שתף קטע נבחר

"בתחום הסייבר - ישראל המותקפת בעולם"

כך אמר רמי אפרתי מנכ"ל ומייסד חברת הסייבר "פירמיטאס", בכנס שיזמה הקונסוליה הישראלית באטלנטה. גנרל אמריקני אמר בכנס: "אי אפשר להישאר ניטראלים מול התקפות סייבר ממוקדות"

ארצות-הברית, ישראל ומדינות נוספות מפתחות יכולות התקפיות נגד פעולות סייבר זדוניות, הנתמכות בידי כמה מדינות ובראשן סין, רוסיה, ואיראן. גנרל ארבעה כוכבים האווי צ'נדלר, מבכירי חיל האויר האמריקני עד לא מזמן, אמר בכנס חברות סייבר ישראליות שנערך בימים האחרונים באטלנטה, כי ארה"ב וישראל מפתחות טכנולוגיות התקפיות, מתוך הבנה ש"אי אפשר להישאר ניטראלים מול התקפות סייבר ממוקדות. התקפות מצד מדינות כמו סין נועדו לשדוד נכסים אינטלקטואלים של חברות ותעשיות בארה"ב וצריך לבלום את ההתקפות הללו".

 

עוד כתבות בנושא סייבר:

מתקפת סייבר עצומה: "רוסיה פרצה לפנטגון"

להרוס כור גרעיני מרחוק: הצצה ל"סים סיטי"

מלחמת הסייבר העולמית: מי נגד מי?

צפו: כך פורצים לכם למחשב

 

בכנס, שיזמה הקונסוליה הישראלית באטלנטה, אמר רמי אפרתי מנכ"ל ומייסד חברת הסייבר "פירמיטאס", לשעבר האחראי על המגזר האזרחי במרכז הלאומי של ישראל לסייבר, כי "ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בעולם בתחום הסייבר". בניגוד לגנרל צ'נדלר, שהתמקד בגניבת זכויות קנין, המומחה הישראלי התמקד בניסיונות החוזרים ונשנים לפגוע בתשתיות הקריטיות של ישראל - מערכות צבאיות, תשתית החשמל והמים והתחבורה הציבורית ולא רק בתעשיות.

 

 

"אנחנו נמצאים במלחמה. שלא יהיה לאיש ספק בכך", אמר אפרתי ודיבר על הצורך לפתח טכנולוגיות חדשות בתחום הסייבר. הוא גילה שישראל מקימה רשות מיוחדת להגנת המגזר האזרחי מפני התקפות סייבר וכי משרדי הממשלה נדרשים להשקיע 7% מתקציבי טכנולוגית המידע לפיתוח מערכות הגנה נגד התקפות סייבר.

 

לישראל יש הרבה מה למכור לאמריקנים בתחום הגנת סייבר ותשע חברות ישראליות הציגו את מוצריהן בפני נציגי מדינות דרום מזרח ארה"ב וחברות עסקיות. בין החברות הישראליות שהציגו את מוצריהן ואחר נפגשו פנים אל פנים עם לקוחות בכוח היו WATERFALL, CYBERBIT, THETARAY, RADWARE, RADIFLOW, SASA SOFTWARE,ICS-2.

 

אבי שביט הממונה על תחום הסייבר ובטחון האומה במשרד המדען הראשי, אמר כי אטלנטה עלתה בשנתיים האחרונות על מפת הסייבר העולמית בזכות ההחלטה של הבית הלבן להעביר אליה חלק נכבד מפעילות ה-NSA, סוכנות הביטחון הלאומית העוסקת בציתותים (המקבילה ל-8200), בעקבות הפעילות העניפה בתחום שמרכזת אוניברסיטת ג'ורג'יה-טק.

 

גם אלון ברדה, מנכ"ל חברת הסייבר הישראלית "ראדיפלו", אמר כי הסיבה העיקרית לכך שהגיע לכנס היא מרכזיותה של אטלנטה בתחום הסייבר והפתיחות העסקית של חברות גדולות ומובילות בתחומן בארה"ב, שמרכזן בעיר זו, לטכנולוגיות חדשניות בתחום ההגנה על הנכסים האינטלקטואליים שלהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים