שתף קטע נבחר

אינטל: בונוס כפול לעובדים שיגייסו נשים

עובדים שיגייסו נשים לחברה באמצעות תוכנית "חבר מביא חבר", ייהנו מהכפלה של הבונוס, עד לסכומים של 10,000 שקל, תלוי בתפקיד ובדרגה. מנכ"לית החברה: "אנו חייבים להגדיל את מספר הנשים שפונות לאינטל, בתהליך שכל העובדים שותפים לו ומזדהים איתו". האם זה חוקי?

 אינטל ישראל הכריזה היום (ד') על מהלך שנועד להגדיל את שיעור הנשים בקרב עובדיה בישראל: הכפלת הבונוס שיוענק לעובדים שיגייסו נשים לחברה באמצעות תוכנית "חבר מביא חבר". גובה הבונוסים בחברה לפי גורמים המעורים בפרטים, נע בין מאות שקלים לכ-5,000 שקל, תלוי בתפקיד ובדרגה של העובד - וכעת סכומים אלו יוכפלו לעובדים שיביאו לגיוס עובדות, כלומר עשויים להגיע עד ל-10,000 שקל לגיוס של עובדת.

 

 

אינטל ישראל מעסיקה כיום כ-10,000 עובדים באתריה בארץ, כאשר שיעורן הכולל של הנשים עומד על כ-21% מהעובדים. בקרב ההנהלה עומד שיעורן של הנשים על 30%, ובקרב הנהלת המפעל בקריית גת - כ-40%. בחברה שואפים להרחיב את שיעור הנשים, כחלק מאסטרטגיה של החברה העולמית עליה הכריז בתחילת השנה המנכ"ל בריאן קרזניץ'.

 

מפעל אינטל בקריית גת ()
מפעל אינטל בקריית גת

אתרי החברה בממקומים בקריית גת, ירושלים, פתח תקווה, יקום וחיפה. בחברה מציינים כי תכנית "חבר מביא חבר" היא אחד ממקורות הגיוס החזקים שלה, כאשר קורות החיים המופנים דרך ערוץ גיוס זה נבדקים בעדיפות ראשונה ומביאים לאחוז הגיוס הגבוה ביותר לעומת ערוצים אחרים. 

 

"כדי לגייס את העובדים הטובים ביותר אנו חייבים להגדיל את מספר הנשים שפונות לאינטל, בתהליך שכל עובדי אינטל שותפים לו ומזדהים איתו", מסרה מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל וסגנית נשיאה בחברה. "הכפלת הבונוסים שולחת מסר ברור שאנחנו רציניים ביחס לרצון שלנו להגדיל את מספר הנשים המתגייסות".

 

מלגות לסטודנטיות

בנוסף לבונוסים, הכריזה החברה כי תעניק השנה מלגות לסטודנטיות בהיקף של 130 אלף שקל. מדובר במלגות המוענקות מדי שנה לסטודנטים הלומדים הנדסה ומדעי מחשב, אולם השנה הן יוענקו רק לסטודנטיות, שייבחרו על ידי אוניברסיטאות המשתפות פעולה עם אינטל. בחברה נוקטים בצעדים נוספים לעידוד העסקת נשים ובין היתר מתחייבים להשקיע כ-300 מיליון דולר בתוכנית בשם "גיוון בטכנולוגיה", במסגרתה שואפים להביא עד 2020 לייצוג מלא של האוכלוסיה בקרב המועסקים והמועסקות בחברה.

 

בנוסף, החברה הודיעה לאחרונה על הקמת קרן הגיוון (Intel Capital Diversity Fund), שתשקיע 125 מיליון דולר בעסקים מהעולם ומישראל, המובלים על ידי נשים וקבוצות מיעוט אחרות בתעשיית ההיי-טק. כמו כן החברה שותפה בשתי תכניות: ”סודקות את הזכוכית”, לקידום נערות למדעים ולטכנולוגיה ו-"מובילות לטכניון" - מיזם בחיפה המעודד תלמידות מבתי מהספר העירוניים לבחור לימודים מדעיים טכנולוגיים ברמות גבוהות. 

 

"אנו מאמינים שמגוון בתעסוקה הוא המנוע לחדשנות וליצירתיות של החברה", אמרה יהודית ימפולסקי, סמנכ"לית משאבי אנוש באינטל ישראל. "כחברה גלובלית, אנו רואים במגוון חלק מהותי מערכי החברה. אנו צומחים עם השונה, ומאמינים שהוא הבסיס להתפתחותנו כחברה".

 

עו"ד דגנית לפידור זינגר, מומחית לדיני עבודה ממשרד לפידור ושות', מבהירה כי אין לראות בהענקת הבונוס הכפול לעובדים שיגייסו נשים, פעולה מפלה: "חוק שיוויין הזדמנויות עבודה אוסר על אפליה בין עובדים מחמת מינם בקבלה עבודה, תנאי עובדה , קידום העבודה וכדומה. לפיכך, מתן בונוס לעובד במסגרת חבר מביא חבר, לא נכנס לתוך אחד מהקריטריונים האמורים. כמו כן, לאור התפלגות שיעור הנשים העובדות בחברה, זו פועלת לצורך ביצוע מהלך של העדפה מתקנת. לפיכך, טענה כאילו מדובר על אפליה אינה רלוונטית וסביר להניח כי לא תחזיק מים במבחן בית הדין".

 

 

צפו: מדוע נשים מפחדות ממשכורות גבוהות?

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דוברות אינטל
מנכ"לית אינטל ישראל וסגנית נשיאה באינטל העולמית, מקסין פסברג
דוברות אינטל
מומלצים