שתף קטע נבחר

3 סלטים אסייתים קיציים

הפיתרון המושלם ליום קיץ חם: מתכונים אסייתים מרעננים וקלים להכנה, שישמחו לשמש ארוחת צהריים קלילה או תוספת לארוחה חמה. שף אלי אדרי ("דלי אסייתי") מגיש שלושה סלטים עם אטריות שעועית ואצות וואקמה, פפאיה ירוקה וצ'ילי אדום וגם עם עוף וירקות

סלט ווקאמה

סלט מרענן וקל להכנה, עשוי מכל המרכיבים שמצננים לנו את הגוף.

 

המצרכים:

125 גר' (1/2 חבילה) אטריות שעועית

3 מלפפונים, חצויים וחתוכים דק

50 גר' (1/2 חבילה) אצות וואקמה

 

לרוטב:

1/2 כוס סויה

1/2 כוס מירין

1/2 כוס ויניגרט לאורז סושי

2 כפות שמן שומשום

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:
  1. משרים את אטריות השעועית במשך 10 דקות במים רותחים. מסננים, ומשאירים בצד להתקרר.
  2. משרים את האצות ב-4 כוסות מי ברז פושרים, עד שהאצות נפתחות. מסננים.
  3. מניחים בקערה את כל מרכיבי הסלט, ויוצקים עליו את הרוטב.

 

סלט פפאיה ירוקה

בתאילנד נהוג להכין את הסום טאם בדרגת חריפות גבוהה מאוד, לרוב בתוספת סרטני נהרות קטנים שנכתשים טריים לתוך הסלט ומוסיפים לו טעם ומרקם נפלאים.

 

שימו לב: ניתן להתאים את רמת החריפות על ידי הוספת/הורדת כמות הצ'ילי החריף.

 

המצרכים:

2 פפאיות ירוקות בגודל בינוני, חתוכות לג'וליאנים

1 גזר, חתוך לג'וליאנים

6 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

צרור קטן של כוסברה

1/2 כוס שעועית תאילנדית חלוטה

1 צ'ילי אדום קצוץ

3 כפות בוטנים קלויים וגרוסים

 

לרוטב:

1/2 כוס מיץ לימון

4 כפות רוטב דגים

1/2 סוכר דקלים מוקשה (חצי כדור)

1/2 גבעול למון גראס קצוץ

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה.
  2. שמים בפינג'ן את סוכר הדקלים עם כוס מים, ומבשלים עד להמסה. מצננים, ומוסיפים לשאר חומרי הרוטב. מערבבים.
  3. יוצקים את הרוטב על הסלט, ומגישים.

 

ים מון סן גאי

מון סן בתאילנדית הן אטריות שעועית. השם הסופי נקבע על פי תוספת החלבון: גאי=עוף, טלה = שרימפס, מו=חזיר וכדומה.

 

המצרכים:

125 גר' (1/2 חבילה) אטריות שעועית

2 מקלות סלרי אמריקאי, חתוכים לג'וליאנים

1 בצל סגול בינוני, חתוך לג'וליאנים

6 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

צרור קטן של כוסברה

2-1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ

250 גר' עוף טחון

 

לרוטב:

1/2 כוס מיץ לימון

1/2 כוס רוטב דגים

2 כפיות סוכר

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:
  1. משרים את אטריות השעועית במשך 10 דקות במים רותחים. מסננים, ומשאירים בצד להתקרר.
  2. משרים את העוף במים רותחים במשך כ-10 דקות, ומסננים.
  3. מערבבים עם כל הירקות, ויוצקים מעל את הרוטב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מרענן וקל להכנה. ים מון סן גאי
צילום: ירון ברנר
מומלצים