שתף קטע נבחר

פרסום ראשון: המסתננים שישוחררו מחולות לא יורשו להיכנס לת"א ולאילת

אושרה תוכניתו של השר סילבן שלום, שמבקש למנוע את הגעתם של מבקשי המקלט לשניים מהיעדים הפופולריים יותר של השוהים הבלתי חוקיים. השחרור יתבצע בימים שלישי ורביעי. ההגבלה: באמצעות סימון על אשרת השהייה

המערכת המשפטית נתנה היום (א') אור ירוק לתוכנית של שר הפנים סילבן שלום: כ-1,200 מבקשי מקלט שישתחררו השבוע ממתקני חולות וסהרונים בעקבות החלטת בג"ץ לא יוכלו להיכנס לתל אביב או לאילת.

 

פסיקת בג"ץ (ראו להלן) הגבילה את משך הזמן שבו ניתן להחזיק במבקשי מקלט ללא משפט, וחייבה את שחרורם תוך כשבועיים. השר שלום קבע כי 600 ישוחררו ביום שלישי ו-600 נוספים ביום רביעי. מכיוון שעל פי פסיקת בג"ץ הושארה בידיו הסמכות להחליט לאן להעביר את מבקשי המקלט, הוא קבע שהם לא יורשו להגיע לתל אביב, שבה מתגוררים עשרות אלפי שוהים בלתי חוקיים, ולא לאילת, אשר עשרה אחוז מתושביה כיום הם שוהים בלתי חוקיים.

 

בעקבות ההתייעצות המשפטית החליט השר שלום להכניס לאילת מדי בוקר 1,500 עובדים ירדניים דרך מסוף הגבול, והם יחזרו לבתיהם מדי ערב. הוחלט שהעובדים יועסקו בעבודות לא נדרשות בעיר כדי שלא לתפוס מקומם של חיילים משוחררים.

 

האכיפה תתבצע באמצעות כיתוב באשרות השהייה של מבקשי המקלט (מסוג 2א5'), שיגביל את כניסתם לאזורים הללו. מי שיאותר על ידי פקחי הרשות בתל אביב ובאילת, יישלח למתקן הכליאה סהרונים לתקופה שאיננה ברורה עדיין.

 

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

  

 

שר הפנים סילבן שלום (צילום: מרק ישראל סלם, ג'רוזלם פוסט) (צילום: מרק ישראל סלם, ג'רוזלם פוסט)
שר הפנים סילבן שלום(צילום: מרק ישראל סלם, ג'רוזלם פוסט)

 

לפני כשבועיים החליט בג"ץ על הגבלת התיקון לחוק למניעת הסתננות. תשעת שופטי ההרכב קבעו שהחזקת מבקשי המקלט במתקן חולות למשך 20 חודשים – כפי שרצתה המדינה לקבוע בתיקון לחוק – אינה מידתית.

 

לפיכך, נקבע, כל מי ששהה במתקן שנה או יותר ישוחרר תוך 15 יום שמסתיימים כעת. מדובר בשחרור של כ-70 אחוז מהעצורים במתקן חולות. למעשה, סעיף "20 החודשים" היה היחיד שאותו פסל בג"ץ בתשובתו לעתירה של ארגוני זכויות האדם נגד התיקון לחוק למניעת הסתננות.

 

ההחלטה עוררה מחאה רחבה, בין השאר של תושבי דרום תל אביב, וכבר באותו ערב התארגנה הפגנה באזור. באותו ערב אמר דניאל, פעיל ב"חזית לשחרור דרום תל אביב": "החלטנו לצאת ולהבעיר את הרחובות על ההחלטה השערורייתית של בג"ץ. זאת לא הפעם הראשונה שהוא מעקר ומסרס חוקים שהממשלה מוציאה. מה שהולך לקרות למעשה זה שאלפי מסתננים הולכים להגיע לפה ולהפוך את החיים שלנו לגיהנום יותר גרוע ממה שהוא עכשיו. אנחנו הולכים להילחם בזה בכל הכוח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן, "ידיעות אחרונות"
דרום תל אביב
צילום: שאול גולן, "ידיעות אחרונות"
מומלצים