שתף קטע נבחר

מחכה 17 שנה לדירה: "לא משתלם לעבוד"

קרן ברנס חיון אושרה כזכאית לדירה אך לא קיבלה אותה. כעת, כשילדיה בגרו, היא חוששת לאבד את הזכאות: "אומרים שאין דירות או שיש אחרים שמצוקתם גדולה יותר". היא יוצאת יחד עם חברותיה במאבק לשינוי הקריטריונים

 

קרן ברנס חיון, אם חד-הורית לארבעה ילדים, מחכה כבר 17 שנה לדיור ציבורי. בינתיים, שניים מילדיה בגרו והזכאות שנקבעה לה עומדת לפוג. "במדינה לא נותנים לצאת לעבוד, ואם יוצאים אז מקזזים כסף. לא נותנים לחד-הוריות להתקדם", היא אומרת.

 

לדברי ברנס חיון, היא מתגוררת כיום בדירת 2.5 חדרים בנתניה ומתקיימת ממזונות בסך 3,200 שקל ועוד 1,900 שקל לסיוע בשכר דירה. "היום הבן שלי בן 19.5. השני יהיה בן 18 בעוד חצי שנה. ולאן הם ידחפו אותי? אחורה?", היא אומרת. "בכל פעם שאני פונה אומרים שאין דירות או שיש משפחות שיותר במצוקה ממני. נותנים קדימות למשפחות עם שמונה או תשעה ילדים ואני ברשימת המתנה. אני מחכה כבר 17 שנה". 

 

מי שמכירה את הסיפור מקרוב היא מיטל כהן, דיירת בדיור הציבורי, ומארגנת המחאה לשינוי הקריטריונים לקבל דירה בדיור הציבורי. "קורת גג זאת זכות יסוד. יש פה הפקר גדול בתחום הדיור הציבורי כי המטרה שלהם זה בעצם לחסל את הדיור הציבורי", היא טוענת. "אנחנו נאבקות מכל מיני מקומות בארץ. התאגדנו, אנחנו בתהליך של הקמת קבוצות בכל עיר בפריסה ארצית ואנחנו מגיעות למפגשים ואנחנו משוחחות על המצב הקיים, על תנאי הזכאות שלנו, על דיור לא ראוי, על המתנה שנים, ואנחנו פשוט יוצאות לפעולות מול משרד השיכון. האמנו לכחלון אבל הוא דאג לכיסא שלו".

 

לדברי כהן, "הדבר הראשון שצריך לשנות הוא להחליט על תנאי זכאות לפני הכנסה לנפש, ולא משהו אחר. אנחנו בסך הכול דורשות את הזכות שלנו, בכבוד ולא בחסד אנחנו רוצות את זה. זה קיים, זה שלנו, זה הבית שלנו. אין לנו בית אחר ולא יהיה לנו בית אחר. אם לא היה המאבק שלנו, היו מחסלים מזמן את הדיור הציבורי. אני קוראת לכל מי שנפגע בדיור ציבורי לחפש אותנו בפייסבוק תחת 'צוות דיור ציבורי' ולהתחבר אלינו, כי רק אנחנו הכוח שיכול לשנות. בממשלה לא חושבים עלינו".

 

מקום 28 ברשימה

ממשרד השיכון נמסר בתגובה: "ועדה ציבורית מיום 24 בפברואר 2015 של משרדנו אישרה קבלת דירה בשיכון הציבורי לפנים משורת הדין, בהתחשב בדו"ח סוציאלי, תפקוד הילדים, הרכב הכנסות ונסיבות".

 

עוד נמסר כי "ככלל, לנוכח המחסור בדירות בשיכון הציבורי מיועדות דירות אלה בראש ובראשונה למשפחות גדולות שלהן שלושה ילדים ויותר (מתחת לגיל 21), 'חסרות דירה' כהגדרתנו. דהיינו, שאין ולא הייתה בבעלותן או ברשותן דירה או חלק בדירה החל מיוני 1971 ואילך, מצבן הכלכלי קשה ועונות להגדרת הכנסה מזכה, דהיינו: הכנסת המשפחה נמוכה מסף ההכנסה המזכה שנקבעת מעת לעת ועומדת כיום על סך 6,033 שקל בחודש, ובתנאי שהמשפחה מתקיימת מגמלת השלמת הכנסה בנוסף לשכר עבודה במשך 12

 חודשים או לחלופין מגמלת הבטחת הכנסה במשך 24 חודשים לפחות".

 

בהתאם להחלטה ולנתוניה נמצאת חיון ברשימת הממתינים לקבלת דירת שלושה חדרים בנתניה ומיקומה 28. עד אכלוסהּ בדירה וכל עוד היא זכאית לדיור ציבורי, חיון ברנס זכאית לסיוע מוגדל בשכר דירה כממתינה לדיור ציבורי. היא מממשת סיוע בשכר דירה בסך 2,185 שקל בחודש בהתאם לזכאותה וגובה שכר דירה שמשלמת למשכיר הדירה. תוקף ההחלטה עד חודש 2/17. לאחר תום התוקף ואם טרם אוכלסה, באפשרותה להגיש בקשה מחודשת שתבחן על סמך נתוניה האישיים באותה עת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי חי, אורי דוידוביץ ואלי סגל
קרן חיון ברנס
צילום: אבי חי, אורי דוידוביץ ואלי סגל
צילום: אבי חי, אורי דוידוביץ ואלי סגל
מיטל כהן
צילום: אבי חי, אורי דוידוביץ ואלי סגל
מומלצים