שתף קטע נבחר

הצצה לענק הטכנולוגיה הסיני

פס ייצור ללא מגע יד אדם, בדיקות קפדניות וגם סלפי לסיום. דרור בנגל הוזמן לביקור בחברת Huawei וחזר מלא בחוויות

בדרום סין ממוקמת חברת הטלפונים הניידים Huawei, שרק סמסונג ואפל גדולות ממנה. על מקום שבו היה כפר דייגים צמחה עיר מפלצתית, שבה חברת הענק המעסיקה 150 אלף עובדים.

 

 (צילום: דרור בנגל) (צילום: דרור בנגל)
(צילום: דרור בנגל)

 

 

מרכז השליטה של החברה ממוקם בעיר שנג'ן במחוז גואנגדונג, אזור פסטורלי בדרום סין. שאנזן שנחשבת לאחת מחמש הערים המתפתחות במהירות בעולם. היא הייתה עד לפני 30 שנה כפר דייגים קטן עם אוכלוסייה של כ-30,000 תושבים. היום מתגוררים בעיר לא פחות מ-10 מיליון תושבים והיא מהווה בסיס אם לענקיות הייטק כגון טושיבה, פוקסקון IBM ועוד.

 

מחקר וחדשנות

את תחילת הסיור אנחנו פותחים במרכז החדשנות של החברה. תצוגת תכלית מדהימה שממחישה עד כמה החברה מאמינה שכדי להוביל את עולם התקשורת יש צורך בהשקעות אדירות במחקר וחדשנות. 45% מכוח האדם של huawei מרוכז בלהמציא את המחר ולא מדובר בסלוגן. לחברה תקציבי עתק של 5 מיליארד דולר בשנת 2014.

 (צילום: דרור בנגל) (צילום: דרור בנגל)
(צילום: דרור בנגל)

 

Huawei הוקמה כחברת תשתית וציוד לרשתות הסלולר. רק בשנת 2009 החלה לייצר גם מכשירי סלולר. במטה החברה

 מסתכלים קדימה אל עבר עתיד מהיר יותר עם רשת תקשורת בדור 5, שצפויה להיות זמינה בבריטניה ב-2020. המשמעות על רגל אחת היא שבעוד כמה שנים יהיה לנו אינטרנט סלולרי מהיר פי 100 מהמוכר לנו כיום, ברשת הדור הרביעי הממוצעת.

 

גם בחטיבת המכשירים הסלולרים התוכניות לא פחות גרנדיוזיות. מכשירי החברה נמכרים בקצב הגובר בכל רבעון ואף ברבעון האחרון נמכרו מעל 30 מיליון מכשירים ברחבי העולם, נתון שמביא את החברה להיות יצרנית מכשירי הסלולר השלישית בגודלה בעולם - אחרי סמסונג ואפל. החברה ממשיכה בפיתוח ליין מוצרי מובייל הכוללים סמארטפונים מתקדמים, טאבלטים , שעונים חכמים, אביזרים לבית החכם ועוד מוצרים נוספים בקנה.

 

בדיקות מעבדה

ביום השני לסיור הגענו לבניין בן חמש קומות, שכולו מוקדש לבדיקת מכשירי החברה בתנאים שונים . סדרת הבדיקות כללה הטחת מכשיר מגבוה של כמטר בעוצמה לרצפת בטון. במתקן אחר זרוע רובטית הכניסה והוציאה בתנועה חדה פלאג טעינה אל תחתית המכשיר ללא הפסקה. בתחנה שלישית הוצב מכשיר הבוחן את גבול יכול המכשיר לספוג עומס במרכז הטלפון מבלי לגרום לו להתעקם. בקומות נוספות בבניין הוצבו מקררים ותנורים אשר בדקו את עמידות חלקי המכשירים לטמפרטורות קיצוניות.

 (צילום: דרור בנגל) (צילום: דרור בנגל)
(צילום: דרור בנגל)

 (צילום: דרור בנגל) (צילום: דרור בנגל)
(צילום: דרור בנגל)

 (צילום: דרור בנגל) (צילום: דרור בנגל)
(צילום: דרור בנגל)

 (צילום: דרור בנגל) (צילום: דרור בנגל)
(צילום: דרור בנגל)

 

על פס הייצור

אני מודה, מפעל סיני טיפוסי רחוק מאוד ממה שציפיתי. בדמיוני פס היצור מורכב משרשרת ילדים עם קבקבי עץ עומדים בטורים אינסופיים ומרכיבים טלפונים סלולרים תחת נרות שעווה ואוויר דחוס . במקום זאת גיליתי פס ייצור מתקדם וכמעט ללא מגע אדם .

 

תחילת המסע מתחיל בלוח אם מחורר בצבע ירוק. אל לוחות האם מתווספים רכיבים וחלקים ככל שהמסע מתקדם, בכל תחנה זרועות רובוטיות מלחימות רכיבים אלקטרוניים, מיקרופונים וחלקי אלומיניום עליהם ירכיבו בהמשך את כרטיסי ה-SIM והזיכרון. הכל קורה לבד, בשקט מופתי כמעט, כמו ריקוד סיני מסורתי לצלילי מוזיקה משונה עם כיאוגרפיה מתוכננת ומתוזמנת לקפידה.

 

החלק שהדהים אותי לא פחות היה בסופו של התהליך, כאשר נפלטים זה אחר זה מכשירים כמעט מוכנים. הם עוברים לבדיקה ידנית ( אני חושד שגם העובדים מתוכנתים קצת ...) צוות של חמישה אנשים עוברים מכשיר מכשיר (!!!) ופשוט בודקים את כל הפיצ'רים החל מהחיבור לאינטרנט, הפעלת צלילים ולסיום אפילו מצלמים סלפי (צילום הסלפי מהווה גם הוכחה עבור הבודקים שהמכשיר עבר את המבחן ונמצא כשיר).

 

חמש עובדות שלא ידעתם על Huawei

1. על פי נתוני החברה בשנת 2014 huawei מכרה 75 מיליון מכשירי סלולר. נתון זה הופך אותה ליצרנית מכשירי סלולר השלישית בגודלה אחרי סמסונג ואייפון .

2. משמעות השם huawei היא "סין נפלאה"

3. החברה נוסדה בשנת 1987 וכיום מעסיקה 150,000 עובדים

4. מייסד החברה רן ז'נגפיי הקקים את החברה בגיל 42 . את שנת 2104 החברה סגרה עם מחזור של 46.6 מיליארד דולר.

5. מרכז המחקר והפיתוח של החברה נודע כ"בית הלבן" בגלל עיצובו, הדומה בצורה מפליאה לאחיו ששוכן בוושינגטון

 

 

 

חברת אלפא טלקום, נציגת huawei בישראל, השיקה לפני כמה שבועות את מכשיר הדגל שלה ה-P8 . ההשקה לוותה בקמפיין שכמעט לא היה ניתן לפספס בתקציב עתק ובכיכובם של השחקנית גל גדות והזמר מוקי, מה מביא את ענקית התקשורת להתעניין בשוק הישראלי ולהזרים תקציבים ומשאבים רבים.

 

הכותב היה אורח חברת huawei בסין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים