שתף קטע נבחר

מנות שף מקופסאות שימורים

ליל שימורים: כשאומרים לכם "קופסת שימורים" אתם מיד נזכרים בלוף הצבאי? תתפלאו, אבל אפשר לקבל גם חוויה אחרת - השף איל מרון מגיש שלושה מתכונים קלים, זולים ומהירים להכנה מקופסאות שימורים. ולא חייבים לגלות לאורחים את הסוד

 

 

סלט מלפפונים עם סרדינים

המצרכים (ל-2 מנות):

3 מלפפונים קלופים

3 גבעולי סלרי חתוכים דק

1 בצל סגול קלוף, חתוך לפרוסות דקות

חופן עלי שמיר, קצוצים

1/4 פלפל חריף, קצוץ

1 לימון טרי, סחוט למיץ

מעט מלח

1 קופסת סרדינים בשמן זית

2 כפיות מהשמן של הסרדינים

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את המלפפונים לאורכם. מסלקים בעזרת כף את הגרעינים.
  2. קוצצים את המלפפונים.
  3. בקערת ערבוב שמים את המלפפונים, מוסיפים את הסלרי, הבצל, השמיר, הפלפל החריף, מיץ הלימון, המלח והשמן, ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מוסיפים את הסרדינים, מערבבים שוב, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

שפרוטים עם לבנה וזרעי עגבניה

המצרכים (ל-4 מנות):

150 גר' לבנה

160 גר' שפרוטים מקופסת שימורים

2 עגבניות

1 כף שמן זית

חופן עלי נענע, חתוכים דק

 

אופן ההכנה:

  1. שמים לבנה בצלחת שטוחה ומורחים אותה על הצלחת בתנועת סיבוב.
  2. מניחים באמצע את השפרוטים.
  3. מפזרים בעזרת כפית את זרעי העגבניה, סוחטים את מיץ העגבנייה ומתבלים בשמן זית.
  4. מפזרים את הנענע מעל הכל ומגישים.

 

סלט תפוחי אדמה ובקלאו

המצרכים (ל-3 מנות):

4 תפו"א גדולים

1/2 כוס שמן חמניות

1/3 כוס חומץ

קמצוץ סוכר

1 בצל קלוף, חתוך לרצועות דקות

מעט מלח ופלפל שחור

1 קופסת שימורים של בקלאו (דג קוד משומר במלח)

בצל ירוק, חתוך (לקישוט)

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים סיר מים עם מלח. מכניסים את תפוחי האדמה לסיר ומרתיחים אותם כ-15 דקות (שלא יהיו רכים מדי). מוציאים מהמים, מקררים, קולפים וחותכים לקוביות.
  2. מוזגים לקערה את השמן והחומץ, ומוסיפים את הסוכר.
  3. מערבבים היטב ומוסיפים את רצועות הבצל.
  4. מוסיפים לקערה את קוביות תפוחי האדמה. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל.
  5. אופן ההגשה: מניחים על צלחת ערמה מהסלט, מוסיפים את הבקלאו ומקשטים בבצל ירוק.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
מתכוני שף מקופסאות שימורים
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים