שתף קטע נבחר

העצמאים לממשלה: תדאגו לנו כמו לברוני הגז

נשיא ארגון העצמאים והעסקים הקטנים תקף את מדיניות הממשלה בעקבות נתוני ההאטה במשק: "אם הייתה דואגת לאינטרסים של העסקים הקטנים והעצמאים כפי שהיא דואגת לברוני הגז, המשק היה במצב טוב יותר"

בעקבות פרסום נתוני הלמ"ס, שלפיהם המשק צמח ברבעון השני של השנה ב-0.3% בלבד , תקף היום (ג') נשיא להב, ארגון העצמאים והעסקים הקטנים, את מדיניות הממשלה. "אם ממשלת ישראל הייתה דואגת לאינטרסים של העסקים הקטנים והעצמאים כפי שהיא דואגת לברוני הגז, כלכלת ישראל הייתה נראית אחרת והמשק היה במצב טוב יותר", אמר רו"ח אהוד רצאבי. 

 

 

לדברי רצאבי, "ההאטה משפיעה באופן ישיר על מגזר העסקים הקטנים אשר רובו ככולו פועל בשוק המקומי. מגזר זה פועל ללא כל כריות ביטחון עסקיות וסוציאליות, ורגיש הרבה יותר לתנודות כלכליות. המשך הירידה בתוצר העסקי יוביל לפגיעה בעסקים הקטנים, אשר כלל לא בטוח שיוכלו להתאושש ממנה וזה בזמן שגם ככה רבים מהם נאבקים כדי לשרוד. לצערי הרב, גם התקציב המוצע יחד עם חוק ההסדרים אינם מציעים פתרון ממשי למצוקתם של העסקים הקטנים, לעודף הרגולציה והפריון הנמוך".

 

רצאבי קרא לממשלה לנקוט מספר צעדי סיוע מידיים למען העסקים הקטנים: הורדת חסמים ביורוקרטיים, רגולטוריים ופיננסיים, ליווי העסקים והענקת זכויות סוציאליות מלאות לעצמאים, הגדלת היקף הביטחונות וערבויות המדינה לאשראי המיועד לעסקים קטנים, תמיכה ביצוא, הכשרה מקצועית ויצירת הפחתת הארנונה לעסקים.

 

"על אף שקיימות המלצות ממשלתיות בתחום מתן העדפה והתאמת מכרזים ממשלתיים לעסקים קטנים ובינוניים, לא נעשה דבר לקידום הנושא, לא על ידי חברות במכרזים ממשלתיים ולא בחקיקה", אמר נשיא להב. "הגיעה העת שהממשלה תעביר חקיקה המחייבת להפנות אחוז מסוים מהמכרזים לעסקים קטנים".

 

התעשיינים: 1,300 אישר פוטרו

ביום ראשון פרסמה הלמ"ס כי המשק הישראלי צמח ב-0.3% בלבד ברבעון השני של השנה. זאת, לאחר צמיחה של 2% ברבעון הראשון ו-6.2% ברבעון הרביעי של 2014, שעמד בסימן התאוששות ממבצע "צוק איתן. גם ברבעון המקביל בשנה שעברה, צמח המשק בשיעור שנתי גדול בהרבה, של 3.3%.

 

אתמול התבטא בנושא גם נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש. "ממשלת ישראל צריכה לצאת מהתרדמת בטיפולה במשבר היצוא ומהר", אמר ברוש. "המציאות הקשה היא שהמשק מתדרדר לקיפאון - תעשיינים מתריעים מזה זמן רב שהיצוא בהתדרדרות, אך אין מי שיקשיב.

 

"הירידה החדה ביצוא, בתפוקה התעשייתית ובמספר העובדים בתעשייה - כשרק בחודשים האחרונים פוטרו ממפעלים ברחבי הארץ למעלה מ-1,300 איש, הם תמרור אדום מהבהב, שאסור להתעלם ממנו. מגמה זו היה ותימשך, תוביל את המשק למיתון של ממש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים