שתף קטע נבחר

מקדונלד'ס מעסיקה מלצרים, בר האימוג׳י הראשון בעולם והמסעדה של סירק דה-סוליי

זה לא שישראל לא אלופה בהמצאות קולינריות גאוניות או הזויות (אבטיח בלי גרעינים, במבה, יהונתן רושפלד) אבל טעימה מסביב לעולם אף פעם לא הזיקה. טור חדש יתחקה מדי שבועיים אחר כמה מההתפתחויות הגסטרונומיות המעניינות ביותר מסביב לעולם. והשבוע: רשת מקדונלדס בדרך להפוך למסעדה בבריטניה, שיתוף הפעולה של סירק-דה-סוליי עם השפים אלברט ופראן אדרייה, המסעדה שמסתמכת על חוכמת ההמונים בקופנהאגן והבר הראשון שמאפשר לכם להזמין קוקטייל באמצעות אימוג׳י

מנצ׳סטר: מקדונלד'ס מתחילה להעסיק מלצרים

מקדונלד'ס, האימא של מזנוני הפאסט פוד, החלה השבוע להציע שירות חדש: ארוחה בהגשה לשולחנות. את הניסוי הראשוני שלה באירופה עושה הרשת בעיר מנצ׳סטר שבבריטניה. ואיך זה עובד? נכנסים לסניף, מקישים על מסך את פרטי ההזמנה, משלמים בכרטיס אשראי ומתיישבים בשולחן. מלצר כבר יגיע עם הארוחה לאזור הישיבה תוך חמש דקות, כך מבטיחים.

 

לדברי הרשת, שירות ההגשה ינוסה ב-11 סניפים נוספים בבריטניה, ואם יתגלה כמוצלח (כלומר יותר לקוחות יגיעו לסניפי מקדונלד'ס ויעמדו פחות זמן בתור להמבורגר) תתרחב המגמה לעוד כ-1250 סניפים ברחבי הממלכה.

ובינתיים אצלנו: המבורגר עגבנייה של השף מושיק רוט (צילום: יח"צ) (צילום: יח
ובינתיים אצלנו: המבורגר עגבנייה של השף מושיק רוט(צילום: יח"צ)
 

מקדונלד'ס העולמית מתמודדת בשנים האחרונות עם ירידה מאסיבית בהכנסותיה ומנסה להמציא את עצמה מחדש ללא הרף בדרכים יצירתיות שימשכו לקוחות להגיע אל הסניפים. מה לא היה שם? ארוחות ילדים, רשת בתי קפה בתוך הסניף, ארוחות בוקר, מהפכה בריאותית, מק-שווארמה, ארוחות בשני דולר וצ׳יפס ענק בשקל תשעים. שירות ההגשה לשולחנות מצטרף לניסיונות האלה בתקווה למשוך קהל משפחתי ללא הרתיעה מזמן המתנה ממושך. העלות שמשקיעה מקדונלד'ס במהלכים אלה מסתכמת ביותר מ-500 מיליון דולר.

 

 

איביזה: האחים אלברט ופראן אדרייה מאל-בולי וקבוצת סירק דה סוליי פותחים מסעדה ומועדון המשלבים אוכל, מסיבות ואמנות

180 מעלות מחוויית המזון המהיר של מקדונלד'ס ו-10 מעלות מעל הטמפרטורה הממוצעת בבריטניה, הושק הקיץ אחד משיתופי הפעולה המעניינים ביותר בתחום הגסטרונומיה והאמנות. באי איביזה רווי המסיבות נפתח מתחם העונה לשם Heart Ibiza פרי יוזמתם אל האחים אלברט ופראן אדרייה (אקס אל-בולי הספרדית המיתולוגית) ומייסד להקת הפרפורמנס סירק-דה סוליי, גי דליברטה.

Heart Ibiza, מתוך חשבון האינסטגרם ()
Heart Ibiza, מתוך חשבון האינסטגרם

המתחם, המתפרס על פני שלושה אזורים - מסעדה, מרפסת ומועדון, פועל תחת חזון המייסדים להיות צומת המחבר בין גסטרונומיה, מוזיקה ואמנות. מעבר לעובדה שלכל ערב נתפרת במיוחד תכנית אמנותית מקורית, מדי עונה מארח המתחם אמן לתקופת שהות במהלכה הוא יוצר ועובד במקום ולפעמים גם עם המבקרים.

 

עוגיות מקרון של אלברט אדרייה ()
עוגיות מקרון של אלברט אדרייה

על אף שהתפריט כולל כמה מנות מיתולוגיות מאל-בולי הכל מוגש באווירה מסיבתית ואין מונע מכך שבאמצע הביס יחזו הסועדים ביצירת מחול עכשווית או בחיזיון אורקולי. הצצה לאתר האינטרנט ולחשבון האינסטגרם של הארט-איביזה רק מגבירה את התחושה שמדובר במקום שכדאי לבקר בו כדי להבין את הפלא: ממסיבות צבע, מופעי ג׳ז סוחפים, חלל תערוכות מתחלפות, קוקטיילים נסיוניים, אמנות דיגיטלית חוויתית, מנות בלתי צפויות ומסיבות עם די.ג׳ייז מרחבי העולם כמו שרק אפשר לצפות מאי המסיבות. עכשיו נשאלת השאלה מתי בפעם האחרונה הגעתם לאיביזה והייתם רעבים.

 

קופנהאגן: הסועדים קובעים את תפריט המסעדה

תשכחו ממאסטר שף - דירוג מנות על ידי סועדים הוא הדבר הבא. מסעדה חדשה העונה לשם Work in Progress מנצלת את תקופה ההרצה כדי לבנות את התפריט יחד עם הסועדים. קבוצת המסעדות Cofoco, שבבעלותה כמה וכמה מסעדות בקופנהאגן, חיפשה מיקום חדש למסעדה ספרדית.

הסועדים קובעים את התפריט ()
הסועדים קובעים את התפריט

כשנמצא הלוקיישן והוקם המטבח החליטו בעלי המסעדה שלא לסגור אותה לתקופה של בניית התפריט. במקום זה העניקו לשף 100 ימי חסד במהלכם עליו לנסות לפחות 50 מנות על סועדים. כך למעשה, מעבר לכיוון הקולינרי הכללי מאוד ״בישול ספרדי״ שניתן לשף, הסועדים לוקחים חלק פעיל בבניית התפריט.

 

ואיך זה הולך? מהרגע שנכנסים למסעדה מתיישבים לשולחן. כל סועד מקבל 4 מנות ו-4 כוסות יין במתכונת של ארוחת טעימות. לאחר כל טעימה על הסועד לדרג את המנה ולכתוב עליה ביקורת. מאחר שעל השף להספיק ולבחון כמה שיותר מנות התפריט משתנה מיום ליום על פי מצב הרוח היצירתי שלו ולפי חומרי גלם הזמינים לאותו היום. עלות הארוחה: 65 דולר. בסוף הסרוויס, בוחנים השף והצוות אלו מנות קיבלו את הציונים הגבוהים ביותר ואלו לא שרדו את מבחן הסועדים.

Work In Progress ()
Work In Progress

המנות שמקבלות את הציונים הגבוהים ביותר הן אלה שייכנסו בסופו של דבר לתפריט הקבוע. נכון לעכשיו, נראה שהעסק עובד עבור שני הצדדים: הסועדים מרוצים לקבל ארוחה בהפתעה, השף זוכה לקבל פידבק אמיתי ובעלי המסעדה נהנים מתשומת הלב המתעוררת סביבה.

 

כמו בכל דבר המערער על סמכותו של המומחה (במקרה הזה השף) לטובת דעת הקהל (הסועדים) יהיו מי שיגידו שמדובר בצעד אמיץ וקשוב ויהיו מי שיטענו שמדובר בעצלנות ובחנפנות לקהל. בכל מקרה – מעניין לדעת אילו מנות ייכנסו בסופו של דבר לתפריט הקבוע של Work in Progress. 

 

פינת ה״לא צריך את זה אבל איזה מגניב״

תודו שמה שהיה חסר לכם בחיים זה בר שבו אפשר להזמין דרינקים נטולי אלכוהול בעזרת אימוג׳יז. Innocent coconut watering hole, פופ-אפ בר שנפתח ליום אחד בלבד בלונדון, הציע מבחר קוקטיילים לכל מי שיגיע ויתייג תמונה שלו באינסטגרם בסדרת אמוטיקונים.

איזה אימוג'י בא לך לשתות היום? ()
איזה אימוג'י בא לך לשתות היום?

למשל: אימוג׳י מלאך, דקל, מים, אבטיח, מרטיני יביאו לשולחן מוחיטו אבטיח. כל מה שצריך לעשות הוא להגיע ולהתיישב על הבר, להעלות תמונה לאינסטגרם (כזו שתאפשר לצוות לזהות את המזמין) ולתייג אותה בסדרת אימוג׳יז.

ככה עושים את זה ()
ככה עושים את זה

כן כן, כל זה בשביל קוקטייל נטול אלכוהול. הבר, שעוצב כולו בסגנון הוואי, הוקם לצורך פעילות קידום מכירות למותג מי קוקוס. אז בסופו של דבר, עם כל הכבוד למהפכה הדיגיטלית, אנחנו נישאר להזיע כאן בלבנט עם עראק אשכוליות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אתם קובעים את תפריט המסעדה
מומלצים