שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

קצה הדבשת: לטפס את הקילימנג'רו עם גמל

קבוצת מטיילים מדובאי הצליחה לטפס על הר הגבוה ביותר ביבשת אפריקה - עם שני גמלים. איך הם עשו זאת ומדוע נדרשה התערבות מלכותית?

 

 

איחוד האמירויות מנסה בשנים האחרונות להראות לעולם שהיא מצליחה להמציא את עצמה כל פעם מחדש עם כיבוש גבהים שטרם נראו. קבוצת מטיילים מהמדינה המפרצית הצליחה לקבוע הישג יוצא דופן: להגיע לפסגת הר הקילימנג'רו, הגבוה ביותר באפריקה - בליווי שני גמלים.

 

עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

עוד חדשות בעולם :

 

מסעם, הראשון מסוגו בהר הקילימנג'רו, מסופר במלואו בכתבה שפרסמה בימים האחרונים ברשת האמריקנית CNN. כמו כן, הוא תועד בסרט דוקומנטרי בשם "לטפס את הקילימנג'רו עם גמל" שנחשף לפני כחצי שנה וניתן לצפייה במלואו ביוטיוב

העומד בראש החבורה בת שישה מטפסים, הוא המטייל הוותיק עוואד מוחמד בן מג'רין, מאיחוד האמירויות, בן 48, שהקדיש את המסע השונה שלו עם שני הגמלים למדינתו כשהניף את דגלה על פסגת ההר המתנשא לגובה 5,895 מטרים. לא בכדי נבחרו דווקא גמלים ללוות אותם במסעם. לבהמות אלה ישנה היסטוריה ארוכה בתולדותיה של המדינה המפרצית בדומה למדינות אחרות במרחב המזרח תיכוני.

 

המסע הלא-פשוט הזה התרחש בדצמבר 2014 ונמשך עשרה ימים, כולל הטיפוס מההר והירידה ממנו. הקבוצה כללה בין השאר את סעיד אל-מעמרי, הראשון מאיחוד האמירויות שהגיע לפסגת הר האוורסט ואת אחמד אל-קאסמי, איש בצבא תימן לשעבר שברוחו הייתה משימה אחת: לחצות את יבשת אפריקה על גמל.

 

כיצד שרדו הגמלים?

מסתבר שעוד לפני האתגר הפיזי והנפשי בטיפוס עצמו נתקלו קבוצת המטפסים השאפתנית במכשול לא צפוי. השלטונות בטנזניה לא הסכימו בהתחלה לאפשר לקבוצה לטפס עם הגמלים, אולם התערבותו של יורש העצר של דובאי, השייח חמדאן בן מוחמד אל מכתום, הצילה את המצב והאישור המיוחל הושג.

התכנון היה מהיר להפליא ובן מג'רין השאפתן, שמשמש גם כראש אגודת מטיילי האמירויות, וחבריו ארגנו את המסע תוך שלושה שבועות בלבד. ההכנות כללו בין השאר אימון והכשרה של הגמלים באזורים זעביל וא-שנדעה בדובאי.

 

השישה הצליחו להתגבר על אתגרים קשים במהלך מסעם: שינויי מזג האוויר, ירידת הטמפרטורות, המחסור בחמצן. אך מה עם הגמלים? הם סבלו בעיקר מחבלות ופציעות בשל קשיי הדרך. "הגמלים נזקקו לתשומת לב מיוחדת כדי

שלא ייפגעו", סיפר בן מג'רין ל-CNN, שהבהיר כי "למרות הקושי לנשום והשלג, הענקנו לגמלים תשומת לב רבה והגנו עליהם מפני הקור".

 

המטייל מאיחוד האמירויות העיד כי ההגעה לפסגה עם הגמלים והצבת דגל איחוד האמירויות לוותה בתחושות מעורבות. "כשהגענו לפסגה לא חגגנו הרבה כיוון שידענו שהירידה עדיין לפנינו ולא מדובר לא פשוט כיוון שהרגליים של הגמלים ארוכות. למרות זאת ההישג שלנו ייחודי והתחושה הייתה ממש טובה".

 

בעזרת סבלנות רבה וידע מצד המדריכים המקומיים והסבלים, הצליחה הקבוצה לעלות ולחזור ללא נפגעים. לדבריו, "לא חשבנו שזה יהיה כל כך קשה, אבל כשאתה עושה את הטיול, זה בדם שלך, אפילו אם אתה חושב שצריך לעצור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים