הבורסה ננעלה ביציבות: דסק"ש קפצה ב-19%, סלקום ואי.די.בי עלו ב-7%
המדדים ת"א 25 ו-100 ננעלו ללא שינוי. מניית מזרחי עלתה ב-2.8% לאחר הדו"חות; חברת אדמה הודיעה על מיזוג עם חברה סינית והקפיצה את המניות בקבוצת אי.די.בי; מחזור המסחר הסתכם ב-1.3 מיליארד שקל
המסחר בבורסה לניירות ערך בתל-אביב ננעל ביציבות במדדים המובילים. קבוצת אי.די.בי עמדה במרכז המסחר ביום המסחר שננעל ביציבות - דסק"ש קפצה ב-19%, סלקום ואי.די.בי עלו ב-7% במחזורים גבוהים. במקביל נמשכו פרסומי הדו"חות לרבעון השני כשבנק מזרחי טפחות עלה ב-2.8% לשיא כל הזמנים. מחזור המסחר הסתכם ב-1.3 מיליארד שקל
מדדי המניות
מדד תל אביב 25 ירד ב-0.12% ל-1,717 נקודות. מדד תל אביב 100 עלה ב-0.09% ל-1,498.75 נקודות.
מדד הבנקים ירד ב-0.48% ל-1,514.54 נקודות. מדד הנדל"ן ירד ב-0.38% ל-461.23 נקודות.
ברקע המסחר
המשקיעים בבורסה של תל אביב יפנו את תשומת הלב לשתי חזיתות במקביל: בחזית החוץ, הבורסות העולמיות חוזרות היום לפעילות ופותחות שבוע מסחר חדש, שינחה גם את המגמה בבורסה המקומית. במבט פנימה, דוחות הרבעון השני ימשיכו לרכז את מוקד תשומת הלב - כשמזרחי טפחות יפתח הבוקר את עונת דוחות הבנקים הגדולים.
הבוקר באסיה רושמת הבורסה בשנגחאי ירידה קלה של 0.1%, האנג סנג נחלש ב-1% ומנגד ניקיי רושם בטוקיו עלייה קלה של 0.2%. הנפט נסחר בירידה של 1.3% ומחיר של 42 דולר לחבית. החוזים העתידיים על המדדים באירופה ובניו יורק נסחרים בשעה זו ביציבות יחסית.
מניות מרכזיות
אחרי שבנק מזרחי דיווח על רווחי שיא - המניה מגיבה וקופצת לשיא היסטורי. שווי השוק של הבנק עומד על 11.9 מיליארד שקל - שני רק לפועלים (29.2 מיליארד שקל) ולאומי (24.5 מיליארד שקל).
מניית אל על עלתה ב-5.6% ביום שלישי רצוף של עליות חדות - ביומיים האחרונים רשמה המניה זינוק של 6.8% (אתמול) ו-6% (בשישי). מתחילת אוגוסט רשמה המניה קפיצה של 42% - ומתחילת 2015 של 150%. המשך הירידות בנפט תורם לסנטימנט החיובי החזק במניה.
אפריקה נכסים של אפריקה ישראל פרסמה דוחות: החברה רשמה הכנסות מהשכרת והפעלת נכסים של 92.8 מיליון שקל, מול 103.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד – ירידה המיוחסת לפיחות ביורו. הרווח התפעולי הרבעוני גדל ב-62% ל-85.8 מיליון שקל. שורת הרווח רשמה ירידה חדה ל-7.2 מיליון שקל, מול 105 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד – ברבעון השני של 2014 רשמה החברה רווח חד פעמי של 35 מיליון יורו.
קבוצת ברן מדווחת הבוקר על קבלת הודעת משרד הבינוי על ביטול זכייתה במכרז למתן שירותי ניהול עבודות פיתוח תכנון וסיוע בשיווק עבור משרד הבינוי. על פי הודעה שקיבלה, ועדת המכרזים שינתה את החלטתה וכי הודעת הזכייה. שנשלחה לחברה מבוטלת. "החברה ביקשה לקבל לידיה את המסמכים הרלוונטים הקשורים להחלטה ובהתאם שוקלת החברה את צעדיה בעניין".
מזרחי טפחות פותח את עונת הדוחות: מדד המחירים לצרכן שעלה ברבעון השני ב-1.1% דחף את הבנק להציג רווח שיא רבעוני של 330 מיליון שקל- עליה של 7.5% לעומת הרבעון המקביל. המדד החיובי הקפיץ את הכנסות הריבית של הבנק ב-17% ואלו הסתכמו ב-1.08 מיליארד שקל. הרווח שיקף תשואה להון של 12.4% וזאת בהשוואה ל-12.7% ברבעון המקביל אשתקד.
דסק"ש הודיעה אתמול כי היא בוחנת עסקה במסגרתה יועברו כל האחזקות באדמה (40% של דסק"ש, 60% לכימצ'יינה) לחברה הסינית סנונדה (Hubei Sanonda), בעסקת החלפת מניות. לאחר העסקה תהיה אדמה חברה בבעלות מלאה של סנונדה, הנסחרת בבורסת שנזן הסינית. לאחר העסקה תהפוך אדמה לחברה בת בבעלות מלאה של סנונדה, ודסק"ש (באמצעות כור שבשליטתה המלאה) תהא בעלת מניות בסנונדה.