שתף קטע נבחר

מכה לארדן: כהונתו של בנצי סאו תוארך עד אמצע אוקטובר

הבדיקה במשרד המשפטים בעניינו של תת-אלוף גל הירש לתפקיד המפכ"ל מתמשכת וגוררת החלטה נוספת בסאגת מינוי המפכ"ל: השר גלעד ארדן סיכם עם היועץ המשפטי לממשלה כי כהונתו של ממלא מקום המפכ"ל תוארך ב-45 ימים. גם כהונת נציב השב"ס תוארך בפרק זמן דומה

 

השר ארדן לצד ניצב סאו (צילום: אוהד צויגנברג, "ידיעות אחרונות") (צילום: אוהד צויגנברג,
השר ארדן לצד ניצב סאו(צילום: אוהד צויגנברג, "ידיעות אחרונות")
 

מינוי חגיגי זה לא יהיה: כהונתו של ממלא מקום המפכ"ל ניצב בנצי סאו, שהייתה אמורה להסתיים ב-1 בספטמבר, תוארך ב-45 ימים, זאת לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין אישר זאת לשר לביטחון הפנים גלעד ארדן. הארכת הכהונה כפופה לאישור הממשלה ונועדה לאפשר לצוות הבדיקה במשרד המשפטים לקדם את הליך הבדיקה בנושא מינויו של תת-אלוף במיל' גל הירש לתפקיד המפכ"ל.

 

אם הליך הבדיקה יסתיים לפני תום פרק הזמן של 45 הימים, ובכפוף לכך שלא תימצא מניעה משפטית ובכפוף לאישור ועדת טירקל, יובא מינויו של הירש לאישור הממשלה. כמו כן, סיכם השר לביטחון הפנים עם היועץ המשפטי לממשלה על הארכת כהונת נציב שירות בתי הסוהר רב-גונדר אהרון פרנקו ב-45 ימים. 

 

בכירים במשטרה אמרו אתמול ל-ynet כי התמשכות המצב הקיים שבו אין מפכ"ל קבוע למשטרה תגרום נזק לתהליכים ארוכי הטווח במשטרה. קצין במטה הארצי אמר כי "תיגרם פגיעה בתוכניות עבודה ובתהליכים האסטרטגיים שהמשטרה צריכה לעבור. המינויים והשיבוצים יידחו לפחות בחצי שנה, יש משבצות שלא מאוישות וזה יוצר פקק כשאנשים יושבים על הגדר ותהליכים לא מקודמים".

 

קצין בכיר הוסיף כי "יש החלטות משמעותיות שסאו כממלא מקום לא יכול לקבל - הקמות יחידות, הגדלת מצבת הכוחות או שינויים פרסונליים. אין פגיעה בתפקוד היום-יומי והמבצעי אבל המשטרה כולה בהמתנה". הוא הוסיף כי מדובר ב"נזק משמעותי למשטרה ולתפקודה".

ניצב סאו. ימשיך כממלא מקום? (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ניצב סאו. ימשיך כממלא מקום?(צילום: גיל יוחנן)

 

גל הירש. ממתין להתפתחויות (צילום: יריב כץ "ידיעות אחרונות") (צילום: יריב כץ
גל הירש. ממתין להתפתחויות(צילום: יריב כץ "ידיעות אחרונות")

האלוף במיל' יורם יאיר (יה יה) בדרכו הבוקר לפגישה עם ארדן  (צילום: יובל חן "ידיעות אחרונות" ) (צילום: יובל חן
האלוף במיל' יורם יאיר (יה יה) בדרכו הבוקר לפגישה עם ארדן (צילום: יובל חן "ידיעות אחרונות" )

האלוף במיל' דורון אלמוג בדרכו לפגישה עם ארדן (צילום: יובל חן "ידיעות אחרונות" ) (צילום: יובל חן
האלוף במיל' דורון אלמוג בדרכו לפגישה עם ארדן(צילום: יובל חן "ידיעות אחרונות" )

במשטרה מיהרו למתוח ביקורת על הדברים שאמר אתמול בא כוחו של הירש, עו"ד דרור ברוטפלד. בראיון לניב רסקין בגלי צה"ל אמר עו"ד ברוטפלד כי יש לבדוק את האינטרסים של ראש אגף החקירות במשטרה, ניצב מני יצחקי. "אם אכן היו דברים אצל יצחקי שהוא לא טיפל בהם, אם הוא לא הוציא את כל אותם מקרים אז והוא הוציא אותם רק עכשיו כשגל הירש אמור לשמש כמפכ"ל המשטרה, אז צריך לבדוק בדיוק מה האינטרסים", אמר עו"ד ברוטפלד.

 

בתגובה לכך אמר קצין בכיר במשטרה: "איך הוא מעז?! זו השתלחות בשלטון החוק מצד המועמד למפכ"לות. הדברים האלה פוגעים במשטרה, שהלקוח שלו אמור לנהל". במקביל פנה עו"ד ברוטפלד ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין וביקש להעביר את כל המידע והמסמכים הנוגעים לכל עסקיו הביטחוניים של הירש, על מנת לקדם את סיום הבדיקה על אודות מינויו למפכ"ל המשטרה. ברוטפלד אמר ל-ynet כי מדובר בכ-60 ארגזים המתעדים את כל ההיסטוריה של פעילות הירש.

 

היועץ המשפטי לממשלה פרסם בערב הודעה שבה הביע את תמיכתו בניצב יצחקי, והבהיר כי המידע הראשוני בנוגע להירש הגיע מגורם אכיפה אחר ולא ממשטרת ישראל. המידע שנבדק כעת התקבל מהרשות למניעת הלבנת הון. ב-ynet פורסם לראשונה ביום שישי כי וינשטיין בודק אם הירש עבר על חוק איסור הלבנת הון.

  

בהודעת דובר משרד המשפטים נאמר כי "בעקבות המידע הראשוני, ובעקבות פניית השר לביטחון הפנים שביקש לבדוק את המינוי, ביקש היועץ המשפטי לממשלה מראש אגף החקירות והמודיעין להעביר לעיונו חומרים רלוונטיים המצויים ברשות המשטרה, היכולים להיות רלוונטיים למינוי. ראש אח"מ פעל כמתחייב, והעביר חומר כאמור לעיון היועץ המשפטי לממשלה, בהתאם לבקשה".

 

 

התקווה בשב"ס: נציב מתוך הארגון

ביום שלישי, כאמור, אמור היה לפקוע מועד הארכת כהונתו של נציב שירות בתי הסוהר רב-גונדר אהרון פרנקו. בשב"ס קיימת דריכות רבה ומקווים כי הנציב החדש ימונה מתוך שורות הארגון ולא יוצנח מבחוץ. ללא מינוי של נציב חדש לא ניתן יהיה לבצע שחרור מנהלי של אסירים.

 

שישה קצינים בדרגת גונדר - אלי גביזון, נזים סביתי, עופרה קלינגר, אשר שריקי, אשר וקנין וטאפש מקבל - כבר קיימו שיחה אצל השר לביטחון הפנים גלעד ארדן לקראת הכרעתו בסוגיית מינוי הנציב החדש. מינוי מתוך הארגון יהווה מאורע היסטורי, מאחר שמאז קום שירות בתי הסוהר תמיד הוצנחו לתפקיד אנשים מבחוץ.

רב גונדר פרנקו. אולי הפעם נציב מתוך הארגון? (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
רב גונדר פרנקו. אולי הפעם נציב מתוך הארגון?(צילום: עופר עמרם)

גורם בשב"ס אמר: "הגיע הזמן שלתפקיד הנציב ימונה מישהו מתוך השב"ס. הגיע הזמן לעשות היסטוריה בשב"ס ושהנציב יהיה מתוך השורות שלו ולא מבחוץ. עברנו כבר הרבה נציבים שהוצנחו מבחוץ ובכל פעם זו הייתה סטירה מצלצלת ונותרנו עם הרגשה שאנחנו משרתים בשב"ס אבל לא ראויים להיות הנציב שלו".

 

גורם אחר בשב"ס ציין: "נכון שצריך להיות נציב מבין ששת הגונדרים אבל הבעיה היא האם מינוי של אחד מהם יפתח תיבת פנדורה. תראה מה קרה בפעם האחרונה שרצו למנות את גביזון ונפתחה תיבת פנדורה עד שמועמדותו הוסרה. המועמדים הנוספים המובילים הם סביתי שגדל בשב"ס וקלינגר".

 

הגורם הוסיף כי "הבעיה היא שגם בפעם שעברה סביתי היה מועמד אך לא קיבל את המינוי וכעת אם סביתי ייבחר לא יהיו מי שיפיצו עליו שמועות שיטרפדו את המינוי. קלינגר ראויה לתפקיד הנציב אבל הבעיה היא שכל התפקידים שבהם שימשה מאז שהגיעה כיועצת משפטית לשב"ס בשנות ה-90 היו תפקידי רוחב ולא תפקידים פיקודיים. שלושת הגונדרים האחרים הם די חדשים בדרגתם ולכן לא נראה שהם יקבלו את התפקיד".

 

גורם נוסף בשב"ס אמר בהקשר זה: "כולנו מקווים שהנציב הבא יתמנה משורות הארגון. אם לא אז לא תראו אצלנו מאבקים כמו עם מינוי המפכ"ל. לצערנו אנחנו רגילים שמצניחים נציב מבחוץ".

 

גם בקרב האסירים יש מי שחושב שנציב השב"ס צריך לבוא משורות הארגון. אחד מהם אמר: "זה לא הגיוני שמביאים מישהו מהמשטרה. המשטרה היא זאת שעצרה אותנו, חקרה והעמידה אותנו לדין. עכשיו מישהו מהמשטרה הוא זה ששומר עלינו בית בתוך הכלא? זה אבסורד".


פורסם לראשונה 30/08/2015 19:44

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
ניצב סאו. ימשיך כממלא מקום?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים