בזכות הודאתו של הנאשם בן ה-48.

 

מעמד עליון לבית המלוכה  (צילום: 1000 Words / Shutterstock) (צילום: 1000 Words / Shutterstock)
מעמד עליון לבית המלוכה (צילום: 1000 Words / Shutterstock)
 

 

המלך פומיפון אדוניאדט בן ה-87 נמצא על כס המלוכה משנת 1947 ונחשב למונרך הותיק ביותר בעולם. בתאילנד הוא מוגן בחוק מיוחד יחד עם המלכה, יורשי העצר וחברי הנהלה בכירים בבית המלוכה. מי שעובר על חוק זה ומורשע - עומד בפני 15 שנות מאסר מקסימליות על כל סעיף בנפרד.  

 

 

מלך תאילנד - 70 שנה על כס המלכות (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מלך תאילנד - 70 שנה על כס המלכות(צילום: רויטרס)

 

"נשבר כאן שיא", אמרה עורכת דינו של פונגסאק לגרדיאן והוסיפה כי בגלל שהנאשם נעצר בזמן שתאילנד נמצאת תחת משטר צבאי, לא הייתה להם שום זכות לערער על גזר הדין שניתן על ידם.

 

על פי ארגון זכויות מקומי בשם iLaw, מאז שהחונטה הצבאית תפסה את השלטון בתאילנד במאי 2014, כמות ההרשעות מסוג זה זינקו והמספר עומד על לפחות 56 מקרים דומים. לצורך ההשוואה - עד ההפיכה רק שני בני אדם עמדו לדין בגין השמצת בית המלוכה. מבקרי החוק בהם ארגוני זכויות אדם טוענים שהשימוש בחוק מנוצל לטובת דיכוי חופש הביטוי וכנגד אויבים פוליטים של האליטה המלוכנית ובני בריתם בצמרת הצבא כמו גם למתנגדי ההפיכה הצבאית.

 

מפגינים נגד ההפיכה הצבאית וסתימת הפיות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפגינים נגד ההפיכה הצבאית וסתימת הפיות(צילום: AFP)

 

מקרה אחר של העלבת בית המלוכה גם הסתיים בהרשעה בשבוע שעבר כשבית הדין הצבאי במחוז הצפוני של המדינה הרשיע את סמאק פנתאי - אדם בעל היסטוריה של מחלות נפש. הוא הודה בהשחתת דיוקנם של המלך והמלכה ועונשו "הומתק" לחמש שנים בלבד על ידי השופט.    

 

המקרה הנוכחי מאפיל גם על מקרה אחר מאפריל השנה. אז איש עסקים מקומי נשלח ל-25 שנים בכלא לאחר שפרסם בפייסבוק הודעות שהתפרשו כפוגעניות כלפי בית המלוכה. ארגוני זכויות אדם במדינה תיארו את פסק הדין כאחד הקשים שניתנו בתאילנד עד כה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: 1000 Words / Shutterstock
המלך והמלכה - צנזורה על אמירות נגדם
צילום: 1000 Words / Shutterstock
מומלצים