שתף קטע נבחר

 

אישום: הונה קשישים ב-10 מיליון שקלים

תושב מעלה אדומים מואשם שקיבל סכומי כסף אדירים - מתוכם 9 מיליון מאדם אחד - באצטלות שונות ותוך שימוש בדמויות בדויות וכן שימוש בשמו של עו"ד ידוע. הוא חשוד בשורת עבירות, והכחיש: "לא לקחתי כסף, נתתי כסף"

רפאל אוחנה (58), תושב מעלה אדומים, הונה קשישים בהיקף של כ-10 מיליון שקל, תוך שימוש בדמויות פיקטיביות, מסמכים מזויפים, המחאות ללא כיסוי ועוד. אחד מהקשישים שהלכו אחריו שולל איבד כך את כל כספו. כך עולה מכתב אישום שהוגש נגדו הבוקר (יום ב') לבית המשפט המחוזי בירושלים. מעצרו הוארך בשבוע. 

 

 

במקרה החמור מבין האישומים, בשנת 2010 פגש אוחנה רב בן 82, שעלה לארץ מאנגליה בשנת 2002, המנהל קרן גמילות חסדים (גמ"ח). אוחנה הציג את עצמו כמי שקשור לקרן תרומות מקנדה. הוא סיפר לקשיש כי הקרן מנוהלת על ידי עו"ד צביקה שוורץ ורו"ח רוג'ר וייס, שתי דמויות פיקטיביות, וכי השניים מעוניינים לתרום עשרות מיליוני שקלים לגמ"ח.

 

במהלך התקופה שכנע אוחנה את הקשיש להעביר לו סכומי כסף בתירוצים שונים, תוך שהוא מציג המחאות ומסמכים מזויפים שהעידו לכאורה כי הוא יחזיר לו את כספו. במקרה אחד הביא אוחנה לקשיש כספת נעולה וטען שהיא מכילה מיליון דולר, כעירבון לחובותיו. במקרה אחר הציג לו אוחנה מסמכים מזויפים של דירות בירושלים שהוא הבטיח להעביר לבעלותו של הקשיש. בסופו של דבר העביר הרב לאוחנה סכומי כסף שונים המצטברים לכדי תשעה מיליון ו-600 אלף שקלים, וזאת מבלי לקבל דבר תמורתם, והוא איבד את כל כספו.

 

במקרה אחר, שהתרחש ביוני האחרון, הגיע אוחנה לבית הכנסת "יד שלמה" בגבעת שאול בירושלים והציג את עצמו בפני גזבר בית הכנסת, אדם בשנות ה-70 לחייו, כמקורב לאדם המעוניין לתרום 170,000 שקל לבית הכנסת. כדי לרכוש את אמונו החתים אוחנה את הגזבר על הוראת קבע מטעם עמותה פיקטיבית בשם "אלון", לפיה תתקבל תרומה על סך 2,000 שקל מדי חודש. כמו כן הוא הראה לו המחאה על סך 170 אלף שקל שיועד לכאורה לבית הכנסת, שהוא מעולם לא הפקיד.   

אוחנה בבית המשפט, היום (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
אוחנה בבית המשפט, היום(צילום: אלי מנדלבאום)
 

לאחר שנוצרו יחסי קרבה בין השניים הציע אוחנה את עזרתו לגזבר בתביעה משפטית שהוא ניהל. הוא שיקר לו וטען כי הוא מכיר את עורך הדין יעקב ויינרוט והבטיח כי זה יטפל בתיק. הנאשם ביקש שכר טרחה עבור ויינרוט, על סך של 155 אלף שקל.

 

אוחנה, המיוצג על ידי עו"ד ניל קאופמן, מואשם בשורה של עבירות, בהן קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף, המחאות ללא כיסוי והדחה בחקירה. פרקליטות מחוז ירושלים ביקשה לעצור אותו עד תום ההליכים המשפטיים נגדו. בפתח הדיון הכחיש אוחנה כי הוא גנב כסף מהקשישים: "לא לקחתי כסף, אני נתתי כסף, הכול יתברר. את לא מכירה את הסיפור הנכון וסתם מתנפלת עליי".

 

ראש מפלג הונאה במשטרת מחוז ירושלים רב-פקד איזיק סימון, שעמד בראש החקירה שהובילה לכתב האישום, סיפר בשיחה עם ynet: "תחילת החקירה על בסיס תלונה אחרת במקרה של הונאה שקשור לישיבה.

מדובר בקשר בין החשוד למתלונן (הרב בן ה-82) שנמשך 6-5 שנים", הוא סיפר.

 

"לאורך השנים האלה יצר החשוד מצג שווא שיש לו כל מיני עמותות שהוא יכול להביא באצמעותן כספים לארץ ושיש לו קשרים בטאבו מִנהל מקרקעי ישראל שמאפשרים לו להעביר נכסים על שם הלקוח שלו, המתלונן שלנו. הכספים הוצאו במרמה.

  

"הוא הציג מסמכים מזויפים שנחזים להיות אישור בעלות לטאבו. במהלך החקירה נתפסו כ-30 מסמכים כאלה שכולם מזויפים. הוא עשה זאת כדי ליצור אמינות". הוא מספר כי הרב הבין שנפל קורבן להונאה לפני כחודש, כשזומן לתת עדות במשטרה. "הוא השאיר אותו אדם חסר כול". עוד מציין רב-פקד סימון כי הנאשם נקשר לפרשות נוספות של הונאה, בהן רכישת רכב באמצעות המחאה שלא שלו ומחשבון שלא קיים. "אנחנו יודעים שהנאשם הוא עבריין מרמה לאורך שנים. יש לו גם הרשעות קודמות במרמה וגם מעצרים על תנאי על עבירות מרמה והוא נשפט בבתי משפט שונים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
אוחנה בבית המשפט. "לא לקחתי כסף"
צילום: אלי מנדלבאום
צילום: אלי מנדלבאום
עו"ד ניל קאופמן, המייצג את אוחנה
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים