שתף קטע נבחר

"לכלכה" על הגרוש ותפצה אותו ב-125 אלף ש'

אישה התאמצה להשחיר את בעלה לשעבר בעיני ילדיהם וגם הלכה רחוק מדי כדי למנוע ממנו להגיע לבתי הספר שלהם. שופט קבע שהיא תשלם על כך

במסגרת סכסוך גירושים ניסתה אישה להשחיר את דמותו של בעלה לשעבר, ולשם כך הסיתה את ילדיה וניסתה למנוע את כניסתו למוסדות החינוך שבהם למדו. בעקבות תביעת לשון הרע שהגיש נגדה קבע בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב כי היא תיאלץ לפצות אותו ב-125 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

הסכסוך בין בני הזוג מתנהל בבית המשפט מאז 2011. תחילה הייתה זו האישה שתבעה מהגבר מזונות, משמורת ועוד. בינתיים בני הזוג התגרשו, וב-2014 היה זה הגבר שפנה לבית משפט לענייני משפחה בטענה שגרושתו מפרסמת נגדו לשון הרע, תוך כדי שהיא עושה "שימוש ציני ואכזר" בשלושת ילדיהם הקטינים.

 

לדבריו, בנובמבר 2011 היא הגישה נגדו תלונת שווא במשטרה על תקיפה שנסגרה מחוסר אשמה. במקביל היא גם ביקשה צו הגנה, שלא קיבלה לבסוף. כל אלה לא מנעו ממנה לשלוח למוסדות החינוך של הילדים העתק מההחלטה זמנית שאסרה עליו לפגוע במבקשת או בילדים, תוך דרישתה מהם למנוע את כניסתו.

 

בנוסף הוא טען שגרושתו נהגה לקשור בלילות את דלת חדר הילדים בחבל עבה וסיפרה לילדיהם ולאורחיה שהיא נאלצת לעשות זאת משום שהיא חוששת שיפרוץ לביתם. לדבריו היא העלילה עליו שהוא פוגע מינית בבתם, ופרסמה תמונות שבהן הילדה שוכבת עליו בתוספת כיתוב שלפיו הוא מחכך בה את איבר מינו.

 

לסיכום טען התובע כי מעשי אשתו לשעבר פגעו בשמו הטוב, שהושחר בפני ילדיו, מוסדות החינוך שלהם, סביבתו הקרובה ואפילו סניף הבנק שלו, ודרש פיצוי של 400 אלף שקל מכוח חוק איסור לשון הרע.

 

כשהכנסת סערה סביב חוק לשון הרע ב-2011:

 

הגרושה טענה מנגד שהוא מנסה לפצות את עצמו על ה"נזק" שנגרם לו כתוצאה מפסק הדין בתביעה רכושית שהתנהלה ביניהם, ובמסגרתה נקבע כי מגיעות לה חצי מהזכויות על הבית. לדבריה, פניותיה לרשויות החוק ומוסדות החינוך נבעו מרצונה להגן על ילדיה ואין בהן משום לשון הרע.

 

השופט נפתלי שילה הבהיר כי העובדה שתיק משטרה שנפתח נגד התובע נסגר בסופו של דבר מחוסר אשמה לא מלמדת בהכרח על כך שתלונת האישה הייתה שקרית. הוא קבע גם שהבעל לא הוכיח שגרושתו פרסמה את התמונה שלו ושל בתו בקרב צדדים שלישיים.

 

עם זאת, השופט קיבל את עדויות נציגי מוסדות הציבור, שסיפרו כי התובע הוא אב מסור וטוב לב, ואישרו שגרושתו ניסתה לפעול באופן כוחני למניעת כניסתו למוסדות השונים חרף העובדה שלא היה נגדו צו הרחקה. השופט דחה את טענת האישה כי פעלה בתום לב, וציין וכי מעשיה, בהם קשירת החבל סביב דלת החדר של הילדים, מהווה העברת מסר קשה שלפיו אביהם הוא איש מסוכן.

 

לפיכך הורה השופט לאישה לפצות את בעלה לשעבר ב-125 אלף שקל עבור הפרסומים במוסדות החינוך וקשירת החבל, שפגעו בדימויו בעיני ילדיו והשפילו אותו ברבים. בנוסף תשלם האישה גם הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 20 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד מיכאל וויס
  • ב"כ הנתבע: עו"ד שירלי גלילי-אורלובסקי
  • עו"ד הילה בורנשטיין עוסקת בדיני משפחה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים