שתף קטע נבחר

ירידות בסגירת המסחר בוול סטריט: נאסד"ק איבד 3.83%

המסחר בנאסד"ק החל בקריסה של 8.8%, אך התמתן בהמשך וננעל בירידות שערים של כ-3% במדדים המובילים. מוקדם יותר בורסת שנגחאי צללה ב-8.5%. יותר מ-5 טריליון דולר נמחקו מהשווקים בעולם בשבועיים. הנפט צולל ב-5.8% אל מתחת ל-39 דולר לחבית

ירידות שערים חדות בסיום המסחר בוול סטריט: נאסד"ק פתח את המסחר היום בקריסה של 8.4%, אולם בהמשך התמתנו הירידות. מדד הנאסד"ק איבד 3.83% וננעל ברמה של 4,526 נקודות, דאו ג'ונס איבד 3.55% וננעל ברמה של 15,874 נקודות. S&P 500 איבד 3.95% וננעל ברמה של 1,893 נקודות.

 

מחיר הנפט WTI מתחת ל-40 דולר לחבית, לראשונה מאז 2009 - ועומד על רמה של 38.24 דולר. מחיר הזהב בבורסת הסחורות של ניו יורק נקבע היום בירידה של חצי אחוז, על רמה של 1,153.6 דולר לאונקיה.

 

בהלה בבורסה: טבע מחקה כ-15 מיליארד ש'

דרמה בבורסת ת"א, ירידות חזקות באירופה

הנפילות בשווקים: "סיכוי להורדת ריבית"

החולשה מדאיגה: "להימנע מחשיפה לסין"

 

המסחר בבורסות אירופה התנהל אף הוא בירידות חדות שמחקו את כל העליות בשבעת החודשים האחרונים. מדד הדאקס בגרמניה ירד ב-4.7%, מדד הקאק בצרפת ירד ב-5.35%, מדד הפוטסי בבריטניה ירד ב-4.67%.

 

מוקדם יותר היום, הבורסה בשנגחאי ננעלה בקריסה של 8.5%. הירידה התמתנה קלות במהלך המסחר, אך בסגירה שוב צנחו שערי המניות. בהונג קונג ירד מדד ההאנג סנג ב-4.8%. בעולם חוששים כי ההאטה בצמיחה בשוק הסיני, שהוא השני בגודלו בעולם, תגרור את הכלכלה העולמית כולה למטה. מדד הניקיי בטוקיו נסגר בירידה של 4.6%.

 

לפי בלומברג, כ-5 טריליון דולר נמחקו מהשווקים הגלובליים מאז הפיחות שביצעה סין בשער היואן לפני כשבועיים. 

 

"מי שעושה דברים היסטריים בימים אלה - מפסיד כסף". צפו בראיון עם אלדד תמיר: 

 

חשש: סין תגרור את הכלכלה העולמית למטה

אתמול פורסם כי סין הרשתה לקרנות פנסיה שבניהול הממשלות המקומיות להשקיע לראשונה בבורסה, מהלך שהוא בעל פוטנציאל להזרים מאות מיליארדי יואן לשוק המניות של המדינה. סין פרסמה טיוטה של החוק ב-30 ביוני, בעיצומן של הירידות בבורסה במדינה, ואתמול המהלך יצא לפועל. קרנות פנסיה יורשו להשקיע עד 30% מהנכסים שלהן בשוק המניות במדינה. עד כה, הן הורשו רק להשקיע בפיקדונות בנק ובאג"ח ממשלתיות.

 

מדובר בצעד נוסף שנוקטת סין במטרה לתמרץ את הכלכלה המקומית. לפני כשבועיים ביצעה המדינה פיחות של כ־2% במטבע המקומי. בנוסף, הבנק המרכזי הבטיח להזרים סיוע לחברות מימון ממשלתיות שיעבירו מימון לחברות ברוקראז' ולמנהלי קרנות כדי לרכוש מניות.

 

השבוע נודע כי בין יוני 2014 ליולי 2015 משכו משקיעים זרים כמעט טריליון דולר מהשווקים המתעוררים - סכום גדול פי שניים מהסכום שנמשך מהשווקים המתעוררים כשפרץ המשבר הכלכלי של 2009.

 

בניגוד למשבר הכלכלי ב־2008 שהחל בשוק האמריקני ונולד בשוק הנדל"ן וההלוואות, המשבר הנוכחי מבוסס על ההאטה בצמיחה בשוק הסיני, והחשש הוא שהכלכלה הסינית תגרור אחריה את הכלכלה העולמית כולה למטה. זאת מאחר וסין היא אחת מצרכניות הסחורות המשמעותיות ביותר בעולם.

 

הנתונים הסיניים שהדאיגו את המשקיעים האמריקניים הפעם היו קשורים למגזר הייצור. נתונים ראשוניים שפורסמו על ידי חברות המחקר מרקיט וקאישין הראו כי מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בסין ירד באוגוסט ל־47.1 נקודות, לעומת 47.8 נקודות ביולי. נתון מתחת ל־50 נקודות מייצג התכווצות בפעילות. נתוני אוגוסט מציגים שפל של 77 חודשים. 


פורסם לראשונה 24/08/2015 16:39

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים