שתף קטע נבחר

סגירת רשות השידור: התיקון לחוק בדרך למליאה

התיקון לחוק השידור הציבורי, שיוביל לסגירת רשות השידור במתכונתה הנוכחית, אושר בוועדה המיוחדת בכנסת וצפוי לעלות להצבעה בהמשך השבוע. כ-300 מעובדי הרשות יצאו לצעדת מחאה

הקרב על רשות השידור: הבוקר (א') עבר בוועדה מיוחדת בכנסת התיקון לחוק השידור הציבורי, שיוביל לסגירת רשות השידור במתכונתה הנוכחית. כעת, כדי להשלים את תיקון החוק, הוא צריך לעבור במליאת הכנסת, בדיון והצבעה שאמורים להיערך כבר השבוע.

 

בוועדה הושג סיכום בין יושב ראש ההסתדרות, אבי ניסנקורן, לשר הממונה על רשות השידור, אופיר אקוניס, לפיו יבוטלו הפיטורים המידיים ברשות השידור והם לא יופיעו בחקיקה. בנוסף, הסעיף המורה על קיצוצי שכר ב-10 מיליון שקל בחודש יורד מהצעת החוק. כתוצאה מכך, הורה ניסנקורן להשהות את כל הצעדים הארגוניים שבנושא רשות השידור. הצדדים ייכנסו למשא ומתן בדבר היקף ההתייעלות וכמות העובדים שייקלטו מעבר לרף של 25 אחוז.

"הכנסת עשתה צעד חשוב בקידום הקמת תאגיד שידור ישראלי חדש, מגוון, מאוזן ושיביא לידי ביטוי את כלל העמדות, הדעות והתרבויות בישראל", אמר השר אקוניס בתום הישיבה, "בתוך כך, אזרחי ישראל יהיו פטורים מתשלום אגרת הטלוויזיה, רטרואקטיבית, החל מינואר 2015".

 

בתוך כך, המנכ"ל הזמני והעורך הראשי בפועל של רשות השידור יונה ויזנטל, שהודיע כי בכוונתו לפרוש בעקבות תיקון החוק, הגיש את מכתב ההתפטרות שלו ויסיים את תפקידו כבר בסוף חודש אוקטובר, כפי שפרסם לראשונה רז שכניק ב"ידיעות אחרונות".

 

כ-300 עובדי רשות השידור ובני משפחותיהם צעדו הבוקר לכנסת ובידיהם שלטים עליהם נכתב בין היתר: "לא לסגירה, כן להבראה", ו"קריסת הרשות - חגיגה לטייקונים". בסוף השבוע החולף הרחיבו עובדי רשות השידור את מחאתם והתבצרו בבנייני רשות השידור ברחבי הארץ. זאת בהמשך להודעת ועד עובדי רשות שדות התעופה על שביתת הזדהות בנתב"ג.  

 

עובדי רשות השידור זעמו על ערוץ הכנסת שלא שידר את דיון הוועדה בשידור ישיר. "מביך שערוץ הכנסת לא מתעקש לשדר את הדיון בנושא רשות השידור", כתב העיתונאי צ'יקו מנשה בחשבון הטוויטר שלו, "התירוצים נשמעו בלתי סבירים". בערוץ מיהרו להסביר כי ראשי הוועדה התנו זאת בשידור כל הדיון שתוכנן להיות ארוך מאוד - מה שעלול לדבריהם להתנגש בלוח השידורים של ערוץ הכנסת.

 

עוד השבוע קיימו עיתונאים בכירים ועובדי רשות השידור כנס חירום, שבמהלכו עלתה לבמה הכתבת הצבאית של קול ישראל, כרמלה מנשה, ואמרה: "מינויים פוליטים הובילו את השידור הציבורי לשפל ומי שישלם את המחיר הם 1,500 עובדים. קול ישראל הוא הבית שלי. רשות השידור היא נכס תרבות, ובנכסי תרבות אסור לפגוע. עם שיש לו תרבות אינו נוגע בנכסים האלה, שהניחו את התשתית לעיתונות, סללו את הדרך ויצרו נורמות של אמינות. כל הגופים ינקו מהנכס הזה, שהוא מוסד חשוב בתולדות ישראל. שידור ציבורי שיש לו השלכות על ערכי הדמוקרטיה.

הפגנת עובדי רשות השידור בדרך לכנסת (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
הפגנת עובדי רשות השידור בדרך לכנסת(צילום: אלי מנדלבאום)

"השידור הציבורי הוא בית", הוסיפה מנשה. "אני וחבריי לא מוכנים שפוליטיקאים ירמסו את הערכים שלי. אחרי הדלקת המשואה הרגשתי את חשיבות הרדיו של קול ישראל. הסיפור של סגירת רשות השידור נתפס ככשל לאומי ולא כמשהו אישי. מדובר ברשות שידור שמשרתת קהלים. שידור ציבורי הוא מעבר לכל קואליציה, מעבר לכל שלטון, הרדיו הוא מקום העבודה הראשון והיחיד שלי", אמרה בדמעות, "מעולם לא בכיתי בשידור. הגעתי לרדיו כחיילת משוחררת עם עשרה שקלים ביד וחיפשתי עבודה. הייתי מזכירה. לא חלמתי על עיתונות. רציתי להתפרנס. העיתונות היא מנוע לשינוי חברתי. העבודה העיתונאית הופכת לשק אגרוף של הממסד. ברגע שהשידור הציבורי ייסגר לא יקום אחד אחר. אני רוצה שהרדיו ישאר כפי שהיה, בית. ההתחושה שלנו היום זו תחושה שחרב מתהפכת עלינו. עד הרגע הזה איש לא דיבר איתם".

 

(בהכנת הידיעה השתתפה: יעל פרידסון)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
מוחים. עובדי רשות השידור
צילום: אלי מנדלבאום
לאתר ההטבות
מומלצים