שתף קטע נבחר

מוצגים מהבית הראשון - למוזיאון התנ"ך בוושינגטון

גלריה מרכזית שתציג מאות פריטים מאוצרות מדינת ישראל, ובהם מימי הבית הראשון והשני - תוקם במוזיאון התנ"ך, שעתיד להיפתח בוושינגטון בשנת 2017, בהשקעה של כ-400 מיליון דולרים. רשות העתיקות ומוזיאון התנ"ך סיכמו על שיתוף הפעולה הייחודי: "ישמש כחלון ראווה לאוצרות המדינה"

יוצגו במוזיאון: כלי חרס מלכיש, עיר דוד וערד, מאות 8'-7' לפנה"ס (צילום: מידד סוכובולסקי, באדיבות רשות העתיקות) (צילום: מידד סוכובולסקי, באדיבות רשות העתיקות)
יוצגו במוזיאון: כלי חרס מלכיש, עיר דוד וערד, מאות 8'-7' לפנה"ס(צילום: מידד סוכובולסקי, באדיבות רשות העתיקות)

 

מציאות מדומה, הולגראמות ופריטים ישראליים עתיקים: רשות העתיקות ומוזיאון התנ"ך בוושינגטון סיכמו בימים אלה על שיתוף פעולה ייחודי בין שני המוסדות, במהלכו תוקם גלריה של הרשות ברחבה מרכזית במוזיאון, ובה יוצגו מאות פריטים מאוצרות המדינה המיצגים את התקופות המקראיות והברית החדשה.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>   

 

בין השאר, יוצגו מממצאים כדוגמת חותמות וטביעות חותם מימי הבית הראשון, כלי אבן ובהט, תכשיטים, צלמיות, כלי זכוכית מימי בית השני, שאת חלקם ניתן לראות בתמונות שבכתבה.

 

כל מה שחדש ומעניין - בערוץ היהדות :

 

מוזיאון התנ"ך בוושינגטון הבירה, צפוי להבנות בשטח כולל של 48 אלף מ"ר, וימוקם סמוך לבנין הקפיטול ולשדרת המוזיאונים. הוא צפוי להיפתח בטקס חגיגי בחודש נובמבר 2017. תקציבו עומד על 400 מיליון דולרים, ובתכנון – גם הקרנת הולוגרמות ושימוש ב"מציאות מדומה" בכדי להמחיש למבקרים את סיפורי התנ"ך.

 

כלי זכוכית בני כאלפיים שנה שנמצאו במערת קבורה בחקל דמא, ירושלים (צילום: מידד סוכובולסקי, באדיבות רשות העתיקות) (צילום: מידד סוכובולסקי, באדיבות רשות העתיקות)
כלי זכוכית בני כאלפיים שנה שנמצאו במערת קבורה בחקל דמא, ירושלים(צילום: מידד סוכובולסקי, באדיבות רשות העתיקות)

 

"שיתוף הפעולה ההיסטורי של רשות העתיקות ומוזיאון התנ"ך, ישמש כחלון ראווה לאוצרות המדינה", אמר ישראל חסון, מנהל רשות העתיקות. "הוא ירגש מיליוני מבקרים בשנה, שיפגשו ממצאים מוחשיים מהארכיאולוגיה וההיסטוריה של ארץ ישראל - ערש התנ"ך והברית החדש".

 

אוסף פרטי של 40 אלף פריטים

במוזיאון יוצגו גם ממצאים פרטיים של משפחת גרין, המחזיקה במה שנחשב לאוסף הפרטי הגדול ביותר של פריטים הקשורים לתנ"ך ולברית החדשה.

 

גביע חרס מעוטר בצביעה ובפני אדם, מתוך מטמון כלי פולחן בתל קשיש, מתוארך לתקופה הכנענית המאוחרת, המאה ה-13' לפנה"ס ()
גביע חרס מעוטר בצביעה ובפני אדם, מתוך מטמון כלי פולחן בתל קשיש, מתוארך לתקופה הכנענית המאוחרת, המאה ה-13' לפנה"ס

 

לדברי קרי סאמרס, נשיא מוזיאון התנ"ך האמריקאי, השיתוף עם הרשות הישראלית נולד במטרה להציג אוספים ייחודיים מרחבי העולם. "בזמן ההקמה ידענו שנוכל לעשותו טוב יותר אם נשתף פעולה עם אחדים מהאוספים הטובים בעולם", אמר. "שיתוף הפעולה עם רשות העתיקות, האחראית בישראל על אוצרות המדינה, יחד עם 40 אלף הפריטים שבאוסף משפחת גרין, ייצור סטנדרט חדש של חוויה מוזיאלית שכמותה טרם הייתה״.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לאוניד פדרול- קביטקובסקי
כן פולחני פלישתי מבור הטמנה ביבנה, מתוארך לתקופת הברזל מאות 8'-9' לפנה"ס
צילום: לאוניד פדרול- קביטקובסקי
צילום: מוזיאון התנ"ך
חלק משדירת המוזיאונים של וושינגטון
צילום: מוזיאון התנ"ך
מומלצים