שתף קטע נבחר

אחרי יום סוער: וול סטריט ננעלה בעליות

המדדים פתחו את יום המסחר בירידות של 1.5% בהשפעת סין - אך סיימו בעליות של עד 0.2%; הנפט התאושש מהנפילה אתמול - ועלה ב-0.5%; יורו-סטוקס 600 רשם את היום הגרוע ביותר שלו השנה עם ירידה של 2.7%

הבורסות בניו יורק סיימו יום מסחר סוער בעליות קלות לאחר ירידות של 1.5% במדדים המובילים בהשפעת הפיחות בסין..

 

מדדי מניות

מדד הדאו ג'ונס נותר ללא שינוי על 17,402.51 נקודות, מדד הנאסד"ק עלה ב-0.15% ל-5,044.39 נקודות ומדד S&P עלה ב-0.1% ל-2,086.05 נקודות. 

 

סחורות: הנפט הגולמי מסוג WTI התאושש מהנפילה אתמול, ונסגר בעלייה של 0.5% לרמה של 43.3 דולר לחבית. הזהב סגר את יום המסחר בעליות של 1.4% למחיר של 1,123.6 דולר לאונקיה.

 

יורוסטוקס 600 רשם היום שיא ל-2015 לירידה חד יומית - כאשר איבד היום 2.7%. ירידות חדות נרשמו בכל המדדים המרכזיים ביבשת - כאשר דאקס הגרמני סגר בצלילה של 3.3%, קאק בצרפת איבד 3.4% ופוטסי הבריטי החסיר 1.4% מערכו. 

 

מהלך המסחר

ענקית המזון המהיר מקדונלד'ס תסגור השנה יותר מסעדות משהיא תפתח בארה"ב, לראשונה זה 45 שנה. רשת המזון הגדולה בעולם תסגור השנה בארה"ב 184 סניפים ותפתח 125 בלבד - כך לפי מסמך שהגישה הנהלת החברה למשרד המסחר של מדינת מינסוטה 

 

מניית אפל ממשיכה להדרדר גם היום. הירידות האחרונות במנייה מיוחסות לטלטלה שעוברת על כלכלת סין ועל היותה של החברה תלויה במידה הולכת וגדלה בשוק הסיני. מאז החלה הנפילה בשער אפל, לפני כ-3 שבועות איבדה החברה 120 מיליארד דולר משווייה, וכעת היא נסחרת בשווי שוק של 635 מיליארד דולר. רק לפני כחודשיים כשהחברה הגיעה בשיאה לשווי שוק של 750 מיליארד דולר, עוד דובר על אפל כחברה הראשונה שתגיע לשווי שוק של טריליון דולר, אולם בשבועות האחרונים התרחקה כאמור המניה מן היעד השאפתני הזה.

 

גילת רשתות לויין חותכת את תחזיותיה לשנת 2015. החברה צופה כעת EBITDA מתואם של 20-21 מיליון דולר בלבד לעומת התחזית הקודמת ל-EBITDA מתואם של 26-28 מיליון דולר. את החולשה בעסקים הסבירה גילת בעיקר בעיכוב הזמנות מצידו של משרד ההגנה האמריקאי, כמו גם בהיחלשות הפזו בקולומביה, שם לגילת יש פעילות רבה. עם זאת, דב בהרב, מנכ"ל גילת הזמני, כתב כי הוא מצפה להתאוששות מצידה של החברה בשנת 2016.

 

סייבר-ארק, חברת אבטחת המידע הישראלית, הכתה את התחזיות ברבעון השני והעלתה את התחזיות לשנת 2015. החברה סיכמה את הרבעון השני עם הכנסות של 36.4 מיליון דולר, צמיחה של 70% לעומת הרבעון. הרווח הנקי המתואם הסתכם ב-6.6 מיליון דולר לעומת 2.4 מיליון דולר ברבעון המקביל.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מומלצים