שתף קטע נבחר

יום מטורף בוול סטריט: מעליות חדות לירידות

בתום יום מסחר שהתנהל ברובו בעליות: דאו ג'ונס ירד ב-1.3% ונאסד"ק איבד 0.4%. מוקדם יותר, אירופה סיימה בעליות חדות ורשמה את היום הטוב ביותר מאז 2011. מחיר הנפט עלה ב-2.8% לרמה של 39.31 דולר לחבית

המסחר בוול סטריט ננעל (ג') בירידות שערים, לאחר שבמשך כמעט כל יום המסחר נרשמו עליות שערים. דאו ג'ונס סגר בירידה של 1.3% לאחר שבתחילת המסחר עלה ביותר מ-3.5%.

 

 

מדדי המניות

דאו ג'ונס ירד ב-1.29% ל-15.666.44 נקודות, נאסד"ק ירד ב-0.44% ל-4,506.49 נקודות, ו-S&P 500 ירד ב-1.35% ל-1,867.62 נקודות.

 

מחיר הנפט עלה היום ב-1.07 דולר, או 2.8%, ונקבע על רמה של 39.31 דולר לחבית, בבורסת הסחורות של ניו יורק.

 

מחיר הזהב ירד ב-15.3 דולר, או 1.3%, ונקבע על 1,138.3 דולר לאונקיה.

 

אירופה רשמה את היום הטוב ביותר מאז 2011: פוטסי בלונדון עלה ב-3.1%, קאק בצרפת טיפס ב-4.1%, דאקס בגרמניה זינק ב-5% והבורסה באיטליה עלתה ב-5.9%. העליות בלונדון היו לראשונה מזה 10 ימים, והבורסה בבירה האנגלית רשמה את היום הטוב ביותר שלה מאז 2011. בשורה התחתונה הבורסות באירופה רשמו את היום הטוב ביותר שלהם זה 4 שנים כאשר כל הבורסות עלו ביותר מ-1.3%.

 

הבורסה בשנגחאי סגרה את יום המסחר בקריסה של 7.6%. המדד סגר מתחת ל-3,000 נקודות, וחזר למעשה לרמתו בדצמבר 2014. מתחילת 2015 איבדה שנגחאי 8.3% מערכה.

 

עם סגירת המסחר ביפן הראה ניקיי ירידה של 4%, בהמשך לירידה של 4.6% אתמול. בשקלול הירידה של היום - ניקיי עדיין במאזן חיובי ל-2015, אך מציג עלייה של 2.1% בלבד מתחילת השנה.

 

ברקע המסחר: סין חותכת את הריבית

הבנק המרכזי של סין (The People’s Bank of China) הודיע כי הריבית להלוואות תרד ב-0.25% לרמה של 4.6% והריבית להפקדות תרד בשיעור זהה ל-1.75%. כמו כן הודיע הבנק המרכזי דרישת הביטחונות מהבנקים תרד ב-0.5%. חיתוכי הריביות ייצאו לפועל החל ממחר וההקלות על הבנקים החל מהשבוע הבא. ההחלטה של סין הגיעה לאחר שהבורסה בשנגחאי סגרה את יום המסחר בקריסה של 7.6%.

 

הבנק המרכזי של סין הזרים היום לשוק 23.4 מיליארד דולר באמצעות רכישת ניירות reverse-repurchase agreements - ניירות שהבנק מתחייב למכור חזרה בתאריך ספציפי. מדובר למעשה בכלי של הלוואה שנועד לתמוך בשווקים. הצעד נעשה בין היתר על מנת לתמוך בשוק האשראי, לאחר שנפגע באופן דרמטי מאז הפיחות החזק שבוצע ביואן הסיני. הנפגע הגדול הוא קרנות ההשקעה הגדולות, שמקטינות מעורבות בשווקים.

 

יניב פגוט האסטרטג הראשי של איילון: "המהלך הנוכחי של הבנק המרכזי הסיני אינו חותם את המשבר הנוכחי בשווקים הפיננסים אולם הוא ממחיש לפעילים נחישות. תמריצים סיניים נוספים יושקו בתקופה הקרובה על מנת לתמוך בכלכלה וחשוב לא פחות לתמוך באמון המשקיעים. הפחתת הריבית בסין עשויה לתמוך בההמשך החלשות היואן ולהפעיל לחץ על מטבעות מתעוררים וכן לתמוך בעוצמת הדולר וכך להקטין עוד יותר את התיאבון של הפד להעלות ריבית".

נפילות שערים בסין (צילום: MCT) (צילום: MCT)
נפילות שערים בסין(צילום: MCT)
 

"בשורה התחתונה - מדובר באיתות חיובי של הבנק המרכזי הסיני כי הוא ערני ונחוש לתמוך בכלכלה, אולם צעד זה אינו מגה תמריץ המשנה פני משחק באווירה הנוכחית בשווקים ולפיכך העצבנות צפויה להמשך. אנו עדיין סבורים כי אירועי חודש אוגוסט הם בגדר מימוש כואב ולא מיתון עולמי חדש", אמר פגוט.

 

אמיר הסל, משנה למנכ”ל הראל ומנהל חטיבת השקעות אמר בשיחה עם כלכליסט כי “התנודתיות בבורסה זה משהו שחיים איתו, זו טבעה של בורסה שהיא עולה ויורדת. יחסית, עברנו תקופה של שנה וחצי עם סטיות תקן מאוד נמוכות והיתה תקופה של עליות ממושכות שנקטעה בצורה חדה. השאלה כעת היא האם מדובר במשבר אמיתי או בתיקון, ועל כך התשובה היא שעדיין קשה להעריך".

 

הסל הוסיף: "ככל הנראה, העליות שרואים היום הם בגלל שהמשקיעים הבינו שנוצרה הזדמנות וחשבו שהירידות היו מוגזמות. עדיין אי אפשר לומר שהאירוע מאחורינו וגם מוקדם להגיד בוודאות האם מדובר בתיקון או במשהו יותר עמוק. למרות ההסתייגות, על פניו, נראה שמדובר בתיקון נקודתי ולא במשבר משמעותי. בסופו של דבר, הטריגר המרכזי היה בעקבות מה שאירע בבורסת שנחאי, ובסך הכל מדובר בבורסה צרה שמאופיינת במשקיעים פרטיים סיניים, ולדעתי זו לא היתה סיבה מוצדקת למשבר כלל עולמי”.

 

פרסום נתוני מאקרו בארה"ב

קצב מכירות הבתים ביולי עמד על 507 אלף בתים - נמוך מהצפי ל-510 אלף. מכירות הבתים החדשים עלו ביולי ב-5.4%, לעומת צפי לעלייה של 5.8%.

 

מדד אמון הצרכנים באוגוסט עקף את התחזיות עם 101.5 נקודות, לעומת צפי ל-91 נקודות. עם זאת, מדובר בסקר שנעשה לפני המשבר האחרון בשוקי המניות בעולם.

 

מדד מחירי הבתים בארה"ב לחודש יוני עלה ב-0.2%, לעומת עלייה של 0.5% במאי. צפי האנליסטים עמד על עלייה של 0.4%.

גם בשיקגו: מסכים אדומים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
גם בשיקגו: מסכים אדומים(צילום: AFP)
 

מדד מחירי הבתים של קייס שילרס ליוני עלה ב-5%, לעומת צפי לעלייה של 5.1%. בחודש מאי עלה המדד בשיעור של 4.9%.

 

הבנק המרכזי של סין (The People’s Bank of China) הזרים היום לשוק 23.4 מיליארד דולר באמצעות רכישת ניירות reverse-repurchase agreements - ניירות שהבנק מתחייב למכור חזרה בתאריך ספציפי. מדובר למעשה בכלי של הלוואה שנועד לתמוך בשווקים. הצעד נעשה בין היתר על מנת לתמוך בשוק האשראי, לאחר שנפגע באופן דרמטי מאז הפיחות החזק שבוצע ביואן הסיני. הנפגע הגדול הוא קרנות ההשקעה הגדולות, שמקטינות מעורבות בשווקים.

 

אתמול: מפולת בבורסות בעולם

אתמול בוול סטריט פתחו המדדים בירידות חדות, שהתמתנו עם המשך יום המסחר והחמירו שוב בסיום. עם סיום המסחר, איבד מדד S&P 500 4% משוויו, כאשר דאו ג'ונס צלל ב-3.6% ונאסד"ק קיצץ 3.6%. מחזור המסחר בוול סטריט אתמול היה הגבוה מאז אוגוסט 2011. דאו ג'ונס חזר לרמתו בפברואר 2014, ו-S&P 500 בשפל מאז אוקטובר 2014.

 

שנגחאי התרסקה אתמול ב-8.5% ושלחה גלי הדף בשוקי העולם. ניקיי ביפן צלל ב-4.6%, האנג סנג החסיר 5.2% וסנסקס בהודו ירד ב-5.9%.

 

הקריסה בבורסות אסיה התגלגלה אתמול במהרה לשוקי אירופה. דאקס בגרמניה סגר אתמול בירידה של 4.7%, קאק הצרפתי איבד 5.4%, אחרי שבמהלך היום רשם ירידות של יותר מ-8%. פוטסי הבריטי ירד ב-4.7%. פוטסי רשם אתמול את היום הגרוע ביותר מאז מרץ 2009, ואילו דאקס וקאק רשמו את היום הגרוע ביותר שלהם מאז נובמבר 2011.

 

הבורסות צונחות, איך זה ישפיע עלינו? צפו 

 

 

 


פורסם לראשונה 25/08/2015 20:36

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים