שתף קטע נבחר

אתם ברשימה? איפה ייפתחו כיתות א' נוספות

התשובה לסרדינים: רפורמת בנט יוצאת לדרך. שר החינוך הודיע כי בשנת הלימודים הקרובה, שתיפתח בשבוע הבא, יתווספו כ-300 כיתות א' חדשות - ומספר התלמידים בכיתה יעמוד על 32 ביישובים החלשים ו-34 ביישובים המבוססים. כיתות שבהן ילמדו יותר תלמידים יפוצו בתוספת שעות לימוד. הטבלה המלאה: בדקו אם גם בבית הספר של ילדיכם תיפתח כיתה א' חדשה

ילדכם יפתח בשבוע הבא את שנת הלימודים הראשונה בחייו? שימו לב: אם בית הספר שבו הוא ילמד מופיע ברשימה המתפרסמת בעמודים הבאים, אתם יכולים לנשום לרווחה - כי כיתה א' שלו תהיה צפופה פחות.



לאחר שמשרד החינוך הבטיח לתת מענה ל"מחאת הסרדינים" מגיע כעת הפתרון הראשוני - הוספה של כ-300 כיתות א' לבתי ספר ברחבי ישראל, כבר החל משנת הלימודים הקרובה שתיפתח ביום שלישי הבא. כך ייפתח תהליך הדרגתי שיימשך כמה שנים ובמסגרתו תורחב שכבת כיתות א' כל שנה, ובסופו צפויה להיעלם תופעת הכיתות הצפופות שבהן נדחקים זה לצד זה 40 תלמידים.

 

לפחות בשלב הראשון, עם זאת, לא כל היישובים בישראל ייהנו מהשינוי באותה המידה. על פי רפורמת הכיתה הקטנה, ייקבע המספר המקסימלי של תלמידים בכל כיתה א' לפי עשירון הטיפוח - מדד אשר נקבע בהתאם לאזור הגיאוגרפי של בית הספר ולמעמד הסוציו-אקונומי של היישוב שבו הוא נמצא.

 

לפיכך, בעשירוני הטיפוח 10-9, שהם עשירוני הטיפוח הנמוכים ביותר, יעמוד מספר התלמידים המקסימלי בכיתה א' על 32, בעשירון הטיפוח 8 יעמוד מספר התלמידים המקסימלי על 33, ואילו בעשירוני הטיפוח 7-1 יעמוד מספר התלמידים המקסימלי בכל כיתה על 34. כך למעשה תופעל הרפורמה באופן דיפרנציאלי - כלומר, תוענק בעיקר לבתי ספר ביישובים הנחשבים חלשים יותר, ובהתאם לכך לכאלו שזקוקים יותר לסיוע.

 

 

את תוצאות הרפורמה ניתן יהיה להרגיש היטב כבר בשבוע הבא: אם בשנת הלימודים הקודמת עמד הממוצע הארצי של מספר תלמידים בכיתה על יותר מ-33, לפי ההערכות, הרי שכבר בשנת הלימודים הקרובה הוא צפוי לרדת ל-29.8 תלמידים בממוצע לכיתה, ולאורך השנים הבאות להמשיך לרדת בהתאם ליישום הרפורמה.

 

"מחאת הסרדינים" הגיעה לשיאה לקראת סופה של שנת הלימודים הקודמת, כשבג"ץ אסר על רשויות מקומיות מבוססות להעביר תקציבים לבתי הספר נוסף על התקציב הקבוע ממשרד החינוך, ובכך לסייע להפחתת מספר התלמידים בכיתות. לפי השופטים, מדובר היה בהפרה של עקרון השוויון, שכן התוצאה הייתה שביישובים בעלי אמצעים היה מספר התלמידים בכיתה נמוך יותר.

 

בעקבות החלטת בג"ץ אמור היה מספר התלמידים להגיע בחלק ניכר מהכיתות בארץ ל-40, והדבר הוביל למחאה נרחבת של הורים שאף הובילה לעיצומים ולהשבתה חלקית של הלימודים.

 

בתגובה הודיע שר החינוך נפתלי בנט על הקצאה של מיליארד שקלים להפחתה הדרגתית של הצפיפות בכיתות ולהוספת סייעות לגנים - וכעת מגיע שלב היישום.

 

"עשינו היסטוריה, והיא התרחשה מהר יותר ובאופן נרחב יותר ממה שהצבנו לעצמנו", אמר אתמול בנט.

 "הבטחנו שהסרדינים ייצאו מהקופסה, והם יוצאים. הבטחנו שנקטין את הכיתות, והקטנו. אני זוכר איך כילד למדתי בכיתה של 40 ילדים, ומתרגש מכך שהילדה שלי, אביגיל, תחווה שינוי כתלמידה חדשה. ילד שלומד בכיתה קטנה יותר הוא ילד שמקבל יותר תשומת לב ויותר קשב".

 

במשרד החינוך הבהירו כי ייתכנו שינויים קלים ברשימה המתפרסמת כאן. "בתי הספר ערוכים לשינויים של הרגע האחרון", נמסר, "אם יצטרפו תלמידים חדשים או יעברו לבתי ספר אחרים". נוסף על כך, משרד החינוך אינו יכול להתחייב לכך שבכל אחד מבתי הספר תישמר ההקצבה המקסימלית של תלמידים בכיתה - שכן מספר התלמידים המינימלי בכל כיתה הוא 20, וכך למשל בבית ספר שבו ישנה כעת כיתה א' אחת עם 36 תלמידים לא ניתן יהיה להוסיף כיתה ולפתוח שתי כיתות שבכל אחת 18 תלמידים בלבד. עם זאת, אותם בתי ספר יזכו לפיצוי - בדמות תוספת של שתי שעות לימוד עבור כל תלמיד מעבר להקצבה המקסימלית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
פתיחה קלה יותר (אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים