שתף קטע נבחר

"פלנגן הזועם". הרוצח שזעזע את העולם

וסטר פלנגן ירה למוות בכתבת ובצלם שעבדו איתו בתחנת טלוויזיה בווירג'יניה - ותיעד הכול במצלמתו. בעבר סבל מהתפרצויות זעם רבות כלפי עמיתיו, ננזף על ידי מנהליו וגם פוטר כמה פעמים בשל התנהגותו. הוא מצדו טען לאפליה בשל היותו שחור והומוסקסואל: "קראו לי קוף". דמותו של הרוצח בשידור חי

 

 

אין כנראה אדם אחד בעולם שמקבל ברוח טובה את העובדה שפיטרו איתו, אבל מעטים בלבד מבצעים רצח כנקמה על פיטוריהם: וסטר פלנגן עבד במשך שנה ככתב בתחנת הטלוויזיה WDBJ7 בווירג'יניה, אך אז פוטר מעבודתו. אתמול (יום ד') הוא ירה למוות בכתבת אליסון פארקר ובצלם אדם וורד מהתחנה שממנה פוטר במהלך שידור חי משום שזעם על אפליה גזעית נגדו בשל היותו שחור והומוסקסואל. ואם בזה לא די, הוא תיעד את הרצח במצלמתו שלו ואז העלה לרשת את הווידאו הקשה לצפייה.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

במניפסט שפרסם לפני שירה בעצמו למוות כתב פלנגן בן ה-41 שהטבח בכנסייה השחורה בצ'רלסטון ביוני האחרון היה הטריגר שגרם לו לפעול. על פי העיתון הבריטי "גרדיאן", מנהליו של פלנגן בתחנת הטלוויזיה ביקשו ממנו ללכת ולקבל טיפול רפואי לאחר שכמה מעמיתיו לעבודה התלוננו על התנהגותו התוקפנית כלפיהם.

 

במזכרים שהגיעו לידי ה"גרדיאן" עולה כי פלנגן התקשה לשלוט בהתפרצויות הזעם שלו בעת עבודתו ככתב, ושמנהליו נזפו בו על ש"השתלח" בעמית לעבודה תוך שימוש ב"שפה קשה" וב"שפת גוף אגרסיבית".

 

"גרמת לעמיתיך להרגיש מאוימים"

חודשיים בלבד לאחר שהחל לעבוד בתחנת הטלוויזיה, במאי 2012, קיבל פלנגן מכתב על אי שביעות רצון מהתנהגותו. "בשלושה מקרים שונים בחודש וחצי האחרונים התנהגת באופן שבו גרמת לעמיתיך להרגיש מאוימים וחוסר נוחות", כתב דן דניסון, מנהל תחנת WDBJ7.

 

באחד המקרים לחץ פלנגן על צלם שהתלווה אליו לצלם את הראיון שערך בדרך מסוימת, וחזר על דרישותיו באופן שבו גרם לצלם ולמרואיין לחוש מאוימים וחוסר נוחות. בהזדמנות אחרת ננזף פלנגן על התנהגות שאינה הולמת עיתונאי כשעמד בתור להצביע בבחירות לנשיאות ארצות הברית ועל חולצתו מדבקה של הנשיא ברק אובמה. "הפרת באופן ברור לא רק את נוהלי החברה, אלא גם את האתיקה העיתונאית", הוא ננזף על ידי מנהלו.

 

למד עיתונאות ורדיו. פלנגן (צילום: AP / WDBJ-TV) (צילום: AP / WDBJ-TV)
למד עיתונאות ורדיו. פלנגן(צילום: AP / WDBJ-TV)
ב-30 ביולי 2012 קיבל פלנגן מכתב מדניסון שבו נמסר לו כי אם לא ילך לטיפול רפואי אז תיאלץ התחנה לסיים את עבודתו. בערב חג המולד באותה שנה שלח דניסון מייל לכמה מעמיתיו שבו סיפר להם שהזהיר את פלנגן שיש לו הזדמנות אחרונה להציל את מקום העבודה שלו. "אני לא ממש בטוח היכן נמצא הראש שלו", כתב דניסון. בפברואר 2013 פוטר הכתב השחור ממקום עבודתו בשל "חוסר שביעות רצון מעבודתך ואי יכולתך לעבוד כאיש צוות". כשהוצעו לו פיצויים לפיטוריו הוא זעם ואמר כי מדובר ב"קשקוש".

 

"אני לא עוזב, אתם תצטרכו לקרוא למשטרה המזוינת"

באחד המיילים שנכתבו לאחר פיטוריו של פלנגן נכתב שהוא צעק "אני לא עוזב, אתם תצטרכו לקרוא למשטרה המזוינת" והוסיף: "צלצלו למשטרה. אני לא עוזב. אני הולך לעשות משהו מסריח וזה הולך להיות בכותרות".

 

פלנגן שלח אתמול לרשת החדשות האמריקנית ABC בפקס מניפסט בן 23 עמודים שבו בין היתר טען כי חש אפליה על רקע גזעי, הטרדה מינית ואיומים בתחנת הטלוויזיה שבה עבד. את הפקס הוא כתב תחת שם העט "ברייס וויליאמס" וטען שתקפו אותו גברים שחורים ונשים לבנות. בנוסף כתב כי הותקף על רקע היותו גבר הומו שחור: "כן, זה ייראה כאילו אני כועס. וזה נכון. ויש לי כל סיבה לכעוס. אבל כשאעזוב את כדור הארץ, הרגש היחיד שארגיש זו שלווה. הטבח בכנסייה (בצ'רלסטון בחודש יוני) היה הטריגר. אבל הכעס שלי התגבר בעקביות. הייתי חבית חומר נפץ למשך תקופה. רק רוצה להתפוצץ".

 

שני הנרצחים. הצלם אדם וורד (מימין) והכתבת אליסון פארקר (צילום: AP / WDBJ-TV) (צילום: AP / WDBJ-TV)
שני הנרצחים. הצלם אדם וורד (מימין) והכתבת אליסון פארקר(צילום: AP / WDBJ-TV)
 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

פלנגן, במרכז, לצד פארקר שאותה רצח ובן זוגה ()
פלנגן, במרכז, לצד פארקר שאותה רצח ובן זוגה

כנראה שאין ביטוי טוב יותר לתאר את פלנגן מאשר "חבית נפץ". לאחר שפוטר מעבודתו הוא הגיש תביעה נגד תחנת הטלוויזיה והאשים את כולם מלבד את עצמו. "כל החיים שלי נהרסו אחרי שחיפשתי עבודה בכל המדינה הזאת רק בשביל שהחלום שלי יהפוך לסיוט", כתב פלנגן בתביעתו. ה"טלגרף" הבריטי דיווח כי מנהלו בתחנה טען כי הוא פוטר ברגע שהתפרצויות הזעם שלו "הפכו לבעיה".

 

פוטר ב-2000 בגלל "התנהגות ביזארית ואיום על עובדים"

על פי עמוד הפייסבוק שלו, פלנגן נולד באוקלנד, קליפורניה ורוב חייו גר ברואנוק, וירג'יניה. ה"טלגרף" הבריטי וסוכנות הידיעות רויטרס דיווחו שפלנגן סיים ב-1993 לימודי תואר ראשון בעיתונאות משודרת - בטלוויזיה וברדיו - באוניברסיטת מדינת סן פרנסיסקו, והחל ב-1993 את קריירת העיתונות שלו כמתמחה ברשת KPIX-TV. ב-1997 הוא עבד ככתב טלוויזיה וכמגיש בתחנת הטלוויזיה WTWC בפלורידה ושמו המקצועי היה "ברייס וויליאמס".

 

אלא שבמרס 2000 הוא פוטר מעבודתו בשל "התנהגות ביזארית ואיום על עובדים". הוא תבע את התחנה בשל פיטוריו, טען שסבל מאפליה גזעית ותבע פיצויים בסך 75 אלף דולר על הנזקים שנגרמו לו לדבריו. לטענתו, מפיק בתחנה קרא לו "קוף" ועמית לעבודה ביקש ממנו "להפסיק לדבר בעגה של קבוצות אפרו-אמריקניות בארה"ב".

 

שוטרים ליד גופת הצלם ההרוג אדם וורד (צילום: AP) (צילום: AP)
שוטרים ליד גופת הצלם ההרוג אדם וורד(צילום: AP)

מערכת התחנה שבה עבדו העיתונאים שנרצחו (צילום: AP) (צילום: AP)
מערכת התחנה שבה עבדו העיתונאים שנרצחו(צילום: AP)

לאחר פיטוריו עבד כנציג שירות לקוחות במרכז הטלפוני של "בנק אוף אמריקה" ולאחר מכן בחברת "פסיפיק גז אנד אלקטריק". על פי דברים שכתב ברשת LinkedIn, הוא ענה מדי יום ל-150 פניות, סיפק מידע ללקוחות לגבי חשבונות הגז שלהם, נתן להם עצות לחיסכון בחשמל ו"השתמש בכישורים בין-אישיים חזקים להרגיע לקוחות זועמים".

 

ב-2002 הוא שב לעולם העיתונות בתפקיד כתב ומפיק בתחנת WNCT-TV בצפון קרוליינה. ב-2004 הוא עזב עבודה זו ובמשך שבע השנים הבאות עבד במחלקת התקשורת בחברת NDG Interactive.

 

עבודתו האחרונה של פלנגן בטלוויזיה החלה כאמור ב-2012 כשהתקבל לעבודה בתחנת WDBJ7 של רשת CBS, והוא פוטר ממנה כעבור שנה. מנהל התחנה הנוכחי, ג'פרי מרקס, סיפר כי היה צורך ללוות את פלנגן מחוץ לתחנה לאחר פיטוריו בגלל "זעמו". "וסטר היה אדם לא מאושר. העסקנו אותו ככתב ובמובן מסוים היה לו כישרון וניסיון אף שהיה זמן רב מחוץ לעסק", סיפר מרקס. "מהר מאוד הוא יצר לעצמו מוניטין של אדם שקשה לעבוד איתו. בסופו של דבר, לאחר תקריות זעם רבות, פיטרתי אותו והוא לא קיבל את זה בצורה טובה. היינו צריכים לקרוא למשטרה ללוות אותו החוצה מהבניין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP / WDBJ-TV
היסטוריה של התפרצויות זעם. פלנגן
צילום: AP / WDBJ-TV
מומלצים