שתף קטע נבחר

כך נראה מטר המטאורים הלילה בארץ ובעולם

אלפים - בהם גם ילדים רבים - הגיעו למצפה רמון כדי לחזות במטר המטאורים. "כשיש המון אנשים יחד כל פעם שיש כוכב נופל יש וואו גדול. זו חוויה מדהימה", אמר מנהל תיירות הר נגב. צפו בתמונות ה"כוכבים הנופלים" בארץ ובעולם

רבים בארץ ובעולם נשארו הלילה (יום ה') ערים כדי לצפות במטר המטאורים - הפרסאידים. למצפה רמון הגיעו כ-6,000 איש כדי לחזות במחזה המרהיב בשמיים. צפו בתמונות מהארץ ומהעולם.

 

 
מצפה רמון, הלילה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מצפה רמון, הלילה(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 

 

שיירה של כלי רכב השתרכה לה לאורך כל היום לאזור מצפה רמון. אלפים הגיעו לרובע דרכי הבשמים לצפות בכוכבים הנופלים ואלפים נוספים התמקמו ברחבי הנגב, בחאן בארותיים ובפארק תמנע. "באירועים גדולים שומעים את הנפילות של הכוכבים", אמר אפי פרי מנהל תיירות הר הנגב. "כשיש המון אנשים יחד כל פעם שיש כוכב נופל יש וואו גדול. זו חוויה מדהימה". 

 

מטאור בבוסניה (צילום: AP) (צילום: AP)
מטאור בבוסניה(צילום: AP)

השמיים הלילה בבלארוס (צילום: EPA) (צילום: EPA)
השמיים הלילה בבלארוס(צילום: EPA)

שמי בולגריה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
שמי בולגריה(צילום: EPA)

 

ברובע דרכי הבשמים החשוכה, באירוע שאורגן בין היתר על-ידי סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, האגודה הישראלית לאסטרונומיה ואנשי תיירות הר הנגב - תחת הכותרת "לילה של משאלות", נראה היה כי שמיכת כוכבים נפרשה על פני היישוב הקטן. צעירים ומשפחות ותיירים פרשו שמיכות והקימו אוהלים ברחובות הרובע, בין דוכני אוכל ופאבים ובתי עסק מקומיים.

 

אורנה ארליך מקריית אתא הגיעה למצפה רמון יחד בתה נעמה בת ה-16 ובנה שיר בן ה-18. "שנים לימדתי ילדים על נושא חלל. החלטתי שאחרי כל כך הרבה שנים שאני מלמדת על זה שאני רוצה לראות גם", היא אמרה. "אסטרונומיה זה דבר מאוד מעניין. מדי פעם אנחנו מנסים להסתכל בשמיים בקריות ולא רואים כי יש הרבה זיהום אור. כשאנחנו נוסעים למקום מעט חשוך אנחנו רואים את הכוכבים". הבת נעמה הוסיפה: "יכולתי להסתכל על זה שעות".

 

אלפים הגיעו למצפה רמון (צילום: meteor- רן, לעמ) (צילום: meteor- רן, לעמ)
אלפים הגיעו למצפה רמון(צילום: meteor- רן, לעמ)

 

אוריה רייך הבעלים של פאב "הברך" ניסה לעמוד בקצב. "אנחנו לא רגילים שאלפים מגיעים למקום הזה. רגילים לעבוד יותר רגוע", הוא אומר בחיוך אך מסביר שנערך לכמויות מראש. "תמיד יש פה תחושה שאנחנו הכי קרובים לכוכבים. זה כל השנה ככה. ולילה אחד בשנה כולם מכירים בזה. "אירועים בסדר גודל כזה זו ברכה", אומר ברק נבו, מבעלי מסעדת "הקצה". "מצפה רמון מתמלאת ואפשר לראות שייירות של כלי רכב. כל היום אנשים באו. גם אני יוצא לצפות עם הילדים. אנשים לא מכירים את האוויר של מצפה רמון בקיץ. כשאומרים להביא בגדים חמים באוגוסט הם לא מבינים".

מחזה מרהיב בבריטניה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מחזה מרהיב בבריטניה(צילום: AFP)

מחכים לכוכבים בתמנע (צילום: אלי סגל) (צילום: אלי סגל)
מחכים לכוכבים בתמנע(צילום: אלי סגל)

עוד תמונה מתמנע (צילום: אלי סגל) (צילום: אלי סגל)
עוד תמונה מתמנע(צילום: אלי סגל)

 

ליאורה רובינשטיין מקריית אונו הגיעה עם ילדיה דניאל בן ה-13 ואלון בן ה-9. דניאל סיפר: "אני מתעניין באסטרונומיה. יש לי טלסקופ בבית. באנו לראות את המטר. אצלנו במרכז אין כמעט שום כוכב. מדהים לראות כמה כוכבים יש פה. הייתי כבר כמה פעמים במדבר יהודה כדי לצפות בכוכבים". אלון סיפר כי "אני אוהב מדע. כשאני מסתכל למעלה אני רואה לבן. אני רוצה להיות מדען כשאהיה גדול. אנחנו הולכים הרבה למצפה הכוכבים בגבעתיים".

 

מתן פרידמן מתל אביב הגיע כחלק מצוות של מועדון האסטרונומיה של אוניברסיטת תל אביב. "באתי לספר על המחקרים שנעשים במצפה הכוכבים. האירוע הזה קורה פעם בשנה, תמיד באוגוסט. השמיים פה הרבה יותר חשוכים והאקלים מאפשר לנו לצפות בכוכבים יותר טוב. המועצה מחשיכה את כל העיר כדי להקל עלינו לראות את הכוכבים. אנחנו מסתכלים למעלה ומנסים להבין מה זה כל הנקודות האלה. זה מה שמושך אנשים לפה, להבין מה קורה מעבר לחיי היום יום. לשמוע מה עוד אפשר לדעת על הכוכבים האלה שאנחנו רואים כל יום מעל הראש".

 

 

משה מאירפלד מלונדון הגיע עם ששת ילדיו בני שנתיים עד 20. "אחת נשארה בבית בלונדון", הוא אמר. "זה לפגוש את הבורא. זה אירוע מיוחד מאוד. טוב להיות ביחד ולראות משהו שהרבה אנשים לא זוכים לראות. מנפלאות הבורא". יהודה בן ה- 8 סיפר כי "בלונדון אני לא רואה כוכבים כאלה".

 

גם לפארק תמנע הגיעו מאות כדי לצפות במטר המטאורים. דרור מקיבוץ קטורה אמר: "כיף לצאת למדבר בלילות שהאוויר נעים ובמיוחד שיש לילה של כוכבים נופלים".

 

שר המדע, דני דנון, אמר לרגל האירוע, "חקר החלל הוא אחד הדרכים המלהיבות שדרכן ניתן ליצור שיח משותף בין אזרחי ישראל מכל קצוות הארץ ולהביא מדע באופן חווייתי לילדים ונוער. הגעתם של אלפים למצפה רמון מעידה על כך שההתעניינות בנושא עולה וגוברת. משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל ימשיך להנגיש ולפתח תכניות על מנת לחשוף את כלל הציבור הישראלי לתחום החלל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מטאור הלילה בבלארוס
צילום: EPA
מומלצים