שתף קטע נבחר

מדד יולי עלה ב-0.2%; מדד הדיור זינק ב-1%

לעליית המדד תרמו בעיקר התייקרויות של 3.9% במחירי הירקות טריים, 1% במחירי הדיור ו-0.5% במחירי התחבורה. למרות העלייה, האינפלציה בפועל המחושבת 12 חודשים לאחור, ממשיכה להיות שלילית

מדד המחירים לצרכן לחודש יולי עלה ב-0.2%. כך פרסמה בצהריים (ו') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. למרות העלייה שנרשמה במדד החודש שעבר, האינפלציה בפועל המחושבת 12 חודשים לאחור, ממשיכה להיות שלילית, בשיעור של מינוס 0.3% והיא נמצאת לכן עדיין מתחת לגבול התחתון של תחום יעד האינפלציה שקבעה הממשלה (1%-3%).

 

לכתבות נוספות על מדד המחירים לצרכן

 

לעליית המדד בחודש עבר תרמו בעיקר העליות בסעיפי התצרוכת הבאים: ירקות טריים (3.9%), דיור (1%) ותחבורה (0.5%). עליות אלה קוזזו בחלקן על ידי ירידות במחירי ההלבשה וההנעלה (6.6%), פירות טריים (1.8%) וריהוט וציוד לבית (0.8%).

 

מדד יולי לא אמור להשפיע על החלטת הריבית לחודש ספטמבר. ההערכה לכן היא שחברי הוועדה המוניטרית של בנק ישראל יחליטו בסוף החודש להשאיר את הריבית חודש נוסף ללא שינוי, בנקודת השפל של 0.1%. זאת בעיקר בשל ההערכה של בנק ישראל שהאינפלציה במשק צפויה לשוב אל תוך תחום היעד שקבעה הממשלה במהלך השנה הקרובה גם ללא נקיטת מהלכים דרסטיים בתחום הריבית.

 

במקביל לפרסום מדד המחירים לצרכן, פרסמה הלמ"ס אינדיקטורים נוספים בשוק הדיור שאינם נכללים במדד. על פי מדד מחירי הדירות, מהשוואת העסקאות שבוצעו בחודשים מאי 2015-יוני 2015, לעומת העסקאות שבוצעו בחודשים אפריל 2015-מאי 2015, נמצא כי מחירי הדירות עלו ב-0.8%. עליה זו מבטאת את שינוי המחירים בניכוי שינויי האיכות בתמהיל ובסוג הדירות. הנתון אינו סופי מאחר שקיימות עסקאות נוספות שבוצעו בתקופה זו וטרם דווחו.

 

מהשוואת העסקאות בתקופה שבין מאי 2015 ל-יוני 2015, לעומת התקופה שבין מאי 2014 ל-יוני 2014, מתברר כי המחירים עלו ב-4.4%.

 

עוד בערוץ הצרכנות: כך תשוו מחירים עבור סל הקניות שלכם 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים